Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

205 1124 44KW brzdové hadičky


jarajarda

Recommended Posts

Mám problém- přibržďují mi přední brzdy, bude to nejspíš klasika u 205- ucpané hadičky. Kamarád mi říkal, že tam pasují z Favorita za nějakých 100Kč kus (origo Peugeot cca 600Kč kus). Máte někdo zkušenosti s touto výměnou? Není tam třeba jiný konec který by nepasoval nebo špatná délka? Ne že bych mu nevěřil, ale kámoéš kterej mi to bude dělat se na to zas moc netvářil, že originál je lepší. No víc hlav víc ví. Díky.:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já když šel kupovat hadice na mou 205 u nás, tak mi hodnej a ochotnej majitel obchodu tohle přímo doporučil. Na předek pasujou a na zadek taky. Zadní myslim jsou o maličko kratší, ale na autě to nebylo znát (teda aspoň na mým). Jedinej rozdíl oproti hadícím co jsem měl původně na autě byl ten, že na těch na Fávo nebyla namotaná pružina (asi chrání hadici proti prodření a hadice drží lepší tvar). A na předních nebyl takovej tvrdej kus gumy na tom konci, kde je hadice připevněná v podběhu ke kastli. Ale ta pružina šla při troše šikovnosti přemotat z těch starejch a ten kus tvrdý gumy šel přendat taky. A jelikož ta přendavaná pružina je asi z nějakýho nerezu a ten kus gumy je z kvalitního matroše, kterej se jen tak nerozsype, tak jsou hadice jako nový origošky z výroby.

Celkem jsem za ty 4 hadice tady dal 380Kč za což bych nekoupil ani jednu origo.

Když ty hadice dávaj na Fáčko, který má pořád ještě hodně lidí , tak špatný určitě nejsou a pokud je shodnej rozměr s 205 tak není co řešit.

Jinak brzdy jsou základ, kterej na autě musí 100% fungovat.

Já osobně jsem na 205 po její koupi repasl brzdovej válec, vyměnil desky kotouče a podobné věci, vyměnil brzdovku, hadice, komplet brzdový trubičky (který byly v okolí nádrže dost nadranc) a koupil i opravný sady na brzdový třmeny (takovej ten pytlík gumovejch věcí na brzdový pístky a manžetky na ty válečky co voděj třmen + vazelína)..... A brzdy jsou teď parádní...prostě šlápnu a stojím:), ale často to nezkouším abych \"neslíkl\" gumy z hliníků:):):)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Tak jsem se díval pod auto a brzdové hadice na zadní nápravě jsou na každé straně 2. Jedna krátká, která vede do třmenu, potom kus brzdové trubky, která vede do další hadice, která je delší. Byl jsem se ptát v obchodě na zadní hadičky na favorita a donesl mi docela krátky. Jak to teda je? Zadní z favrita pasují k tomu brzdovému třmenu a přední z favorita pasují místo těch delších? Potřeboval bych to vědět, jelikož chci v týdnu měnit zadní nápravu a chtěl bych rovnou udělat i ty hadice.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...