Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: mares

Prý u dieslu je normální, že se nový olej rychle zabarví do černa, ale není to na závadu.

Pořád ve mne převažuje ten fakt o částečné výměně oleje.

no jestli te to alespon castečne uklidni tak ja mel nedavno 23 tkm - olej menen ve 21 tkm a byl taky cernej / nadruhou stranu když jsem mel bmw 320d najeto pres 100tkm a olej jsem menil sam tak vydrzel cca 7 tkm uplne cistej.....tak me to taky zarazilo, a neverim ze to menej poctive:bojim

Odesláno

Ze zkušenosti mohu potvrdit, že na řádném ohřátí motoru před vypuštěním a řádném odkapání hodně záleží.I v 5000km po výměně mám v dieselu olej téměř jantarové barvy.Totéž mohu potvrdit i u staré nepřeplňované 309.Mám na to tuto fintu, když olej vyteče, utrhnu pruh např. pleny /rozumí se textilní/ a udělám z ní knot a zasunu do olejové vany. Knotový efekt udělá své a kdo nevěří, tak druhý den kouká, co tam ještě zbylo.Nedělám olej dva dny, jak to vypadá. Večer vypouštím, druhý den dopoledne dokončím.

Odesláno

Záruky a motor.

Kolega mal opel astra 1,7 TD. Servis v originál opel servise. Po asi 30 000 km, teda po 2. výmene oleja, motor sa zadrel. Nevyreklamoval nič. Písal aj do opla v nemecku a nič. Takto je to s tými servismi. Oprava ho stála 70 000,- Sk.

Odesláno
Původně zaslal: Martinsk

Záruky a motor.

Kolega mal opel astra 1,7 TD. Servis v originál opel servise. Po asi 30 000 km, teda po 2. výmene oleja, motor sa zadrel. Nevyreklamoval nič. Písal aj do opla v nemecku a nič. Takto je to s tými servismi. Oprava ho stála 70 000,- Sk.

Tak teda vonkoncom nechapem, ze naco niekto kupi nove auto so \"zarukou\" :myslim

Skurv...@#$@... zivot :(

Odesláno
Původně zaslal: toro

Ze zkušenosti mohu potvrdit, že na řádném ohřátí motoru před vypuštěním a řádném odkapání hodně záleží.I v 5000km po výměně mám v dieselu olej téměř jantarové barvy.Totéž mohu potvrdit i u staré nepřeplňované 309.Mám na to tuto fintu, když olej vyteče, utrhnu pruh např. pleny /rozumí se textilní/ a udělám z ní knot a zasunu do olejové vany. Knotový efekt udělá své a kdo nevěří, tak druhý den kouká, co tam ještě zbylo.Nedělám olej dva dny, jak to vypadá. Večer vypouštím, druhý den dopoledne dokončím.

Tento způsob výměny motorového oleje je velice propracovaný a ukazuje správnou cestu jak docílit perfektní odstranění zbytku oleje.

Už se nemohu dočkat až provedu výměnu tímto způsobem.

Věřim, že potom bude olej v mém motoru nový a ne jako nový!

Odesláno
Původně zaslal: ALFWORKS

Původně zaslal: Martinsk

Záruky a motor.

Tak teda vonkoncom nechapem, ze naco niekto kupi nove auto so "zarukou" :myslim

Skurv...@#$@... zivot :(

Přidám vlastní historky s novými auty (koupeno od koncesionáře):

Renault Kangoo:

Zadřený motor ve 120 000 km. Indikátor na tachometru hlásil OIL OK, ale v motoru nebyl žádný olej. Přitom vůz byl pravidelně servisován v autorizovaném servisu. Ukázalo se, že byl ucpaný elektronický měřič stavu oleje. Sdělení servisu - vina na straně uživatele, cena opravy 93000 Kč. Řešeno koupí motoru z vrakoviště - 15000 Kč + 7000 Kč za montáž.

Renault Espace, 2,0, automat:

Servisní prohlídka po 120 000 km

- olej

- brzdové destičky

- rozvoďák

- filtry vč. pylového

- stěrače

- jinak na autě nebyla žádná závada

Cena - podržte se - 28 000 Kč.

Ale možná jsou uvedené skutečnosti způsobeny spíš tím koncesionářem.

[upravil dne 1.4.2007 P607Olda]

Odesláno
Původně zaslal: toro

Tak toto zkusím taky, až budu měnit olej:super

Odesláno
Původně zaslal: komisar

taky vyzkouším čeká mne výměna za 2000km ale nemám čas aby bylo auto před barákem do druhého dne bez oleje.Co kdybych na to zapomněl a je to v pr*****:roker

Velkou roli zde bude hrát ten zasunutý knot, takže do druhého dne čekat nemusíš.Domnívám se, že za hodinku vykoná své.

Odesláno

Nevím jezdím,už 30 let a přes deset aut...u vetšiny jsem si vyměňoval olej sám.Pokud zbyde trochu starého oleje, tak to není zas takový problém.Horší je když to v servisu opravdu jen dolejí-........:o:o:o:o

• O 4 roky později...
Odesláno

moje 307ma se blíží nájezdu 150tis, dle servisky by tedy mělo jít do servisu.

Využiju tohoto vlákna....nemáte někdo tušení, co tam s tím při té prohlídce provádí, resp. vyměňují (nevěřím, že nevymění neopotřebovanou část)? Olej jsem si měnil u 309ky vždy sám, o 307 za to také nikomu platit nebudu...ale co tam dělají dále?

Filtry, brzdovka, chladící kapalina....?

děkuji

Odesláno

Ja myslim ze ten olej mu vobec nemenili,servisy su len odrbavaci-cest vinimkam.Na tvojom mieste by som kupil novy olej aj filter a vymenil si to sam.Zaruka nezaruka. Na akeho chu..a davame auta do servisov ked aj tak vsetko musime zacvakat? (v zaruke)

Ja vidim problem aj v tom ze:servis ma tie ich primitivne tabulky co pri akych km treba kontrolovat atd. Mechanik zoberie papier a kontroluje a zaskrkava Ano alebo NIE v tabulke co ma. Tymto sposobom prejde a odfajkne cely papier a ma zarobene-vobec pri tom nemysli ze robi niekedy aj zbytocnu pracu namiesto toho aby pozrel a skotocne opravil co treba.

Bol som na jednej zvolavacke YEN.vymenili UDAJNE nejake kable ABS,ale popri tom kontrolovali olej v motori a zlomili mi mierku.Na ktoru pi....u kontroluju olej? A potom mi primaci technik povie ze :nesvieti vam zadna obrysovka-chcete vymenit ziarovku? Dement.Samozrejme uz do toho serv.nechodim.

Bonus na zaver: s OII prva prehliadka po 30 000km,zavesili mi na vnutorne zrkadlo taku visacku ako na hotelovej izbe Nerusit-na ktorej bola garancia vykonanej prehliadky....bla bla bla.Na to im ja z vysoka seriem,ked mi zauctovali doplnenie nadrzky ostrekovaca za 17 euro. Tiez som u nich skoncil.

PS: Klobuk dolu ked nam na firemnej dodavke robili servis az do 200 000 km UPLNE ZADARMO.A to oleje filtre aj rozvody a praca ani halier.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...