Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dovolenka v Chorvátsku


Recommended Posts

Zdravím všetkých.

Chcem ísť v lete na dovolenku do Chorvátska, najlepšie niekam na Istriu. Problém je v tom, že som tam nikdy ešte nebol. Prosím každého, kto tam chodí, nech mi poradí, či tam cestovať cez \"cestovku\" alebo či je problém tam zohnať ubytovanie - priamo na mieste. Chystáme /JA, manželka, 2 deti 3 a 7 rokov/ sa tam ísť až začiatkom septembra. Podeľte sa so mnou so skúsenosťami, prípadne mi doporučte nejaké miesta, ubytovanie a pod.

ZA KAŽDÝ PRÍSPEVOK VDAKA.:mrk :mrk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já tam byl loni přes cestovku, ale zjistil jsem, že není problém tam jet jen tak, protože jsem neustále viděl stát někoho u cesty s cedulkou, že nabízí ubytování...

...jinak než Istrii bych spíš doporučil jih (Makarska apod.), je tam o hodně hezčí krajina:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Tommy306

...jinak než Istrii bych spíš doporučil jih (Makarska apod.), je tam o hodně hezčí krajina:papa

To máš asi pravdu, nicméně my jsme byli taky \"nahoře\", protože je daleko kratší cestování - zejména kvůli dětem. My jsme byli u Crikvenice - poloostrov Kačjak - konkrétně s touto cestovkou a tento zájezd.

Jeli jsme tedy vlastním autem. Celkem spokojenost, počasí výborné (Prý je to nejslunečnější oblast z celého chorvatska)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bol som 2x v Pule, ubytovanie na súkromí, nie je problém termín najlešie začiatok septembra , more teplé málo ľudí, ceny už miernejsšie - myslím na ubytovaní, počasie pre nás prijatelnejšie - teploty tak do 30 st, prajem príjemnú dovolenku a šťastnú cestu.

PS: bol som individuálne , cestovali sme autom

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jezdím pravidelně na Istrii, Pula a vždy bez problémů, ale nesmíš tam jet v srpnu, (8 měsíc), to je tam samý Ital a je tam potom draho, aspoň tam kam jezdím já. Jinak cenu v obchodech, v obchoďácích, něco jako Makro, Hypernona a tak, tak jsou skoro jako u nás, +/-, záleží co kupuješ. Ale zjistil jsem, že tam nemají, a když mají, tak jsou drahé, masové konzervy, tak základ doporučuji koupit doma. Jinak cenově skutečně jako u nás. Ubytování se každý rok pomalu zdražuje, loni jsem platil asi 37 euro, za noc a apartmán (2+2děti):

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: matony

prosím Ťa, ubytovanie si mal vopred zabezpečené, alebo si ho zohnal priamo na mieste?

Co se ubytka týče, tak pokud chceš jet do kempu, tak neni problem ... zatím jsme v každém sehnali místo. Problém je pokud chcete být v apartmánu, které bývají často zabookované, ale když zajedeš do nějakých turistických informací, tak Ti tam určitě nějaký volný v okolí najdou... Další věc je, že píšeš, že chceš jet až v září a to je už Chorvatsko obecně volnější, jak v červvenci - srpnu... takže by to mohlo být i jednodušší sehnat i apartmán. Ve zkratce ... já bych se nebál tam jet na blind... Když neseženeš ubytko sám, tak INF centrum to jistí :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z Frýdku-Místku - Tučepi přesně 1100km přes Rakousko,Slovinsko v Karlovaci odbočuji z dálnice a přes Plitvické jezera, Knin,Cista Provo. (Po otevření dálnice není skoro žádný provoz :) ).

Jezdím ve čtyřech,dva dospělí a dvě \"dospělé\" děti ( 15 a 18 ) a plně naložen (auto sedí nadoraz) . Průměrná 2006 7,8litříků , ale jezdím dost svižně,lehce nad povolené rychlostní limity.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já osobně jsem jezdil do okolí Puly a je fakt v pohodě. Ceny jsou super a ubytování seženeš bez větších problémů, myslím teď priváty. Pokud chceš něco luxusnějšího, je možnost i hotel, ale to musíš natrefit na volné místo a nebo přes cestovku. Jel jsem to jak busem, tak autem a obojí v pohodě. Co se týče cen, tak jsem měl sebou cca 1.000 kun a to ani potom nevíš, co s nima:P Jediný, co je otravný jsou ti jejich trhovci, kteří tě tahají do každého stánku a když nic nekoupíš tak jsou jako šílení. Podle zkušenosti byli horší než v Tunisku a Egyptě:aut

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam zase rad pisek tak jsem si oblibil Omis a Duce ale velice pekne je to i Brele .

Cestu jsem zkousel uz snad kazdou jak po dalnicich pres Rakousko a Chorvacko , tak pres mimodalnici pres Madarsko a Plitvice , abych pravdu rekl me vyhovuje nejvice mimo dalnici a z Ostravy pres Slovensko do Tucepi jsem necely 1000Km. Jezdim prevazne na vecer a mimo sobotu .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...