Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Lambda sonda


klematis

Recommended Posts

Dobrý den.

Mám takovou prosbu. Nemohu najít lambda sondu u Peugeota 309 motor 1.6 ( BDY) rok 1992. Kontroloval jsem celé výfukové potrubí až k katalyzátoru a nic. Auto má spotřebu kolem 11l/100Km. Diagnostika našla vadný potenciometr škrtící klapky.Dal jsem tam noví a nic. Svítí kontrolka K, po odpojení akumulátoru na 1 hod je tak 20Km v pohodě a potom zase ze rozsvítí kontrolka K. Konektory jsem vyčistil, motor šlape jako hodinky ale žere. Tak to odhaduji na lambdu. S autem se jedí po dálnici 25Km a to rychlostí do 110Km/hod. Děkuji za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No,takže lambda by měla být hned někde vpředu za svodama a je napíchlá do katu a měla by být krásně viditelná... Můžeš tam klidně dat univerzální do škodovek,ale je hlavní dodržet barevné označení drátů... Mě se ta kontrolka rosvěcí jak se jí namane a diagnostika nic nenašla.. A ta spotřeba je teda otřesná... A byl jsi po té co jsi ten p.š.k. vyměnil na diagnostice? Kdyby ještě něco,tak se ozvy... :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dík za odpověď.

Tak jsem dnes obdržel knihu ( musel jsem koupit na 205, v knize Jak na to pro 309 není motor 1.6i/65Kw). Jsou tam obrázky a tam kde je vyfocená lambda sonda, tak já mám lešenářskou rouru. Auto jsem koupil na podzim a bývalí majitel se zmínil o tom, že jezdilo nějaký čas na plyn. Asi uznal za vhodné, že sporák lambdu nepotřebuje. Tak musím udělat díru,závit, koupit lambdu a najít kabeláž, pokud ji někdo neuštípl.To je zase radosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dík za rady.

Co se týče svíček, tak mají barvu šedá až světle cihlová. Jinak jsem vyvrtal díru, navařil matku a našrouboval lambda sondu ( sehnal jsem na Feldu 1.6 ). Vyloudil jsem trošku origoš pasty na závit. Tak uvidíme co se stane. Kabel k sondě tam byl. Budu informovat o výsledku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...