Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Xenon - konverzní sada za žárovky - hledám spoluzájemce o koupi

Kdo

Recommended Posts

Sehnal jsem prodejce, který nabízí konverzní sadu. Jedná se o výměnu žárovky za výbojku, bez jakékoliv nutnosti něco předělávat. Sada obsahuje vše potřebné, včetně návodu a záruky. Teplota výbojky je 6000k. Cena za sadu je 6,000,-, ale zjistil jsem, že dávají množstevní slevu. Při koupi nad 5 sad je sleva 20% a nad deset je sleva 30%. Což už je slibné. Šel by do toho někdo se mnou?? Dám dohromady alespoň tři zájemce, dvě sady beru já??

Lze koupit jak sadu za H1, H7, HB3 aj.

[upravil dne 6.12.06 Kdo]

Původně zaslal: Ferry

za 4200 by to byl hezky darek pod stromecek :) a jaky jsou tam vybojky ? D2S nebo D2R , bylo by jeste nejakej blizsi info ?

Asi ani jedny, IMHO tebou citované jsou do xenonů s čočkou.

Podívejte se sem.

http://www.xenony-bixenony.cz/xenony-hid-sady/index.php

Mám to rozjednané a záleží, zda se sejde dost zájemců.

Pokud by to vyšlo, byla by cena nastejno, jako přes ebay, plus poplatky za dopravu apod. Prostě velmi lákavá. A do počtu sad se započítávají asi i různé patice žárovek. Na to jsem poslal konkrétní dotaz a čekám na odpověď.

[upravil dne 6.12.06 Kdo]

D2S je vybojka bez clonky, ta je do cire optiky s projektorovou parabolou nebo do optiky s cockou, D2R je vybojka s clonkou a musi se jen zajistit, aby mela uplne stejne ohnisko v parabole jako stavajici zarovka. Tyhle vybojky co jsou na obrazku bohuzel vypadaji na D2S a ty nepujdou do klasickych parabol seridit a budou oslnovat :(

no nevím nevím..mě to teda příjde děsně drahý..mě to vyšlo před víc jak rokem v Brně na 5,5 tis. včetně montáže (výbojky místo H7+ŘJ+trafo), bohužel ty ŘJ jsou nějaký starší, ne příliš spolehlivej, typ (možná už dávaj novější)...a kousek za Přerovem jsem pak objevil chlápka, kterej to dělá ještě cca o litr levněji a dává tam už ty novější ŘJ...případný kontakt dám U2U nebo přes ICQ

[upravil dne 6/12/06 Tommy306]

Původně zaslal: Tommy306

no nevím nevím..mě to teda příjde děsně drahý..mě to vyšlo před víc jak rokem v Brně na 5,5 tis. včetně montáže (výbojky místo H7+ŘJ+trafo), bohužel ty ŘJ jsou nějaký starší, ne příliš spolehlivej, typ (možná už dávaj novější)...a kousek za Přerovem jsem pak objevil chlápka, kterej to dělá ještě cca o litr levněji a dává tam už ty novější ŘJ...případný kontakt dám U2U nebo přes ICQ

[upravil dne 6/12/06 Tommy306]

Když si to spočítáš, tak po slevě to vyjde (pokud se dáme dohromady) na 4.800,-, což je přijatelná cena, uvážíš-li cenu např. samotných náhradních výbojek. A montáž?? To přeci je tak jednoduché.:mrk

Původně zaslal: Kdo

Původně zaslal: Fx

Kdo: Jardo, a do jakých patic to potřebuješ?

Zdravím tě, ty jsi všude :D. Já potřebuji H1.

S H1 je problém, ty jsou fakt drahý. Sady na H7 a H4 umí DC za 3400 (taky je to komplet přestavbovej kit, ale u H4 pozor, nejsou to bixenony, takže dálky ne-e), H1 má ale dražší než za kolik jsi to uváděl ty.

Jsem všude, to víš - poslední víc jak dva roky jsem měl Peugeota 406, E30 jsem prodal chvíli po tom, co jsi šel do 605...

[upravil dne 7.12.06 Fx]

kurňa šel bych do toho hned,ale fakt mi na to nezbejvaj kačky.gor teď před vánocema.no a když se dá ta přestavbová sada nebudou se tim třeba ničit paraboly:myslim a když se daj místo H7 tak to je jak na dálku tak i na klopený?

Medion - měl bys mít ve světlech 2x H7. Jedno na dálkový a jedno na tlumený. Pokud půjdeš do xenonů, dej je jen do tlumených. Xenony dlouho startují a startem se rapidně snižuje životnost - takže bys přišel o světelnou houkačku.

Pokud chceš xenon dálky i potkávačky, tak jedině bixenon.

Medion - měl bys mít ve světlech 2x H7. Jedno na dálkový a jedno na tlumený. Pokud půjdeš do xenonů, dej je jen do tlumených. Xenony dlouho startují a startem se rapidně snižuje životnost - takže bys přišel o světelnou houkačku.

jo mám ve světle 2xH7 a ty bixenony sou na to stavěný,aby byly jak na dálkový tak na klopený?a asi bodou určitě dražší že.takže doporučuješ dát je jen na klopený.a co když pak dám dálkový-to bude vypadat blbě ne.když budou svítit kolopený(xenony)a do toho dálkový bludíčky.no koukal sem na netu a bixenony nahrazujou jen žárovky H4 a na H7 sem nic nenašel,to znamená že by museli bej 2 přestavb.sady-na klopený a na dálky zvlášť

[upravil dne 7.12.06 Medion]

Původně zaslal: Medion

jo mám ve světle 2xH7 a ty bixenony sou na to stavěný,aby byly jak na dálkový tak na klopený?a asi bodou určitě dražší že.takže doporučuješ dát je jen na klopený.a co když pak dám dálkový-to bude vypadat blbě ne.když budou svítit kolopený(xenony)a do toho dálkový bludíčky

Původně napsal Kenduch

Mno jen takový dodatek. Nemluvil jsem o xenonové výbojce v obyčejný parabole, ale o kompletní bixenonové optice! Tzn. čočka s vlastní parabolou s el.mag. ovládanou clonkou, výbojkou a VN trafama. Navíc ta sranda mě celkem vyšla na víkend práce a 5000kč. Oproti těm žárovkám za litr směšná cena. Prošel jsem legální STK a několika policejními kontrolami. V autě už mám výbojky rok a půl a najeto cca 50.000km a naprostá spokojenost. Netvrdím že žárovky nevyjdou levněji, ale že bixenony jsou bixenony :roker

[upravil dne 7/12/06 Radek Hurvajz]

Medion - bixenon na to je dělanej, protože se nezapíná a nevypíná při přepínání na dálkové. Jedná se většinou o čočku a elektromagneticky ovládanou clonu, která se sklopí nebo odskočí, a tím se realizuje změna tlumené/dálkové.

Radek: Jestli dobře vidím, tak nemáš ani otřikovače světlometů, takže kdyby technici nebo policajti opravdu věděli, jak to má být, tak neprojdeš. Navíc u bixenonů se jedná o nevratnou změnu, protože musíš řezat do parabol. Nebo ne? Jak máš vyřešené elektricky ovládané sklápění světel? Nemyslím teď gyroskopy reagující automaticky, i když auto z roku 97 je už dle našich zákonů také musí mít.

[upravil dne 7.12.06 Fx]

Je to jedna výbojka v jednom světlometu, přepínání dálka/tlumené se realizuje clonou na té výbojce a ne zapínáním a vypínáním jiné výbojky. Pro zástavbu se musí řezat do světlometu a bude ti svítit jen ta čočka uvnitř světlometu, takže plocha, kterou by svítily dálkové, svítit nebude vůbec tak, jako to má Radek Hurvajz v avataru.

EDIT: To je fakt vtipný, mazat takhle příspěvky, pak diskuse úplně ztrácí návaznost.

[upravil dne 7.12.06 Fx]

Původně zaslal: Medion

takže do klasickejch světel(H7)bixenony nejdou dát?musí se kutat parabola.hm to se mi moc nechce.sory za to smazání...

[upravil dne 7.12.06 Medion]

Jdou dát, ale musí se kutat parabola. Ostatně ona tam ani není potřeba, protože ten bixenon má vlastní parabolu a čočku, je to defakto samostatný světlomet, který akorát vsazuješ do obalu původního světla, aby to vypadalo normálně.