Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

ventilátor topení u 306


Guest PavelRy

Recommended Posts

Guest PavelRy

Zdravím všechny,

mám Peugeot 306 Break 1,6 a objevila se závada.Když nastavím kruhový ovladač ventilátoru topení na stupně 1-3, tak nefunguje vůbec. Když ho dám na 4, čili na největší výkon, tak jede. Mohli byste mi,prosím, poradit, kde je závada? Případně zda ji zvládnu jakožto laik a středně zručný kutil:-)opravit sám, nebo je lepší se obrátit na odborníky?A kolik by mohla taková případná oprava v servisu řádově stát??

Díky moc za jakoukoli radu.

Pavel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No něco podobného jsem nedávno řešil, sice ne na peugeotu, ale na xantii, byl tam stejný problém. U ovladače byl upadlý kontakt, takže tam se to vyřešilo přiletováním, ale ještě může být problém v samotném ovladači, může mít přepálené stupně, takže doporučuju vyndat a proměřit a myslím, že budeš vědět na čem jsi. Jinak nemyslím si, že je to závada, se kterou by jsi musel do servisu, teda pokud to bude takhle banální:papa;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už se to tu řešilo několikrát je přepálený předřadný odpor (prostě regulace) na větráku, u 306 je myslím pod stěrači před spolujezdcem, něco přepájet a chodí, ale detaily u lidí jako je Ferry či dej hledat. Odkud jsi?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest PavelRy

Díky supersonic i rebik za odpovědi. Situace se zatím změnila tak, že ventilátor nejde už ani na 4, takže vůbec :-(.Měl jsem teď spoustu jiných starostí, takže se snad teď dostanu k tomu, že vezmu chytrou knihu \"jak na to\" a pokusím se najít předřadný odpor pod těmi stěrači. Jinak - jsem z Prahy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj,jak rikal Rebik je to urcite predradnym odporem,zkus vyndat pod steracema na miste spolujezdce mrizku a pod ni je dalsi trosku zalepena nejakym silikonem a za ni je desticka s predradnyma odporama .Zkus ji vyndat a premostit bo premerit odpory a uvidis jestli maka;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...