Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Autoškola a magistrát v Chomutově


Vertex

Recommended Posts

Tak mě dnes vytočila známá svou skušeností s jednáním jedné autoškoly a magistrátu v Chomutově, že se vám musím svěřit.

Přihlásila se někdy v listopadu do autoškoly s žádostí o řidičský průkaz skupiny B. Ze začátku vše v pohodě, instruktor se jakž takž snažil. Po nějaké době následovaly cesty alá instruktorova garáž, díly auto Kelly a zpět. Vše pro nákup baterky do instruktorova vozu. OK, dejme tomu, že má pan instruktor baterku v háji a svůj vůz nutně potřebuje, navíc se může slečna něco přiučit, jakou baterku koupit a jak jí popřípadě namontovat. Když už ale začaly jízdy a vození instruktorovy manželky na nákupy, i já, jako nezúčastněný člověk, jsem rostl.

Do toho přišel měsíc prosinec a pan instruktor si vzal na měsíc dovolenou. Nikdo se neobtěžoval s tím, naplánovat jízdy tak, aby z toho ta dotyčná nevypadla. Jestli se svezla jednou, dvakrát s někým jiným, bylo to opravdu hodně. Navíc děvčata za celý kurz neviděla motor či pojistkovou skřínku.

Největší chuťovky se ale začaly odehrávat v momentě, kdy měly být závěrečné zkoušky. Komisař přišel evidentně se špatnou náladou, kterou jeho kolega druhý den potvrdil. Slečna, která to měla komplet vše napsáno dobře a z papíru, který dostala od autoškoly, byla vyhozena s tím, že to kompletní nemá a že jestli chce protestovat, můžou se jí anulovat i testy. Podotýkám, že byla vyhozena na otázce ohledně ABS.

Dobrá, co se dá dělat. Druhý den se odehrávaly jízdy, které jedna dívka nezvládla díky chybám z nervozity. Proč ne, příště se to povede. Jenže příště bylo za další měsíc. Insturktor v autoškole se dušoval, že cvičná jízda před druhým pokusem bude grátis. Nebyla, stála ji 350,- Kč, a paní intruktorová se vezla zadarmo do práce. Navíc byla dotyčné sdělena informace, že si ještě musí zaplatit jízdu ostrou, s komisařem, a to v částce 400,- Kč na magistrátu a 350,- Kč v sídle autoškoly. K tomu si připočtěte ještě 100,- Kč za opáčko technický (doufejme, že bude mít pan komisař dobrou náladu). Podtrženo sečteno, opakování je za litr.

Držte palce, ať to zejtra vyjde, jinak zamáčknem slzu a zloději schrábnou další litr.

Já se ale ptám, za co je pan komisař placen z našich daní? Za to, že sedí na magistrátě a v momentě, kdy musí vytáhnout nožky ze své teploučké kanceláře, mu to dotyčný pekelně zaplatí????? Co s autoškolou, která tahá ze svých klientů jen peníze?

Dělal jsem autoškolu před třema rokama za 6000, měl jsem závěrečky komplet v ceně a navíc jsem měl eventuelní první opakování testů, jízd nebo čehokoli zdarma.

Proto doporučuji ostatním z Chomutovska, nelezte do autoškoly, která to dělá pouze na kšeft, má pod sebou kvantum instruktorů a možná i moderní auta. Nejlepší je jeden živnostník, kterej si to odjede všechno sám a dělá to opravdu pro to, aby někoho řídit naučil.

[upravil dne 14/3/07 Vertex]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tím, že musí platit na magistrátu za komisaře, s tím nikdo nic neudělá, hold si každý musí připočíst k autoškole 700kč navrch. Zákon je zákon. Jinak v naší aš taky máme první zkoušky v ceně, ale další se už platí, protože jinak by to dopadlo tak, že se lidi prostě nebudou třeba na testy učit a půjdou to prostě jen tak zkusit nebo tam prostě nepřijdou a o jízdách ani nemluvě. Auto přece i na zkouškách musí na něco jezdit, nejezdí na vzduch.

Dál to nebudu komentovat, Dodo k tomu určitě bude mít více.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To ano, s Dodem to právě probírám a dejme tomu, je to paleta, ale chování instruktora a komisařů z magistrátu mě vytáčí. Nechal bych si v autoškole vytisknout žádost na opakování testů, odnesl ji na magistrát a pokud bych do 15ti dnů neměl termín, měli by v podatelně dopis, se kterým by se zrovna nechlubili

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Vertex

To ano, s Dodem to právě probírám a dejme tomu, je to paleta, ale chování instruktora a komisařů z magistrátu mě vytáčí. Nechal bych si v autoškole vytisknout žádost na opakování testů, odnesl ji na magistrát a pokud bych do 15ti dnů neměl termín, měli by v podatelně dopis, se kterým by se zrovna nechlubili

My se snažíme mít každý týden jedny zkoušky, takže když to někdo neudělá, tak zpravidla může hned další týden znova. To ale taky závisí na dané autoškole, některé si prostě zažádají o jedny zkoušky za měsíc a víc je to netrápí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tato autoškola se moc nesnaží. Dokud nezvedneš telefon a trošku hrubším hlasem nepřipomeneš, že bys ráda k opravkám. Magistrát má komisaře pouze dva a také se neobtěžuje, aby nabral byť jednoho. Přitom to pro tu bandu úředníků musí bejt dobrá rejže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...