Dundee Posted December 2, 2006 Share Posted December 2, 2006 Moje auto bylo přitažený s bouchlym zadkem, kolega, kterej ho měl jako první, zamezil přístupu vody do kufru tim, že světla kompletně přilepil silikonem ke kastli. Za silikon se ale dostávala voda a podle toho to dopadlo. Na jaře jsem světla utrhl a rezatá místa jsem obrousil na kov a prakticky celé zadní čelo (bylo tam tak 2,5kg tmelu ) nastříkal plničem s tim, že to \"pak\" dodělám do finále. Dneska jsem se konečně dokopal k tomu, abych přebrousil a zastříknul zrezlá místa na zadku auta, který vylezly přes plnič... Říkal jsem si- to bude brnkačka, rozbrousim, přetřu Antirezinem a potom přestříkám, za chvíli nemám co dělat. Realita ale byla taková, že pod světlem byly puchýře, do kterých jsem dloubl šroubovákem a ten mi projel skrz plechy do kufru... Stane se, řekl jsem si, vydoloval totálně uhnilý kousky plechu rozbrousil atd. Dobrou náladu mi vzal brusnej papír, když jsem najednou zjistil, že místo barvy a plechu brousim vzduch. Takže mě teď po broušení a natírání Antirezinem čeká hodně moc tmelení a pak teprve stříkání. Tady malá ukázka (sorry za kvalitu, foceno mobilem): [upravil dne 3/12/2006 Dundee] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dundee Posted December 2, 2006 Author Share Posted December 2, 2006 Další: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dundee Posted December 2, 2006 Author Share Posted December 2, 2006 A ještě jedna: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dundee Posted December 2, 2006 Author Share Posted December 2, 2006 Zvnitřku auta to vypadá taky šíleně a vůbec se netěšim na druhou stranu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted December 2, 2006 Share Posted December 2, 2006 Původně zaslal: Dundee Moje auto bylo přitažený s bouchlym zadkem, kolega, kterej ho měl jako první, zamezil přístupu vody do kufru tim, že světla kompletně přilepil silikonem ke kastli. Za silikon se ale dostávala voda a podle toho to dopadlo. Na jaře jsem světla utrhl a rezatá místa jsem obrousil na kov a prakticky celé zadní čelo (bylo tam tak 2,5kg tmelu ) nastříkal plničem s tim, že to \"pak\" dodělám do finále. Dneska jsem se konečně dokopal k tomu, abych přebrousil a zastříknul zrezlá místa na zadku auta, který vylezly přes plnič... Říkal jsem si- to bude brnkačka, rozbrousim, přetřu Antirezinem a potom přestříkám, za chvíli nemám co dělat. Realita ale byla taková, že pod světlem byly puchýře, do kterých jsem dloubl šroubovákem a ten mi projel skrz plechy do kufru... Stane se, řekl jsem si, vydoloval totálně uhnilý kousky plechu rozbrousil atd. Dobrou náladu mi vzal brusnej papír, když jsem najednou zjistil, že místo barvy a plechu brousim vzduch. Takže mě teď po broušení a natírání Antirezinem čeká hodně moc tmelení a pak teprve stříkání. Tady malá ukázka (sorry za kvalitu, foceno mobilem): No ono záleží na tom co to bylo za silikon, asi to byl kyselej, ten co smrdí jako ocet. Pokud by to byl Neutralní tak určitě tohle neudělá. Při požití kyselýho silikonu na kov to začne korodovat už druhý den, a je to pěknej fofr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dundee Posted December 2, 2006 Author Share Posted December 2, 2006 Jakej to byl silikon, nevim, páč jsem ho nijak nestudoval ani neochutnával, když jsem ho trhal z auta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted December 2, 2006 Share Posted December 2, 2006 Původně zaslal: Dundee Jakej to byl silikon, nevim, páč jsem ho nijak nestudoval ani neochutnával, když jsem ho trhal z auta No jasny že si ho nechutnal:D:D:D , ale pokud by si chtěl na auto někdy nějakej dávat tak Neutralní. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dundee Posted December 2, 2006 Author Share Posted December 2, 2006 Po týhle zkušenosti se tuba se silikonem, ať je jakejkoliv, nesmí k autu ani přiblížit. Jediný, co jsem ochotnej použít, je Körapur, kterej používáme na tmelení kabin vrtulníků. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hadra Posted December 2, 2006 Share Posted December 2, 2006 No ty krávo. Ale takhle nějak vypadal můj levej zadní podběh. nevím co se tam stalo, ale prostě se začala trošku odloupávat barva. začalo to tím \" odloupnu škraloupek barvy a zatřu to\" Nakonec brusnej kartáč, posléze flexa a kladivo, potom krapet COčka a nakonec gumoasfalt a prdím na to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted December 2, 2006 Share Posted December 2, 2006 Původně zaslal: Hadra No ty krávo. Ale takhle nějak vypadal můj levej zadní podběh. nevím co se tam stalo, ale prostě se začala trošku odloupávat barva. začalo to tím \" odloupnu škraloupek barvy a zatřu to\" Nakonec brusnej kartáč, posléze flexa a kladivo, potom krapet COčka a nakonec gumoasfalt a prdím na to. A na úplní konec výměna za nový.:myslim:D:D:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dundee Posted December 2, 2006 Author Share Posted December 2, 2006 Hadra: Sháním jinej kus kufru a flexa s COčkem taky přijde na řadu, tohle je jen nutná oprava, abych pak nemusel uříznout celej kufr a dělat z auta hatchback... No a takhle jsem skončil kolem půl desáté večer a zítra budu pokračovat na druhé straně: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oliver Riedel Posted December 3, 2006 Share Posted December 3, 2006 Tak ty první fotky vypadaly o dost hůř,nerad bych se jednou něčeho podobného dožil... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pája Rybišár Posted December 3, 2006 Share Posted December 3, 2006 Přesně tak,trocha plechu,flexa,CO2 a zakladovka vse zpraví!No jestli chceš,tak se dá sehnat novej panel zavazadláku,ale stojí něco kolem 5500kč... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dundee Posted December 3, 2006 Author Share Posted December 3, 2006 Ten panel mezi světla je v druhovýrobě dražší (o pár stováků) než origo Peugeot (cca 3600,- bez DPH ). Za chvíli hodim foto druhý strany, tak neni tak strašná, teď jen čekám, než vytvrdne tmel a jdu zase brousit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hadra Posted December 3, 2006 Share Posted December 3, 2006 Původně zaslal: OK406 Původně zaslal: Hadra No ty krávo. Ale takhle nějak vypadal můj levej zadní podběh. nevím co se tam stalo, ale prostě se začala trošku odloupávat barva. začalo to tím \" odloupnu škraloupek barvy a zatřu to\" Nakonec brusnej kartáč, posléze flexa a kladivo, potom krapet COčka a nakonec gumoasfalt a prdím na to. A na úplní konec výměna za nový.:myslim:D:D:D Jo, za nový auto.Na jaře bude konečně firemní, takže ještě cca dva měsíce se bude jezdit o 106 a potom asi půjde do dražby, protože nebude mít využití. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dundee Posted December 3, 2006 Author Share Posted December 3, 2006 Tak už je hotovo, přikládám pár fotek z mobilu... Takhle to vypadalo po rozbroušení: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dundee Posted December 3, 2006 Author Share Posted December 3, 2006 Po rozbroušení: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dundee Posted December 3, 2006 Author Share Posted December 3, 2006 Takhle to dopadlo po přetmelení a vybroušení: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dundee Posted December 3, 2006 Author Share Posted December 3, 2006 No a takhle to vypadá ve finále: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted December 3, 2006 Share Posted December 3, 2006 Pěkně si to opravil, teď jen aby to vydrželo;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts