Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

ruseni radia mobilem


georg

Recommended Posts

Vazeni pezotaci, vcera jsem nainstaloval drzak na mobil na palubku. Problem je v tom, ze rusi radio pri komunikaci se siti. (at uz pri prijimani sms, nebo hovoru, ale i pri prihlasovani k jinemu vysilaci). Nenapada vas, co s tim? Pristroj Nokia 6610, drzak original taky od nokie. Radio keenwod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to v podstatě velmi obtížně řešitelnej problém. Jedná se o klasickou modulaci rušivého VF napětí a to se dá velmi obtížně odstínit (Faradayova klec). Navíc naprostá většina mobilů má regulaci výkonu vysílače, takže v místě blízkém vysílači je vyzářený výkon minimální a v aparatuře nebude nic slyšet a pokud pojede koncák mobilu na plný výkon, tak se zcela jistě projeví.Jediný řešení je nainstalovát držák mobilu co nejdál od radia a anténího svodu. (třeba do kufru :D ). Docela pomáhá tzv. těžká HF sada, kde se VF signál z mobilu vede koaxem do samostatný antény. Signál je tak částečně odstíněn koaxem, ale i tady je třeba laborovat. V každým případě žádný 100% univerzálůní řešení neexistuje. Já osobně vozím mobil v pouzdře na opasku a je klid. V kufru mám demontovanou HF sadu kterou sem právě kvůli tomuhle vyhodil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

sepp: to se asi presunulo ruseni z meho auta do tveho. Minuly tyden jsem byl na dovoleny - krkonose- najeto asi 900km a ani jednou to nerusilo :D:D. Jediny kriticky misto je u Usti, smer z Vseboric na Teplice v zatacce s 60-kou. Tam to porad rusi. Jinak v pohode, asi si na sebe potrebovali zvyknout:D:D:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...