.mycTD Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 vim, ze se tu gufera resili mockrat, ale potreboval bych vedet, jestli se daji vymenit bez sundani hlavy. Resp. jestli se to nekomu podarilo. Je to 1,9 benzin Diky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Jistěže dají, a servisu se to daří poměrně často, řekl bych aspoň jednou do tejdne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.mycTD Posted December 12, 2006 Author Share Posted December 12, 2006 kdyz se to dari servisu, tak to me se to podari taky:P koneckoncu hlava se da sundat vzdycky... dik! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Myslím, že už tu byl dokonce i popsanej postup. Není to nic složitého, po vyndání vačky akorát chce zajistit, aby ty ventily, z kterých zrovna sundaváš klínky a pružiny, nespadly do válce - to zajistíš buď nastavením klikovky do takové polohy, že je odpovídající píst zrovna nahoře, a ventily tedy spustíš na něj, a nebo někdo dělá to, že vyšroubuje svíčku, a místo ní zašroubuje koncovku s hadicí a pustí vzduch z kompresoru (to mi sice příjde zbytečně složité, ale když se to někomu chce, funguje to taky...).Pak už akorát přesekneš staré gufero, vydrápeš ven, nastrčíš nové, nasadíš pružiny a talířek, stlačíš přípravkem, nasadíš klínky a hurá k dalšímu ventilu. Než to budeš rozebírat, změř si před vyndáním vačky vůle těch ventilů ať se to kdyžtak dělá při jednom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.mycTD Posted December 12, 2006 Author Share Posted December 12, 2006 dik za vycerpavajici popis. Uz jsem to kdysi delal, ale to byla hlava dole. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 To je úplně stejný, jako když je hlava dole, akorát to holt nemáš v pohodlíčku před sebou na stole, a musíš myslet na to, aby ti tam nespadly ty ventily. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mArda Posted December 31, 2006 Share Posted December 31, 2006 Oddie ještě bys mohl upřesnit ten připravek na stlačení pružinek. Ten co znám je opřený o spodek hlavy a shora tlačí na pružinku. Ale když nemám hlavu sundanou, tak to opřu o co? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted January 1, 2007 Share Posted January 1, 2007 Je tu někde i fotka. Do děr po konících zašroubuješ šrouby s okem, těmi oky prostrčíš tyčku, na tu tyčku je navlečená páka přípravku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pája Rybišár Posted January 1, 2007 Share Posted January 1, 2007 No já když mel hlavu sundanou tak sem ji dal na podstavec stojanove vrtacky a udelal jsem si takovou vidličku,tu jsem dal do hlavy a pak akorat posutel hlavu dolu a tim zatlacoval pruziny.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts