Jump to content
  • Aktuální cíle darů

306 lpg versus těsnění pod hlavou

orlando1

Recommended Posts

Zdravím všechny příznivce LPG. Chci se zeptat, jestli je nějakká souvislost mezi ježděním na lpg a fouklým těsněním pod hlavou. Od minulé opravy (nové těsnění pod hlavu z důvodu výměny gufer kolem ventilů) jsem na benzin-plyn ujel asi 30 000 km. Je taky možné, že to v tom minulém servisu neudělali pořádně. Jaké jsou Vaše zkušenosti?

Jestli je to 1,4, tak klidně může být, tenhle motor je obecně na vylítlé těsnění pod hlavou náchylnější, a to LPG tomu jen dodá. Ale je možné i nějaké zanedbání ze strany servisu - např., dávali nové šrouby, nebo použili staré? Atd.

Původně zaslal: orlando1

taky si myslím, že by to mělo vydržet mnohem více, motor je 1,6-ka 8v a sekvenční vstřikování plynu, ještě jeden dotaz, jak často jezdíte na seřízení plynu u sekv. vstrikování?

ja mam DGi, coz je system pred SGi a jezdim jen na kazdy rok predepsane zkousky tesnosti, zadnou jinou udrzbu jsem na tom zatim nepotreboval delat, ma to najeto asi 60 000km a jezdi jako vino

• 2 weeks later...

takže těsnění pod hlavou je vyměněno, hlava srovnána, nový termostat, už to netlakuje do chlad. okruhu, nikde žádná emulze, ale pořád to není ok. Při vyšších rychlostech a otáčkách leze teplota i přes 95, zítra jedu pro nový chladič, tak se uvidí. Napadlo mě, jestli by to třeba nemohlo být čidlem teploty? Už jsem z toho zoufalý:mad: