@re Posted December 10, 2006 Share Posted December 10, 2006 Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak nejlépe pečovat o kožené sedačky, volant a další kožené věci v autě. Já už vyzkoušel tři různé přípravky třech firem a nic moc. Zkoušel jsem pěnu, jemný roztok, sprej. Vždy kůže vybledne a vypadá jak neoštřená Musí se kůže při impregnaci nějak nahřívat? Chci, aby moje vypadalo pořád ALL INCLUSIVE Prosím poraďte... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vvitty Posted December 10, 2006 Share Posted December 10, 2006 a co jsi zkousel? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vertex Posted December 10, 2006 Share Posted December 10, 2006 Měl jsem podobnej problém, jako Ty. Pokud máš kůži ještě v nějakým slušným stavu, což asi vzhledem k Tvýmu mlaďoučkýmu kupéčku máš, tak by Ti měl stačit Elaskon. Je to vosk v kapalný podobě, prodávaj ho v některejch drogeriích. Nahřeje se v horký vodě a pak se vtírá a leští. Pak existujou různý vosky, který koupíš v každý prodejně koženejch kabátů. Je to vlastně to samý, akorát že v pevný formě. Mě osobně přijde ta tekutina lepší. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@re Posted December 10, 2006 Author Share Posted December 10, 2006 Původně zaslal: Vvitty a co jsi zkousel? Motip - leather protect (krém) 190kc Collonil - progres (pěna) 300kč Cinol - leather cleaner (sprej) 160kč Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@re Posted December 10, 2006 Author Share Posted December 10, 2006 Původně zaslal: Vertex Měl jsem podobnej problém, jako Ty. Pokud máš kůži ještě v nějakým slušným stavu, což asi vzhledem k Tvýmu mlaďoučkýmu kupéčku máš, tak by Ti měl stačit Elaskon. Je to vosk v kapalný podobě, prodávaj ho v některejch drogeriích. Nahřeje se v horký vodě a pak se vtírá a leští. Pak existujou různý vosky, který koupíš v každý prodejně koženejch kabátů. Je to vlastně to samý, akorát že v pevný formě. Mě osobně přijde ta tekutina lepší. ano, kůže je ještě v dobrém stavu - nepopraskaná... Proto bych ji rád tak zachoval... Zkusím ten Elaskon... Díky Takže kůže nemusí být nahřátá při aplikaci vosku? [upravil dne 10/12/2006 @re] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vertex Posted December 10, 2006 Share Posted December 10, 2006 Ne, kůže nahřátá bejt nemusí. Samožřejmě se to dělá ale jinak v létě při normálních teplotách a jinak v zimě. Něco do sebe to určitě má. Asi bude nej, když budeš mít auto po nějaký jízdě vyhřátý, vlítnout na to s elaksonem. Pokud jsou ty sedačky ok, je elaskon super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@re Posted December 10, 2006 Author Share Posted December 10, 2006 Původně zaslal: Vertex Ne, kůže nahřátá bejt nemusí. Samožřejmě se to dělá ale jinak v létě při normálních teplotách a jinak v zimě. Něco do sebe to určitě má. Asi bude nej, když budeš mít auto po nějaký jízdě vyhřátý, vlítnout na to s elaksonem. Pokud jsou ty sedačky ok, je elaskon super Díky za rady... testnu to př.víkend... teda pokud Elaskon seženu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vertex Posted December 10, 2006 Share Posted December 10, 2006 No je to docela pakárnička. Já byl u Rossmanna, Droxi, Globus, Kaufland, DM, nikde nic. Posílal mi ho Bohouš z Prahee Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AKCZ Posted December 10, 2006 Share Posted December 10, 2006 Zkousel jsem pripravek na osetreni kuze od Sonaxu a myslim ze spokojenost.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dundee Posted December 10, 2006 Share Posted December 10, 2006 Já mám doma na kůži přípravek od Armor all- Leather care a jsem s nim dost spokojenej- kůže trošku změkne a je vláčnější... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fx Posted December 10, 2006 Share Posted December 10, 2006 Já používám Valvoline - Eagle One - One Step Leather Care a spokojenost. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@re Posted December 10, 2006 Author Share Posted December 10, 2006 wow, no tak to asi budu muset vyzkoušet vše co tady píšete a vybrat the best to bude stát balík....... Díky:super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pája Rybišár Posted December 10, 2006 Share Posted December 10, 2006 Ahoj lidi,já používám Turtle wax od platina serie,stoji asi 185kč a je super... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crack Posted December 10, 2006 Share Posted December 10, 2006 Nejlepší co se mě osvědčilo byla klasická indulona,ale musel sem den počkat než dokonale zaschla:super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marlin Posted December 10, 2006 Share Posted December 10, 2006 v prace mame na kuzi Max Brill od Mafry. Mozna se prodava i v mensim mnozstvi nez 25litrovy kanystr Vypada to ajko mliko Pak jeste jeden pripravek,a le ten nepouizvam, On ten Maxx brill je docela gut, na cernou kuzi obzvlast, pekne je potom leskla a zakonzervovana dodatek, vsechnio co tady popisutjete, jsem na kuzi zkousel, ale ten Mafracky sajrajt se osvedcil nejlip... me muzete verit, v tomhle jsem profik [upravil dne 10/12/06 Marlin] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@re Posted December 10, 2006 Author Share Posted December 10, 2006 Původně zaslal: Marlin v prace mame na kuzi Max Brill od Mafry. Mozna se prodava i v mensim mnozstvi nez 25litrovy kanystr Vypada to ajko mliko Pak jeste jeden pripravek,a le ten nepouizvam, On ten Maxx brill je docela gut, na cernou kuzi obzvlast, pekne je potom leskla a zakonzervovana dodatek, vsechnio co tady popisutjete, jsem na kuzi zkousel, ale ten Mafracky sajrajt se osvedcil nejlip... me muzete verit, v tomhle jsem profik [upravil dne 10/12/06 Marlin] Tak teda budeme věřit a zkusíme Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marlin Posted December 10, 2006 Share Posted December 10, 2006 jo, staci postrikat z rozprasovace a pak setrit hadrem. nejlepsi je to cernou, to je pekne videt.. se svetlyma to jde tkay, ale je tam potom jinaci problem, ale o tom az jindy [upravil dne 10/12/06 Marlin] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dundee Posted December 11, 2006 Share Posted December 11, 2006 Původně zaslal: Marlin jo, staci postrikat z rozprasovace a pak setrit hadrem. nejlepsi je to cernou, to je pekne videt.. se svetlyma to jde tkay, ale je tam potom jinaci problem, ale o tom az jindy [upravil dne 10/12/06 Marlin] Ten problém by mě celkem zajímal, páč mám světlou kůži... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marlin Posted December 11, 2006 Share Posted December 11, 2006 pac, ti to reknu az zitra, protoze dneska uz nemam naladu plodit nejake elaboraty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vertex Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Původně zaslal: Dundee Původně zaslal: Marlin jo, staci postrikat z rozprasovace a pak setrit hadrem. nejlepsi je to cernou, to je pekne videt.. se svetlyma to jde tkay, ale je tam potom jinaci problem, ale o tom az jindy [upravil dne 10/12/06 Marlin] Ten problém by mě celkem zajímal, páč mám světlou kůži... Elaskon jde i na světlou, sám je světlej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts