Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Prasknutá hlava valcov


Romero

Recommended Posts

Mám taký problém.Moj peugeot-ík(306 1.4B)má asi prasknutú hlavu valcov.Asi pred pol rokom mi pustilo tesnenie,motor sa prehrieval,chladiaca kvapalina mi inikala do motora až prestal ísť.V servise mi povedali,že mi pokrútilo hlavu valcov.Museli ju výbrúsiť.Chvíľu to fungovalo(asi 1000 km)No zas mi unika voda z chladiča do motora (asi 1dl na 200km) a robí sa mi emúzia.Zrejme je tam niekde mikro trhlina.Tak Vás prosím o radu.Ako zabrániť úniku vody do motora?Za odpoveď vopred Ďakujem.

Romero

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nech tu hlavu otlakovat a uvidíš jestli je to opravitelne,pokud bude hlava ok tak maš asi zkroucený blok,jestli se nepletu ,ma motor 1.4 vložky valcu,tyto vložky mají předepsaný přesah,da se to zjistit v manualu 306 popř 106,309....uvidíš jak se to rozděká,je tam více možností závady,přeju pevné nervy...pokud budeš potřebovat,mam nějaké díly z 309 1.4 i.........

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kup radsej novy aregat za par korun z nejakej buracky a nedavaj opravovat...aj tak sa ti to bude srat a stat ta kopu penazi...ta hlava je choroba francuzov...kamos to mal na 306 a dal za opravu 40000sk...zozes dajaky novy motor a prehod za pol dba tak sa s tym budes len trapit a vysledok nemusi stat za to

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Může být i skřivený blok motoru. Je to sice masivní díl, ovšem i ten je dobré kontrolovat na rovinu, pokud je hlava dole.

Detektivka samozřejmně nekončí, praskliny v bloku motoru (bodové i trhliny) u jednotlivých válců vlastní vložky pístů. Mně už jednou prorezla vložka válců, kolegovi rupl blok u jednoho válce - vodorovná prasklina.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...