Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jízdní kolo


Hadra

Recommended Posts

Ahoj, mám dotaz. S blížícím se létem zvažuji koupi tohoto přibližovadla za účelem tímto: Semtam proběhne projížďka s manželkou v akčním rádiusu cca 15 km, semtam na něm pojedu do hospody a na pojíždění po dědině ( když se mi nebude chtít vytahovat motorka ). Proto se ptám....co koupit? Raděj bych chtěl horské kolo ( jednak se mi ty crossové nelíbí a připadne mi ten plášť na horáku přece jen bytelnější ). Odpružený být nemusí ( beztak nevím jakej to tam má smysl a doteďka jsem jezdil na normálním tak o co jde ), přehazovačka mi stačí nějaká normální, nepotřebuju pořád hledět dolů co tam mám hozený a machrovat kolik mám koleček.

Teď mi jde o to, jestli koupit nějakou špínu v Makru nebo Tesku, nebo zdali zajít do kvelbu a nechat si tam takové kolo složit. Cenovou relaci uvažuju kolem 5k. Našel by se zde nějaký specialista na tuto problematiku? Na druhou stranu bude to nějaká investice, tak bych byl rád, aby se mi to kolo na první polňačce nerozsypalo, aby, když už tam bude přehazovačka, za něco stála a celkově abych s tím nelez každou zimu někam na seštelování.

Dá se vlastně vyhovět takovému požadavku?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obecně ... nedá, ale dá se mu celkem přiblížit a to tím, že nebudeš kupovat "hypermarketovský" kolo, který nejen, že se bude muset štelovat každou chvilku, ale hlavně Ti ho v dosti servisech i odmítnou!!! Je pravda, že na vyjížďky, jaké tu popisuješ by Ti mohlo i stačit, ale přeci jen je lepší vzít nějaké bytelnější. Rozumná kola bývají až tak kolem 10K, ale na ceně od 5ti K začínají základní Olpran a Author kola ... :papa Obecně se musím zastat OLPRANU, který byl celkem špína, ale začíná se celkem zotavovat a má celkem levná kola s doplňky SHIMANO, které jsou obecně OK...

Ale počítej, že 5k je na kolo opravdu málo, ale na 15km vyjížďky stačí třeba:

ZDE

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele dík za názor. Já už hledím na nějaké olprany, ale doprčic jak se v tom mám vyznat, copak vím co je to

Rám pevný, ALU

Velikost 26"

Přední vidlice odpružená,Zoom CH 540 - stavitelná

Řídítka OMSTAR - ocel, rovná 560 mm

Grips HC dual - d 95 mm

Představec Alu - d 110 mm

Hlavové složení

Převodník 42-32-22/170 mm

Středové složení

Přesmykač Shimano FD - C050

Měnič Shimano Alivio

Řazení SL-RS43-8

Pastorek CS-HG30-8

Řetěz IG 31

atd atd.......Jak se v tomhle má normální člověk vyznat...?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja jsem si munilej rok koupil neco takovyho http://www.merida-bike.cz/prodej/crossway-8500 a jsem nadmiru spokojenejk a to jeszdim urcite mnohem vic nez planujes ty.

Tobe bych doporucoval tak http://www.merida-bike.cz/prodej/crossway-8-sx a nechat si vymenit pruzuenou predni vidlici za pevnou. Tam kde to budes kupovat to das jako tve prani a on to objedna bez te vidlice a hodi tam pevnou, samozrejmne ti musi odecist rozdil penez :cool:

ja jsem s tim kolem nemel ani jedinej problem ale mam najeto teprve 2000km ale tak jak mi to prodali to porad jezdi bez stelovani.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také myslím, že bude vhodnější CROSSOVÉ kolo, nejlevníjší model kterékoli zanačky je vždycky slabota.

Kdysi jsme kupovali také jedno koo "pro rodinu" byl nám doporučen (člověkem, který na kole i bydlel a dlouho je prodával) AUTHOR STRATOS a ukázalo se to jako dobrá volba.

Dnes SRATOS samozřejmě vypadá trochu jinak, ale stále je to výborné kolo na úrovni.

http://www.author.cz/kola/katalog/&aid=0&cid=9&pid=772

Slevy nejlépe při koupi na výstavě. SportPrag a podobně.

Vyznat se v tom člověk bez základních znalostí nemůže, to je jako se vším... ale stačí si trochu nastudovat a dá se to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ehm ... kluci, myslim, že Hadra chce ale kolo kolem bůra ... za 8 - 11 se daj najít o dost lepší ... to neni problém!!! :roker:myslim A na popojížďky 1x týdně 15 - 20km jsou dostačující s občasným meziročním servisem!

