Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Turbo u 306 1,9TD


rodaballo

Recommended Posts

Zdravím,včera jsem rozchodil zarezlé táhlo zespodu na turbu.Je připojeno z jedné strany na membránu, která by se měla roztahovat se zvětšiujícím se tlakem v sání za turbem a natáčet tak nebo škrtit lopatky v turbu/výfuk.Mě to po promázání,ale nechodí.Nevíte jak to má fungovat popř.k čemu to tam slouží.Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

306 ještě nemá turbínu s variabilním úhlem náběhu lopatek. To co si oběvil je přetlakový ventil, který při dosažení tlaku zhruba 1,85 Atm. odpouští tlak z vysokotlaké sekundární části. Je to kvůli ochraně turbíny a dodržení provozních podmínek. Funkci zjistíš nejlépe tak, že budeš měřit manometrem přetlak v sacím potrubí (rozbočíš si hadičku od přetlaku vedoucí do naftového čerpadla). Tlak by měl vystoupat na přibliže stejnou hodnotu jakou sem uved. Té by měl dosáhnout kolem 3000 Rpm a dále by se neměl zvyšovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, vyloženě destruktivní to není, ale na životnosti to nepřidá. Ten test je jednoduchej. Najdeš hadičku (vnější průměr cca 10mm) která na čerpadle končí na přetlakovém regulátoru. Na druhé straně je napojená na přetlakové potrubí sání. Bude v ní nejspíš trochu oleje. Vastně ani nepotřebuješ rozbočení. Prostě ji stáhneš z čerpadla, napojíš manometr a budeš měřit, jak se to chová. Nic se nedá pokazit ani poničit. Pokud poleze tlak nad stanovenou mez, tak by bylo nanejvýš rozumné nechat ten regulák opravit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...