Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

zohrievanie motora


tomyka

Recommended Posts

dnes sme vymenili termostat, lebo sa mi zohrieval motor, blila ven voda. odvzdusnil se cely system a po najazdeni 20Km se zohrievanie zopakovalo zas. voda striekala kvoli vzduchu v systeme. zistil som ze sahary neidu pre mokry kontakt na cidle, a jak sem to sledoval zistil som ze na hadici na chladici nie je dotiahnuta sk-paska a taha stamad vzduch. moze byt ze sa stamad zavzdusnoval system? a kvoli tej vode nesli sahary? dik. dakto dajake rady?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zavzdušňovat se to tamtudy klidně může, ale taky by mělo bejt vidět, že při zahřátým motoru uniká v onom místě voda. Nejdřív doplň vodu a nech zahřát motor. Jestli je někde netěsnost, tak to určitě oběvíš. S těma saharama je to trochu složitý. Pokud je málo vody, tak nemusí téct kolem čidla teploty a pak se nepustěj, ale je to takový buď a nebo. Odpoj konektor od čidla a testni si proklemováním pinů, jestli se sahary roztáčej. Přehřívání motoru může dělat i částečně zanešenej chladič. Při studeným motoru nastartuj a zjištuj rukou ze zadní strany chladiče, jestli se zahřívá rovnoměrně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zahřívá se když jedeš normálně furt, nebo jen když tomu dáš? Zkus když to nastartuješ a trochu se to zahřeje a když necháš otevřené víčko jestli ti s toho nestříká gejzír tak 10cm. Pak by to bylo podmetené těsnění pod hlavou. Měl sem takovej problém na Favoritu, po 10minutách jízdy to začalo vždycky vařit, z víčka gejzír vody.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...