Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

drážkový řemen


zaza

Recommended Posts

chci se zeptat,jaký je postup při sundavání drážkového řemene?Jak se povoluje napínací kladka,ještě jsem to nedělal,tak aby mě nic nepřekvapilo a nescházelo,co je všechno na řemeni-řemenice,nap.kladka,altík,servo,posilovač brzd?fakt nevím:myslim:Ddíky

307 2.0HDi 110FAP

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Celkem jednoduché, dá se to zvládnout i shora, pokud chceš řemen třeba jen vyměnit a ne na poháněném příslušenství něco řešit (jinak sundat i kolo a plastové nadkolí). Pokud ho tam budeš vracet zpět, tak by jsi si ho měl označit, jak se otáčí, ať ho nasadíš zas stejně. A sundáš ho tak, že na tom dynamickém napínáku, jak je přišroubovaná ta plastová řemenice, tak na ten šroub si nasadíš klíč, tuším 14 (a nejlíp očkoplochý, aby nesklouznul) a zatočíš doleva (nebo nahoru, když se díváš z předku). Kladka napíná jen přes pružinu, tak ji musíš přetlačit. Dobré je, když si ten klíč prodloužíš např. nasunutím nějaké trubičky, ať máš lepší páku. No a pak na tom napínáku na pevné a pohyblivé části jsou takové kontrolní značky napnutí a pod nima otvory, do kterých zasuneš trn průměr 4mm, aby sis zajistil tu kladku v horní poloze, kdy je řemen uvolněn. No a řemen je jen na řemenici od klikovy, pak pohání klimu, altík, jednu pomocnou kladku a tu kladku napínací.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak, tak. Uz treba len dodat, ze ked budes davat remen nazad, tak naposledy ho prevliekaj cez hladku kladku (tu spodnu) a nie drazkovanu. T.j. nasadid na drazkovane kladky a uistit sa ze je spravne v drazkach a potom cez tu hladku - tam uz neni co pokazit.

Ak budes menit dynamicky napinat, tak teraz sa robia aj s vacsou kladkou (ta plastova), takze stary remen bude kratky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...