CONAN_CZ Posted March 31, 2007 Share Posted March 31, 2007 Zdravím, nevíte někdo jestli do peugota 306 1.6l pasuje s něčeho 6 stupňová převodovka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
John Posted April 1, 2007 Share Posted April 1, 2007 No nevím ale upřímně... 6kvalt na 1.6motor... nevím nevím,ale mám za to,že ty převodovky jsou dobře zpřevodovaný...už od výroby... jako 6kvalt je v 306 u verze S16(GTI-6) ale to je 2.0 16V.... :myslim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CONAN_CZ Posted April 1, 2007 Author Share Posted April 1, 2007 No mi ta převodovka přijde příšerně krátká. Už při 130km/h to má na delší trasy dost vysoké otáčky. Prostě mi tam ta šestka chybí... za chvíli dělám spojku... tak jsem si říkal,že kdyby to tam s něčeho bez nějakých brutálních úprav paslo, tak bych to vyměnil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vvitty Posted April 1, 2007 Share Posted April 1, 2007 krome toho, ze ti to pak sice bude tocit mene, ale pro zmenu se na tech 130 ani nedostanes, good luck... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AKCZ Posted April 1, 2007 Share Posted April 1, 2007 Porid si naftu.. benzin ma vzdy pomerne kratkou prevodovku.. coz je podle me docela skoda ale je to tak.. a 6ti-kvalt z me verze by Ti moc nepomohl protoze 6ka neni o moc dal nez 5ka.. jen jsou ty stupne jeste kratsi PS: U me verze j to samozrejme dany tim ze tohle auto je celkove stavene sportovne.. tudiz tam nebudou davat dlouhou 6tistupnovou prevodovku na cesty.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rimmer Posted April 1, 2007 Share Posted April 1, 2007 jako v tom sestikvaltu se uradis k smrti, nizsi rychlosti budou jeste kratsi... jel jsem tedka v oktavce II 4x4 6kvalt TDi a muzu rict, ze 1,2,3 naproste kratke..pouzitelna byla 4-5 v meste, zbytecne jsem porad radil, i kdyz auto mel chipnute nad 100kW a vykonu bylo dostatek. 6 tka je stejne ve vysledku stejne zprevodovana jako 5tka..proste je potreba to nastavit na max rychlost jako max. otacky, akorat ostatni rychlosti se pak prizpusobi..muzu ted rict, ze treba do sveho auta bych to NECHTEL, ja si myslim, ze je zcela mylne se domnivat, ze 6ti kvalt spasi motor tim, ze bude tocit mene pri stejne prevodovce. Na tohle pomuze dat prevodovku ze silnejsi verze motoru, kde je maximalka posunuta o desitky kilometru vic, ale pak budes mit problem a v kopcich, ktere bys vyjel na 5tku tak budes muset radit dolu. Ja myslim, ze vyrobci vedi proc je kde takovy a takovy prevod. Melo by to treba smysl pri zmene patametru motoru pri tuningu ,ale jinak ??? [upravil dne 1/4/2007 rimmer] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jirka2804 Posted April 11, 2007 Share Posted April 11, 2007 No já nebyl spokojenej s přenodovkou u 309 1,6Gri 76KW a tak jsem tam dal převodovku z diesela a mam klid 6-ku nepotřebuju protože ten diesel má ve 130 km/h 3000otáček a je to OK, jen když si chci zablbnout tak jezdím na nižší kvalty a při klidné jízdě na 5 šetřím palivo. Mě se to osvědčilo tak to mohu doporučit. Výkonu mělo moje auto až dost a raději si podřadím než abych to na 5 na dálnici přetáčel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f3Rd@ Posted April 11, 2007 Share Posted April 11, 2007 me taky chybi 6ka, ale davat do naftaku prevodovku z benzinu se asi nevyplati... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neon Posted April 11, 2007 Share Posted April 11, 2007 Podle mě je toto téma trošku ... pardon, že si to myslim, asi budu divnej, ale je to tak ... [upravil dne 11/4/2007 Neon] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vvitty Posted April 11, 2007 Share Posted April 11, 2007 2rimmer: no treba v prirucce k BMW 325d je psano ze sestka se ma radit od 160 km/h :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts