Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Tak mi včera šlo lehce o kejhák!!!!


Medvěd

Recommended Posts

Včera se mi při návratu z Ledče nad Sázavou do Prahy stala drobná příhodička, po které jsem fakt chvilkama nevěděl, zda mám brečet bezmocí nebo řvát štěstím, že tu ještě můžu psát tyhle řádky.

Při jízdě po dálnici mi totiž při rychlosti cca 140 km/h (naštěstí na vrcholu stoupání před exitem na Vlašim) zničeho nic začalo auto plavat a po zastavení jsem se koukal na prázdný LP kolo. Naštěstí po cca 100 m byl onen exit a na něm i šikovné vyasfaltované místečko, kde jsem se jal kolo měnit. Po sundání kola jsem začal vizuelně kontrolovat na jakej hebík či co jsem najel a zjistil jsem, že mám UTRŽENEJ VENTILEK! Zanadával jsem tedy na umělce v pneuservisu, který dával před zimou nové gumy a nevyměnil ventilky a celou operaci jsem v klidu dokončil.

Po ujetí cca 10 km jsem se zastavil u pumpy, že si umeju ruce a dám si nějakou bagetu - když jsem otevřel kufr, tak mě přešel veškerej humor, páč kasírka s cca 20 000 Kč a veškerýma dokladama včetně platebních karet (pro uklidnění, PINy jsem u nich přiložené neměl) byla v nějaké jiné kapse, určitě ale ne tam, kde jí normálně vozím, tedy v tomto kufru

Tak se to ve mě najednou všechno spojilo - ventilek, guma a docela se mi rozklepaly kolena - kdyby mi ta guma bouchla cestou k dálnici nebo na dálnici v klesání, kde auto pouštím i přes 150, mám pocit, že bychom se spolu již nikdy neviděli.

PČR jsem nevolal, nic by nezjistili a vzhledem k tomu, že jsem auto během výměny kola neměl zamčený, tak prostě tržbu budu muset zacvakat ze svýho - takže celej únor dělám grátis.

Nepíšu to tu kvůli nějakýmu vyvolání soucitu, spíš proto, abychom si všichni uvědomili, že prostě život v tomhle právním státě není jednoduchej (pokud by totiž bylo právně ošetřený, že obchodník, kterej nezaplatí fakturu v termínu je podvodník a byly by za toto jednánípořádné postihy, nemuseli bychom u sebe vozit desetitisíce a nehrozilo by nám, že nás kvůli tomu někdo odkrágluje).

Jo a pro upřesnění - poblíž auta jsem si nikoho nevšiml, ten gauner musel otevřít šoupačky, vlézt do kufru, vyndat kasírku . . . prostě drzej až na půdu!!!!!!!!!!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Medo Medo, prilep si izolepou do ruky ovladani centralniho zamykani a ve chvili kdy vystoupis z auta okamzite zamkni, po kolikate uz mas takovouhle zkusenost ? nejmin podruhe ne ? Minule to byl tusim mobil?

Mno hlavne, ze jsi v poradku, dalsi kruta zkusenost.

a jeste neco ti poradim, jmenuje se to skryty ventilek a maji to treba na www.epneu.cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Týýývole, to jsou m*dky!!!! Clovek se nestiha divit, jak jsou ti zlodeji drzi. Jeste by cloveka zabili.. :grr Skoda ze jsi neslysel, jak tam nekdo zastavuje.

Tak ted nez jsem to stihl dopsat, tak se nam v praci rozeznel pozarni poplach!! Takze vsichni okazite ven, jeste jsme snaseli vozickare po nouzovem schosisti. Nastesti jen nekomu shorela pizza v mikrovlnce.. :D

z5 k tematu, uz to parkrat i ukazovali ve zpravach, ale koho by to napadlo, no doufam, ze se z tve smutne prihody vsichni poucime a budeme si davat majzla..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Ferry

Medo Medo, prilep si izolepou do ruky ovladani centralniho zamykani a ve chvili kdy vystoupis z auta okamzite zamkni, po kolikate uz mas takovouhle zkusenost ? nejmin podruhe ne ? Minule to byl tusim mobil?

Mno hlavne, ze jsi v poradku, dalsi kruta zkusenost.

a jeste neco ti poradim, jmenuje se to skryty ventilek a maji to treba na www.epneu.cz

Jó, Ferry - kdyby to bylo takhle jednoduchý

Ad mobil - ten mi šlohli v momentu, kdy jsem stál u auta a zákazník si vybíral zboží - NEBYLO TO TAK, ŽE BYCH ODEŠEL OD ODEMČENÝHO AUTA A KDYŽ MÁ AUTO CENTRÁL, TAK ODEMKNEŠ VŠECHNY DVEŘE. Že někdo bude mít tolik drzosti vlézt mi z ulice do kabiny a šlohnout mobil, to mi vyrazilo dech.

Tohle auto co mám teď žádnou dálku nemá a rezerva je pod autem - tudíž jsem měl opět auto otevřené - ale je fakt, že mě prostě v té chvíli nenapadlo, že by po mě někdo šel, takže jsem nebyl zas až tolik ostražitý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hlavní je, že jsi vyvázli ve zdraví a díky tvým řidickým zkušenostem, které máš, jsi v dané situaci zůstal s chladnou hlavou a nepanikařil. Na druhé straně musím dát za pravdu Radkovi Hurvajzovi a to v té věci, že jsi měl zavolat na místo hlídku PČR. Jak jsi to napsal a já to několikrát pročítal, tak jsi se opravdu stal terčem \"dálničních pirátů\". To je jejich způsob naříznout ventílek u kola či jinak poškodit kolo a pak dané vozidlo sledují do chvíle, než se poškodí a oni využijí dané chvíle. To je ani nemusíš vidět a ani se jich většinou nikdo nevšimne. Je mi to líto, že musíš ze svého uhradit danou výši tržby. :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to je teda síla. Vzpomínám si, že o tom nedávno mluvili ve zprávách :( Uvědomuji si, jaké jsem měl zatím štěstí, já jsem taky hodně neopatrný. Jenže u mne by si pomohli maximálně k platební kartě, hotovost od dokončení stavby už nevozím (to jsem měl u sebe pravidelně několik set tisíc).

Zlatá vesnice, tady \"jenom\" chodí cikáni, loí do baráků a kradou na co přijdou...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...