Lenny1984 Posted December 4, 2006 Share Posted December 4, 2006 Zdar lidi. Vzmýšlím, jak udělat světla pro denní svícení. Docela dobrý mi připadá nápad firmy Hella, která vyrábí světla s led žárovkou, které se dají namontovat na místo mlhovek. Nemáte s tím někdo konkrétní zkušenosti? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferin007 Posted December 4, 2006 Share Posted December 4, 2006 Čistě teoreticky, jak by se policajti tvářili, když bych jezdil s parkovačkama? Je to vůbec ve dne vidět? Ne, že bych to chtěl praktikovat, se světlama sem jezdil odjakživa, ale docela by mě to zajímalo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted December 4, 2006 Share Posted December 4, 2006 Pokud jsou to originál světla pro denní svícení, tak není problém. A že to neznají a nebo nepoznají, je problém PČR. :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reboot Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 Jaké světla pro denní svícení kupujete? No přiznám se, že přes 2 tis penízků za Hellu se mi zdá dost, ale si myslíte o denních světlech WESEN za 450Kč? http://www.tomservice.cz/?ref=8&id=50 podle stránky výrobce mají evropskou homologaci http://www.wesem.com.pl/halogen.php?halogen=2la&pl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel505 Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 Původně zaslal: Ferin007 Čistě teoreticky, jak by se policajti tvářili, když bych jezdil s parkovačkama? Je to vůbec ve dne vidět? Ne, že bych to chtěl praktikovat, se světlama sem jezdil odjakživa, ale docela by mě to zajímalo. Praktikuji to s parkovačkama, hlavně po městě, když je teda vidět. Už mě dva policajti viděli a nic. Třetí protijedoucí zablikali tak jsem jim to rozsvítil... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pejsek Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 Zdravím. Mám namontovaný světla denního svícení od fa. Hela. Stály 1850kč. Jsou pro toto svícení homologovaný a přes letní období lze svítit pouze s nimi bez parkovacích světel, v zimním období musí s nimi svítit obrysová světla. Každé světlo má 6w žárovku(halogen) takže odběr je 12w. Vše(musí se dodržet rozmístění světel dle vyhlášky) je OK. Byl jsem v září na technický a vše v pořádku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zipík Posted January 17, 2007 Share Posted January 17, 2007 Neni jednodusi otocit spinac?Je to hlavne levnejsi a bezpecnejsi:DCo me dokaze nakrknout tak je auto s rozsvicenyma mlhovkama ve meste.Hlavne za deste je to super,kdyz se vse odrazi:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferry Posted January 17, 2007 Share Posted January 17, 2007 Původně zaslal: Zipík Neni jednodusi otocit spinac?Je to hlavne levnejsi a bezpecnejsi:DCo me dokaze nakrknout tak je auto s rozsvicenyma mlhovkama ve meste.Hlavne za deste je to super,kdyz se vse odrazi:( nebo si udelat automaticke rozsveceni za par korun doma, nebo si ho koupit hotove od Oddieho za 250Kc ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vvitty Posted January 17, 2007 Share Posted January 17, 2007 prijde mi to jako zbytecne vyhozene penize, vzhledem k tomu ze uspora na provozu je tak mala, ze se vrati mozna nekdy na konci zivotnosti auta... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozefsv Posted January 17, 2007 Share Posted January 17, 2007 Původně zaslal: Vvitty prijde mi to jako zbytecne vyhozene penize, vzhledem k tomu ze uspora na provozu je tak mala, ze se vrati mozna nekdy na konci zivotnosti auta... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarinek Posted January 17, 2007 Share Posted January 17, 2007 Tak vono nejde ani tak o úsporu. Viděl jsem několik objímek na zadních lampách a byly dost v hrozným stavu, úplně zuhelnatělý. Takže jak bude vypadat můj pežetok za pár let denního svícení fakt nevím. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferry Posted January 17, 2007 Share Posted January 17, 2007 Původně zaslal: jarinek Tak vono nejde ani tak o úsporu. Viděl jsem několik objímek na zadních lampách a byly dost v hrozným stavu, úplně zuhelnatělý. Takže jak bude vypadat můj pežetok za pár let denního svícení fakt nevím. me teda objimky nehori, a svitim pri kazdy jizde uz 5 let - cca 60 000km, ja bych se toho zas tak nebal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TiborTeam Posted January 17, 2007 Share Posted January 17, 2007 Původně zaslal: pejsek .... v zimním období musí s nimi svítit obrysová světla. ... Vše(musí se dodržet rozmístění světel dle vyhlášky) je OK. .... na technický a vše v pořádku. Tak ti technickou dělali proti předpisům ... jejich zapojení zajistí plnění následujících podmínek: * svítí samostatně bez obrysových světel, * automaticky se zapínají s polohou \"klíčku\" pro běh motoru a zhasnou po vypnutí motoru, * povinně se automaticky vypínají při rozsvícení světlometů * kontrolka je nepovinná. Popisuje to Škoda Web anebo FordProbe Web Já mám objednané kulaté WESEM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jogin Posted January 17, 2007 Share Posted January 17, 2007 Původně zaslal: Zipík Neni jednodusi otocit spinac?Je to hlavne levnejsi a bezpecnejsi:DCo me dokaze nakrknout tak je auto s rozsvicenyma mlhovkama ve meste.Hlavne za deste je to super,kdyz se vse odrazi:( tak to sme dva hele, hlavne podelany fabie kdyz si zapnou mlhovky a kolikrat s tim jezdej dedci furt (nevim proc) tak kdyz projedou se jeste rozkoukavam co to jelo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts