Xonik Posted March 27, 2007 Share Posted March 27, 2007 Poradil by mi někdo jak funguje el. šíbr v 406 ? Když jej zasouvám dozadu, tak je to ok. Normáloně ty kroucené lanka jdou přes ozubené kolečko navzájem proti sobě. To mi funguje, ale nevím jak funguje otevírání nahoru a dolů jako ventilačka. Občas se mi jedna strana zasekne a nejde zavřít. A nevím na jakém principu to je. Taky to tlačí ty lanka ? Děkuji za každou radu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bagr Posted March 27, 2007 Share Posted March 27, 2007 tady se to řešilo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bagr Posted March 27, 2007 Share Posted March 27, 2007 a ještě jeden pěknej link... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xonik Posted March 27, 2007 Author Share Posted March 27, 2007 Jo, jo. Řešilo se to tam, ale tam je popis jen jak práě to zasouvání. A mě není jasné jak to je uděláné když se to otvírá jako ventilačka. Jestli to taky tlačí nějak ty bowdeny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bagr Posted March 27, 2007 Share Posted March 27, 2007 Sice jsem ještě neměl duvod to podrobně rozebírat, ale i z těch obrázkú a fotek je jasný, že jak posuv okna po ližině pod střechu, tak vyklápění je ovládané pouze pohybem lanek. Finta je v tom,že posuv okna je ovládán točením motorku do jedné strany, a vyklápění do druhé. Nulová poloha / zavřené okno/ motorku není na konci činné dráhy lanek, ale přibližně ve dvou třetinách. Vyklápění obstarává váhový mechanismus, když se čepem opře o pevný bod šasi okna. Pokud se ti seká jen jedna strana, vada bude určitě mechanická - koncovka lanka nebo velké tření ve vyklápěcím mechanismu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xonik Posted March 28, 2007 Author Share Posted March 28, 2007 Díky moc BAGRe. Možníá fakt pomůže promazat to. Protože si myslím že kdyby byl ten plast ulomený, tak by to asi nejezdilo normálně do zadu a zpět. Ještě jednou děkuji za radu. Jak to zjistím, tak dám vědět. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts