Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Poradite s kuchyni?


Vvitty

Recommended Posts

kdyz uz se tu tak resi kominy... tak by me zajimal nazor ostatnich na navrh kuchyne, resp. oddeleny kuchynsky kout, propojeny s jidelnou

ma to sve mouchy, ale vzhledem k dost omezenemu dostupnemu prostoru....

kuchyn6.jpg

kuchyn7.jpg

kuchyn8.jpg

kuchyn9.jpg

pokud se nekomu zda, ze je neco spatne, bylo by lepsi udelat jinak, atd... sem s navrhy :)

ja si to pak nejak preberu :mrk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

docela by mě zajímalo v čem je to kresléné :myslim (taky vymejšlím zařízení domu:D)

ale doporučím ti oslovit spíše ženy(kamarádky a tak), já to taky tak udělal a docela jsem se divil na jakých věcech a maličkostech bazírujou ;)

... pak se třeba dozvíš:

- že všichni výrobci sporáků stojí za prd protože jedině do Mora sporáku se vejde klasickej pekáč.

- vedle sporáku mají být šuplíky s nožema, vařečkama, žběračkama a pokličkama

- okolo sporáku prostor z obou stran alespon 0,5m

a nakonec se z toho zblázníš:D

mk:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jojo, je to PRO100. IKEA soft umi jen standardni skrinky, neumi k nim pristupovat jako k modifikovatelnym objektum a vubec :) tady si muzes udelat i naprosto atypicke veci, coz je pripad i tohoto navrhu. umi to treba i takove kraviny, jako ze ze skrinky vyhodis polici, posunes ji, pridas dalsi... a pak to vypise seznam materialu.

umi to i okna, obklady, atd.... proste na celej dum ;)

2myc: jojo, to vim, dik za tip. jsem nenasel nikde takovou tu co se dava pod polici, jako by polaci umeli jen ty nerezovy prisernosti co se davaji misto celej skrinky :) a odtah bude rovnou do svetliku...

2mk405: tady taky obcas nejaka ta slecna zabrousi :) a divil by ses, co chlapu se v kuchyni a vareni docela vyzna. a nechci se z toho zblaznit :D takze kamaradky prijdou na radu az v druhem kole....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je tak malinká kuchyň, že tam zázraky asi dělat nejdou. Snad jen k výšce pracovní desky - správně máš dřez výš, ale ještě lepší by byla zvýšená celá pracovní deska a \"utopený\" jenom sporák.

Já si namaloval půdorys a vyrazil s ním do několika renomovaných kuchyňských studií. Ten návrh, který se nám líbil nejvíc jsme si ještě poopravili a nechali vyrobit od místního velmi pečlivého truhláře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím, jaká je hloubka skříněk kde máš mikrovlnku, ale zkus k ní přidat i troubu, tak aby byla výše, než ji máš nyní. Co se týče digestoře, tak i když máš jn tu lištu pod skřínkou, tak ty ventilátory + odvod par ti stejně v té skříňce zaberou dost místa. Jinak zkus ještě zauvažovat nad tím, nedávat tam klasické skříňky, ale takové velké šuplíky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Trundik

Jinak zkus ještě zauvažovat nad tím, nedávat tam klasické skříňky, ale takové velké šuplíky

Jestli jsem to dobře pochopil, tak ta kuchyň bude polská. Ti bohužel moc šupliky nedělají. Jinak my máme výhradně šuplata (šířka 90cm) s kováním BLUM a nedám na ně dopustit!!! Ale mám na to prostor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2Peta: probuh, ta kuchyn nebude polska, polsky je jen ten soft :aut a tim je poplatne taky nektere vybaveni, ktery ten soft proste v knihovnach nema a ja jsem linej si jej vytvaret sam.

vzhledem k tomu, ze prostor neumoznuje pouzit standardni bloky, tak to musi byt opravdu na miru -> tim odpada i IKEA, koryna a podobne firmy. A proto taky ani nema cenu k nim chodit, protoze mi nebudou schopny ten navrh udelat.

O suplicich jsem uvazoval, ale bohuzel, neni je kam dat. snad jedine pod drezem... protoze vedle drezu je mycka, vedle sporaku je dat nemuzu jinak prijdu o (byt spatne vyuzitelnou) rohovou cast, kam se da dat aspon to, co clovek pouziva jednou za rok, jako servis po babicce :D

2Trundik: ten odtah zabere tak dvacet cisel na vysku, cili spodek skrinky. S tim ale nic nenadelam :( Jedine skrinku zespodu oplechovat a udelat tam vlevo diru s vetrakem :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc pěkný návrh, jinak bych ti doporučil dát mikrovlnku níž (vlastní zkušenost). Vypozorovali jsme doma, že je ideální mít mikrovlnku tak,

že když z ní vyndaváš talíř, měl bys mít lokty pokrčené maximálně v pravém úhlu. Je to dobré kvůli tekutým věcem. Odhadoval bych to tak na výšku spodku ve 120 cm.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Vvitty

2Peta: probuh, ta kuchyn nebude polska, polsky je jen ten soft :aut a tim je poplatne taky nektere vybaveni, ktery ten soft proste v knihovnach nema a ja jsem linej si jej vytvaret sam.

vzhledem k tomu, ze prostor neumoznuje pouzit standardni bloky, tak to musi byt opravdu na miru -> tim odpada i IKEA, koryna a podobne firmy. A proto taky ani nema cenu k nim chodit, protoze mi nebudou schopny ten navrh udelat.

Aha, tak to bude v pohode (myslim to Polsko, protoze oni nejak neumi vyrobit nic poradne).

Jinak existuji i slusna studia, ne jen Ikea a Koryna. Muj vitezny navrh byl od Kuchyne Hanak. Pak je jeste z vetsich Sykora a dale spousta malych studii, ktere maji treba jen jedinou kancelar.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2Holly: svetla tam jsou, ten soft umi i renderovani a shading, takze si tam das svetelny zdroje a ono ti to ukaze, jak to bude vypadat :) vzhledem k tomu, ze tam neni zadne okno (resp. zadne ven), tak je dobre osvetleni linky nutnost.

2Peta: asi jo, ale vetsinou chteji zalohu atd... a nejakou dobu jim to trva :) ja potrebuju do pristiho tydne alespon rozmisteni spotrebicu kvuli odpadum a vode, pripadne elektrice, pak se daji porad delat nejake zmeny :)

uz ted mam jednu alternativu v hlave, i na zaklade reakci zde. tak jestli nebudu mit v noci co delat... rano tu bude :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oddělený kuchyňský kout by se mi teda nelíbil. Vždyť si to vem, že by nebo co kam dát. A kdyby jsi něco potřeboval, musel bys pro to odběhnout. A v určitých situacích nevím nevím...

Spíš jídelna obklopená kuchyní, aby bylo kam odkládat a bylo vše po ruce...

Toť můj názor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Něco od praktikujícího kuchaře Garfielda:

Pokud v mikrovlnce jen neohříváš kafe a Essen von gestern, ale vaříš v ní většinu jídel jako například já, pak je umístěná naprosto nevhodně. Nejen že je daleko od zdroje čerstvé a odpadní vody, ale HLAVNĚ máš daleko jakýkoli odkládací prostor. Připravit jídlo do nádoby - přes půl kuchyně do mikrovlnky - a pak horké kapající z mikrovlnky opět přes půl kuchyně na nejlbližší odkládací prostor, pak slít třeba přebytečnou vodu do dřezu, tj. zas kus přenést... Brrr. Nehledě na to, že např. tlakový hrnec do mikrovlnky ti ji zevnitř dost zarosí a až ji otevřeš, budeš mít louži na zemi. Já mám pod mikrovlnkou pracovní plochu, na ni se hodí papírová utěrka a je to. Taky bych se přidal k Hollymu pokud jde o výšku umístění mikrovlnky - měla by být tak vysoko, abys viděl na dovnitř na vařené věci, a přitom tak nízko, aby ses nepolil vroucí tekutinou, až budeš vyndávat hrnec. Ale jestli máš mikrovlnku jen na ohřívání, tak by tohle tvoje umístění nevadilo.

Dále se přidávám k Trundíkovi, že není až tak důležitá vyšší výška dřezu (páč stejně 99% věcí myješ v myčce), ale je zapotřebí zvýšená výška PRACOVNÍ PLOCHY a možná pro někoho překvapivě i SPORÁKU. Ze standardní výšky obého hnedle bolí záda. Opět platí jen v případě, že opravdu vaříš a ne jen kuchtíš vejce natvrdo. Já jsem si udělal výšku 92 cm od podlahy a klidně bych snesl ještě i o 2 cm navíc (a to nejsem žádný čahoun, ale ty ostatně taky ne).

Takže bych to udělal obráceně než ty - zvýšil bych výšku pracovní plochy i sporáku a klidně bych utopil dřez do výšky standardní. Pokud v dřezu nemyješ nádobí, ale používáš ho k nabírání vody a slévání horké vody z hrnců, pak je naopak jeho utopení do standardní výšky výhodou. A ještě linka líp vypadá, když není všechno v jedné rovině (ale to je vidět, že to víš, to ti chválím).

Jak píše mycTD, doufám, že počítáš s digestoří? Jestli nemáš odtah, tak alespoň s uhlíkovým filtrem a vnitřním oběhem, cca 2000 korun.

Dále vidím kořenky na stěně vedle sporáku - radím nedávat je tam. Hezky to vypadá, ale je to na ...... Pokud budeš jen trochu vařit, budeš je mít hnedle zalepené špinavou párou z vaření a navíc ti koření velmi pravděpodobně zvlhne, protože obaly fakt nebývají parotěsné. A třeba papriku budeš pak pracně dolovat. Garfield tvrdí, že koření patří za prvé do tmy a za druhé kus dál od výparů ze sporáku.

A poslední kritika: Nejhůř jsi umístil odpaďák. Opět platí jen pro případ, že jen neotvíráš konzervy, ale vaříš. Musí být co nejblíž pracovní plochy, kde připravuješ zeleninu a maso a věci z mrazáku, jinak si opět chtě nechtě výdy značně zasviníš podlahu na cestě do odpaďáku.

A tohle už není kritika, jen věc do úvahy: Jde o tvůj sporák. Vidím na něm klasické elektrické plotýnky - brr, máme 21. století! Tohle akorát žere spoustu proudu a příšerně pomalu to reaguje na ztlumení a přidávání! Proč ne sporák s keramickou varnou deskou? Ale dál: Vůbec sporák šíře 60 cm v tak malé kuchyni. Opravdu ho potřebuješ? Já jsem řešil podobný problém s místem a takový sporák jsem zavrhl. Jde ale o to, jak vaříš. Já ale protože vařím jiným stylem než naše babičky, tak jsem nakonec zvolil toto řešení: Mikrovlnku v trojkombinaci (mikrovlny-gril-horkovzdušná trouba) o objemu 27 litrů. Vejde se do ní kulatý pekáč o průměru 33 cm. To stačí i na pečení běžných věcí jako je kuře, bábovka, nebo třeba vánoční pečivo (horkovzduch). Neupeču najednou celou krůtu nebo celého králíka, přiznávám, ale rovnou říkám, že tohle mi fakt nevadí, protože nevařím pro partu dřevorubců. Takže klasickou troubu jsem elegantně vymazal a okamžitě získal spoustu místa. A sporák? Ten potřebuju jen k věcem, které se smaží nebo se musejí míchat - řízky, husté polévky. Těch není tolik a tak často, abych potřeboval 4 plotýnky. Ruku na srdce, i kdo nevaří v mikrovlnce a horkovzdušce, viděls někoho běžně najednou používat víc než 2 plotýnky? Pořídil jsem tedy keramickou varnou desku se 2 plotýnkami, zasadil do pracovní desky a nevěřil bys, jak se ti v malé kuchyni zvětší tolik potřebný pracovní prostor. Takže to je to, co dávám do úvahy - vyhodit klasický sporák \"4 plotýnky nahoře a trouba zbytek prostoru až k zemi\", protože podle mého názoru tahle koncepce patří do muzea.

Takže se omlouvám za dlouhý příspěvek, ale beru to z hlediska svých zkušeností, to víš ;) Tož se tuž a boji s centimetry zdar!

[upravil dne 14/1/07 Garfield]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2Garfield: skoda, ze jsi se rozepsal az tak pozde :D

jsem si mezitim trosku pohral s jinou verzi. ale tesi me, ze se mi potvrzuje me tvrzeni ze zacatku, ze nejen slecny se vyznaji v kuchyni :papa

a urcite to nevadi, ze ses rozepsal, spis naopak - rad si prectu napady ostatnich a zvazim, jestli jo, nebo ne. proto jsem to sem taky daval, zejo.... kdybys vedel, v jakych podminkach ted varim :D

Momentalne mi jde hlavne o umisteni spotrebicu a tak kvuli rozvodum cehokoliv...

ad digestor - ano, uz je tam, uhlikovou neee, urcite s odtahem - to vedle sporaku je svetlik, takze neni problem. je to jen otazka pouziti sekace a sily :)

korenky jsem vyhodil, ono tam melo byt spis takovy to naradi jak je na vareni, ale nenasel jsem vhodny objekt v knihovne.

odkladaci prostor pod mikrovlnkou - souhlasim. jenze... ta mistnost ma pudorys 200x250 cm bez vyrezu... 60cm z kazde strany zabere zhruba linka, takze ono \"pres pul kuchyne\" znamena se otocit :D dat mikrovlnku na pracovni linku znamena, ze budu rizky klepat v jidelne :bojim z toho vyplyva, ze mikrovlnku muzu dat bud tam, co je (niz, vys, ok...), nebo do pryc.... :(

tady je nova verze, jeste se nad tim zitra zahloubam, kdyz nebudu mit nic lepsiho na praci :)

sporak je stale ponekud utopeny, ale z 82 ho zvednu tak na tech 85-90. Pracovni plochu necham na 90 - 95. nad lednici jsem hodil odkladaci skrinku... ono i vyska te kuchyne je dost nestandardni - vrsek je na 250cm od podlahy. tam nedosahnu ani ja :) jenze nekam je potreba odlozit i veci, co nejsou tak casto potreba...

a odpadkac si pri vareni presunes :)

kuchyn_a1.jpg

kuchyn_a2.jpg

kuchyn_a3.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...