:xvul(Nejvíc mě točí, když si někdo koupí kolo za 50k, k němu výbavu za dalšícj 10k a pak jede 2x do hospody a jednou na výlet a před ostatníma machruje, jak má COOL kolo a ostatní (kteří najezděj 4k km ročně) mají podle něj jenom šmucky z vetešnictví ...)

Je pravda, že krosový (něco mezi trekem a horákem) jsou o poznání levnější, než horský a když ho nezvažuje na jízdu do lesa, je to asi ideálka, ale mně se designově prostě víc líbí klasika horák...

Jo a ještě když se bavíte o tom, kdy a kde je kolo nejlepší koupit, tak to je od října do února někde přes e-shopy "loňský modely" ... to je ale taky trošku pasé ... :roker

[upravil dne 2/4/2007 Neon]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli chceš kolo jenom na cestu do hospody a možná i zpátky, tak to stačí něco okolo 5k, nebo z bazaru za trojku. Jestli na tom chceš dovádět víc, tak opravdu nad 10k. Odpružení vidlice a sedlovky se hodí, jestli budeš jezdit častějc a nechceš mí vytřepaný ruce a naklepanej zadek. Ale bacha na to, co si můžeš dovolit na "odpruženém kole", klame to, všechno připadá míň hrbatý, než ve skutečnosti je.:mrk:mrk:mrk:super:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2 Neon: Samozřejmě 5K není strop, ale plánuju koupit kolo i pro ženu, protože má starýho těžkýho Olprana, nebo můj bývalej Favorit s rovnýma řidítkama na pologalusce což je ouplně na nic. Ale rád bych se zastavil třebas na 15k dohromady. Já si totiž vždycky nastavím lajnu a ve finále se nechám ukecat na to a na to a nechám v krámě 3x tolik, kolik jsem chtěl. Dneska jsem čučel po Prostějově na kola a semtam je za 8k něco co se mi i na pohled líbí, takže ve finále uvidím co z toho vyleze. Líbí se mi třebas tohle http://www.bikecentrum.cz/gt_detail.php?id=1256&nodeId=5088, nebo něco takového http://www.olpran.cz/produkt/847-horska-kola-patriot-sus-mtb.html?L=1

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koupil sem kolo v Globusu,stálo 2999,- i se světlama,ale během prvního roku provozu sem do něj vrazil dalších 5000,-.Přehazovačka,převodníky,brzdy,šlapky,střed atd.Po maturitě sem koupil za desítku kolo od Kelly's,mám ho 4 roky a sem s ním spokojenej.

Takže záleží,jak často na něm budeš jezdit,kde na něm budeš jezdit a jak dlouho chceš aby ti vydrželo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak bych Ti klíďo doporučil pro ženu toho patriota (v relaci do 5ti je v cajku), ale bez SUS ->nemá odpruženou vidlici -> v téhle cenové relaci je stejně odpružená vidle naprd (nekvalitní pružinovka) -> a koupil bych ho na tý kase.cz -> je tam ještě levnější, než u olpranu :) a jestlki je pro tebe strop 15, tak ti zbyde ještě 10K na druhý ... :D:D Ale jestli by tě ty 3 litry na jedno kolo moc nebolely, tak za 8k už je to o třídu vyšší ... Např. to, co ukazovali kluci, nebo Olpran MAXIS - loňský model - najel jsem na něm 1500 km za 6 měsíců a žádný problém :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hadra: pokud chceš kolo za 5, tak jedině na inzerát. Že za tu cenu koupíš použitelné nové zapomeň, 8 je minimum, když trefíš dobré výprodeje loňských modelů. Tím pádem je jasné, že to bude spíš horské, neb crossů je v inzerci minimum.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Při koupi jakéhokoliv kola - lhostejno zda za 50k nebo 5k - zkontrolovat a dotáhnout vše, co je životně důležité pro provoz kola a to nejlépe několikrát po něKolika jízdách.

Jeden příklad za všechny - kamarád nepodcenil a koupil loni a jaře slušné kolo za 25k (Kelly´s), připravené na provoz. Při druhé vyjížďce mu povolil přestavec řidítek, výsledkem proražená - pouze - helma o sviňsky blízko stojící strom a to horší - ve finále 38 stehů na totálně rozpárané noze od pedálu. Vše toto v rychlosti cca 10km/h. O chuťovce, kdy jsme jej tahali z cca 10km krvácejícího z jednoho z největších kopců v moravskoslezských Beskydech do špitálu už psát nebudu... :(

Mj. - ten představec tam vůbec neseděl, chyba ve výrobě/montáži...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak už ho mám, Author kinetic s vidlicí RST, s pneumatikama Continental, jinak jsou tam všechny věci dodělávané a vcelku je to super kolo, všude vzbuzuje obdiv.Je to od známého z týmu Maxidek Canondalle po jednom klukovi, co je do toho fanda a co si to poskládal dle svých potřeb. Já ho koupil za 5k a je fakt super, zítra jedu na výlet :)))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...