Mallet Posted April 2, 2007 Share Posted April 2, 2007 Ahoj, mám Peugeut Partner z roku 2001 a přestal mě fungovat stěrač na pátých dveřích (jednodílných). Už mě jednou nejel, hrabal jsem se v pojistkách a zničeho nic se rozjel. Tentokrát ale nic. Pojistky jsou v pořádku. Při zapnutí stěrače cvakne relé někde u řidiče a potom vzadu - ale motor nejede. Může mi někdo poradit, jak se šetrně dá sundat plast na pátých dveřích, abych se dostal k motoru stěrače a kde najdu ovládací relátka? Díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mallet Posted April 10, 2007 Author Share Posted April 10, 2007 Tak si tu na svůj dotaz odpovídám sám. Někdo geniální u Peugeutu vymyslel průchod ostřikovače převodovkou pohonu stěrače. Jo, je to dobrá hi-tech frajeřina. Jenže se občas stane, že ty těsnění odejdou a pak ostřikovač vyplachuje převodovku - do pátých dveří. Převodovka obsahuje díly z oceli, který to nemají rády. A jednoho dne to zatuhne tak, že s tím motorek už nehne. Pak ještě totálně zkoroduje plíšek, pomocí kterého to snímá polohu stěrače. Kupodivu po vyčištění pohon funguje, ale degradace těsnění a dokonce i hřídele, na kterou těsnění doléhá je značná, takže nemám chuť ostřikovač pustit. Mimochodem těleso pohonu je ke dveřím připevněno trhacími nýty, takže na každodenní rozdělávání to není. Divím se, že tuhle zkušenost nemá víc lidí. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mallet Posted April 10, 2007 Author Share Posted April 10, 2007 snímač polohy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmarekk Posted April 10, 2007 Share Posted April 10, 2007 pozrem doma mam knihu ktoru som omylom kupil tam su partnery do rou 2002 pozriem problematiku stieracov potom poslem ofotene aj schemu ale to az 13.4. no neviem preco mi nejde posielat obrazky. S pozdravom marek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmarekk Posted April 10, 2007 Share Posted April 10, 2007 vidim tie obrazky robim do elektroniky tam su podobne kontakty na programovych kolach, poradim najskor dokladne vycistit /nie VD/, ja pouzívam kontakt 701 a pod, zakonzervovat jemne napruzit,a potom ked nepomoze aspon si si isty ze v tomto to neni, venovat sa elektronike, no ako som spominal, schemu poskytnem az 13.4. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted April 10, 2007 Share Posted April 10, 2007 Dělal jsem něco pdobné na 306, ale s tím rozdílem, že stěrač fungoval. Dírka byla ucpaná, ale voda naštěstí nešla dovnitř. Před dvěma lety jsem to vyčistil, pak se málo ostřikovalo, takže teď je to zase zacpané. Takže na ostřikování zadního skla ... (rezignujeme). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ajven Posted April 10, 2007 Share Posted April 10, 2007 Původně zaslal: P607Olda Dělal jsem něco pdobné na 306, ale s tím rozdílem, že stěrač fungoval. Dírka byla ucpaná, ale voda naštěstí nešla dovnitř. Před dvěma lety jsem to vyčistil, pak se málo ostřikovalo, takže teď je to zase zacpané. Takže na ostřikování zadního skla ... (rezignujeme). Servus, no niekedy je výhoda si utreť zadné okno na hatchbacku, či nie? :D;) Aspoň, ja som to vedel oceniť na Ticu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted April 10, 2007 Share Posted April 10, 2007 Původně zaslal: ajven Původně zaslal: P607Olda Dělal jsem něco pdobné na 306, ale s tím rozdílem, že stěrač fungoval. Dírka byla ucpaná, ale voda naštěstí nešla dovnitř. Před dvěma lety jsem to vyčistil, pak se málo ostřikovalo, takže teď je to zase zacpané. Takže na ostřikování zadního skla ... (rezignujeme). Servus, no niekedy je výhoda si utreť zadné okno na hatchbacku, či nie? :D;) Aspoň, ja som to vedel oceniť na Ticu. Ale áno, utrieť, ak je mokré. Ale na ostrekovanie už kašlem - inak by som musel manželke predpísať, že musí každý deň použiť ostrekovač. Alebo ten priechod kvapaliny pravidelne čistiť Aspoň zozadu nevadia svetlá. Bočné zrkadlá musia stačiť. [upravil dne 10.4.2007 P607Olda] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts