Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

slzi olej spod hlavy


ondris

Recommended Posts

:o zdravín to snad není možné já mám taky ode dneška taky tu samou závadu.. měl jsem problém ,že mi unikala voda u chladiče tak jsem vypustil chl.kap.všechnu opravil hadici a zpět nalil kapalinu ale mám problém ,že mi tam vlezlo jen polovinu obsahu co jsem vypustil .. nastartoval jsem na několik minutek v domění ,že se to musí odvzdušnit na ventilu u motoru.. jak začall vytékat olej hned jsem zastavil motor . chladič je natlakovaný ale nevín jak dostat vodu do motoru ..to bych potřeboval poradit.?!

pak mám ještě dotaz co ten olej? co teď podniknout .. hned měnit těsnění? nebo to jen zkusit dotáhnout momentovým klíčem? poradím mi ně:bojimkdo .doufám,že se to nemohlo nějak hodně pokazit?? co?,, děkuji za ochotu všem ....

Mám P 405 2,0 SRI 4X:roll

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám podobný problém u 206 1.1 TU1JP, r. v. 2000, naj. 75000 - taky mi slzí olej zpod hlavy.

Je to vpředu v levém rohu při pohledu zepředu do motorového prostoru. Mám to hned řešit, nebo to ještě vydrží? Hlídám to pravidelně, ale bojím se, aby se taky neporušilo těsnění uvnitř, mezi mazacíma a chladicíma kanálama. Značí to i tuhle eventualitu? Je to jakoby předzvěst tohohle maléru a nebo se s tím dá v klidu jezdit a jen to hlídat?

Překvapuje mě, že to těsnění má tak malou životnost... Přitom jsem to nikdy nepřehřál a jezdím s tím velice slušně... Co na to říkáte? Už jsem taky musel přetěsňovat i olejovou vanu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje zkušenost z motoru 1,9 Td z roku 1994: cca 4 měsíce olej jen slzel a slintal blok motoru a nedalo se zjistit, odkud je únik. Po Silvestru a asi 200 km to začalo téct ještě víc a za cca další měsíc byla najednou v motoru směs oleje a vody a tlak v chladícím systému z válce. Buchlo to najednou při normální jízdě ve městě. Jo a na dotahování hlavy jak tady někdo psal tak zapomeň. Hlava se dotahuje na 20Nm, potom na 60Nm a poslední je dotočení o 200° (D) nebo 220°(Td). Éra tisícovek a stovek je za námi. Tohle platí i na HDi, kde jsou další dva kroky navíc.

[upravil dne 12/3/07 ladak]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...