Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Brzdy


Wasabi

Recommended Posts

Čautě všichni P...

Mám problém s bubnama na 405. Nechal jsem si dělat brzdy a oni na mě vybalili, že na tom samostavu (ozubený kolo) má bejt nějakej plíšek nebo co, kterej zabrání tomu, aby se to nepohlo. No a já tam prej nemám ani jeden a proto mi to špatně brzdí. Prej se to za chvíli zase rozladí. Zkoušel jsem ho tedy koupit ale v Peugeotu mi řekli že samostatně koupit nejde, že jedině celej samostav a ten stojí 1200 kus. Tak jsem zkusil kelly a tam mi zase řekli že maj brzdový sady, ale jsou 2 systémy BENDIX a LUSAS no a ten má ještě dvě varianty. Takže bych potřeboval poradit jak poznám co mám za systém. Dík jinak mám diesel 1900, rok výroby 1988

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cau tak tenhle problem jsem resil snad pulroku, taky s mi nechtelo kupovat novy a dat za nej cca 1 200,- ale ja to mel pouze na jednom kole a mel jsem ten \"plisek\" prasknuty, sehnal jsem po dlouhem snazeni na vrakaci..... a ted mi rucni brzda brzdi jako nova......;)

Jo a mam typ Girling

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Wasabi (tvůj nick mi připoměl veleůspěšnou serii reklam na americkej Budviser nebo jak se to píše.:D:D:D ) Nejsem si jistej, ale pokud je třeba system Bendix, tak by měl bejt na celym autě i když u frantíků člověk nikdy neví. Nejspolehlivěji to zjistíš, když sundáš jedno přední kolo a na brzdovým třmenu je značka výrobce a typ. Pokud by nebyla, tak demontovat jednu brzdovou destičku a na ní je nějaký číslo, který odpovídá typu systému do kterýho patří. Tyhle informace bohužel nikde v papírech nenajdeš a jinak se zjistit nedaj, páč rok výroby ani výbava není parametr, jak určit co je v autě za brzdy. Podle mě si v Peugeotu vždycky ráno hoděj kostkama a co jim padne, to zrovna namontujou. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Je asi možný že Bendix vyrábí pro oba systémy. ale Girling nemám docela určitě. Podle obrázků které mám, mám docela spolehlivě Bendix a to \"starší provedení\". Pošlu ti emila s kapitolou o brzdách na 405 Peugeot, koukni na to a potom mi řekni co si myslíš. Stále si myslím že nemáš tak docela pravdu. Hojky Wasabi:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dovod, preco tam nemas pliesky je mozno podobny pripad, ako ten moj. Pred par dnami som menil pakne (oblozenie). Na starom oblozeni som mal samostavy osadene v uzkej strbine. Ale nove oblozenie tam ma ovela vacsiu strbinu, takze pliesok nedosadne spravne a je volny. nema sa o co opriet na vrchnej strane. Takze jedina moznost bola pliesok s pruzinou dat prec. Takze, ak budes kupovat samostavy a k nim pakne, tak strbina pri pliesku musi mat tvar \"U\" a nie polovicneho \"X\". Kua, nerozumiem jednej veci. Preco v predajniach nemozu byt trochu sikovnejsi ludia, aby sa taketo veci nestavali.:mad:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...