Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

nafta s benzinem - prekvapeni


Radek

Recommended Posts

Poslednich 3000km jezdim na naftu, do ktere pridavam cca 8% benzinu. Benzin, asi 100litru, jsem podedil a nenapadlo me nic jineho, jak ho vyuzit nebo se ho aspon zbavit, protoze je to olovnaty special nekdy z doby, kdy odchazela ruska armada. Protoze mam obavy, aby takovato smes nebyla \"sucha\" pro cerpadlo, pridavam na nadrz pokazde tak 2 deci oleje. Motor (1,9DT) ma s touto smesi o dost klidnejsi chod. To jsem ocekaval, protoze benzinem se vlastne snizi cetanove cislo nafty. Pokles vykonu vyloucit nemuzu, ale byl by na hranici pozorovatelnosti. To same se zvysenim spotreby. Prijemne me prekvapilo, ze auto pri startovani temer nekouri a motor okamzite bezi klidne. Na cistou naftu (i kdyz jsem jednu na zkousku benzin schvalne neprilil) auto pri startovani vzdycky mocne zakouri a behem prvnich peti sekund jednou nebo dvakrat \"koplo\". Je mozna, ze mam vlastne rozstelovane cerpadlo a jeho nastaveni nahodou vyhovuje vic smesi s benzinem nez ciste nafte?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já sem do starého R11 1,6D který rachotil jako starý traktorek přidával olej do dvoutaktů. Stačilo do plné nádrže přidat 2 dcl obyč. nebo 1dcl synt. oleje a motor se sklydnil o 100% Lépe se mazalo čerpadlo a vstřiky :mrk:mrk:mrk a na ten synt. to ani nekouřilo :roker:roker:roker

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kamarád má 1,9 TDi a měl problém s čerpadlem (musel udělat GO). :(:(:(

Nějaký starší pán (odborník na motory TDi) mu doporučil přidávat do nafty olej M2T nebo nějaká aditiva (která přesně nevím). :myslim

Naše nafta prý totiž není moc kvalitní (objevuje se tam voda, příměsi a jiné bince). :grr

Benzin (někdy i petrák) se už i dříve přidával do nafty na zimu proti zatuhnutí (i na Sibiři). :aut

[upravil dne 24/2/07 Pinďa]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo jo, ze se benzin pridava v mrazech do nafaty je stara vec. vsak tu uz kolovaly tabulky s pomery benzinu a petreloje v nafte a venkovni teplotou.

ze by teda sklidneni motoru zpusoboval ten olej a ne ten benzin?

co se \"suchosti\" nafty tyce, tak ja prave odhaduju, ze rozdil mezi dobrou mastnou a spatnou suchou naftou mohl byt zhruba v te mire, jako udela 10% benzinu. Zaroven si myslim, ze v soucastnosti nafta prodavana u nas, je na tom mnohem lip, nez treba jeste v devadesatych letech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Radku, jelikoz nemas HDicko, tak by to Tvemu cerpadlu nemelo vadit. Do \"obycejnych\" dieselovych motoru se v zime lil benzin az v pomeru 1:1 a zadny olej se pridavat nemusel. Mozna to bylo ale v dobe, kdy nafta jeste mazala. Takze bych pro klid duse nalil na nadrz dve deci M2T (je urcen ke spalovani, na rozdil od motoroveho oleje).

Kaja

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidání benzínu do nafty je možné, ale nevhodné pro motory HDI.Starší konstrukce dieselových motorů to snesla, ovšem u HDI je to tak akorát si zadělat na pořádný problém.Palivo se může vylepšit přidáním aditiva.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...