Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Něco klepe

Michal.B

Recommended Posts

Poznáš to na chování auta anebo zajít otestovat tlumiče. Dobrý test dělají na STK na Bohdalci, kde ti pohyblivou plošinou zjistí i vůli na kolech. Vyjde to na 200,- a doporučuji tam jít v pátek hned ráno. Mají od sedmi... Přijdeš a za 15min jedeš pryč.

Ale teď jsem si všimnul že nejsi z Prahy.... :/

[upravil dne 29.11.06 MPavel]

• 2 weeks later...

Mno na Bohdalci jsem dělal technickou a .... :bojim:grr

Ten jejich slavnej test mi oddělal horní uložení tlumičů a podle toho odborníka, co tam mají, tak mám v čudu zadní tlumiče a předek OK. Měsíc po tom, jsem byl auto dát do kupy u Vašendů a tam mi řekli, že zadek je OK, ale přední jsou včudu, včetně toho uložení. Teď komu máš věřit?!:roll

Já teda věřím Vašendům!

:roll To sa stáva! Kolega bol so svojím Puntíčkom po kúpe auta v servise č.1 a tam mu povedali, že treba bezpodmienečne meniť zadné tlmiče! Jemu sa to nejak nezdalo, išiel do servisu č.2 a tam na jeho počudovanie - tlmiče v pohode. Od vtedy najazdil 50 000 km a všetko je OK, tak si vyber komu veriť!!! :myslim

Na 406 je typická závada - vůle ve svislých táhlech stabilizátoru (vpředu nebo i vzadu). Projevuje se klepáním. Oprava asi 500 Kč jedna strana.

Podle toho jak často se vyskytuje, tak to tipuji na tato táhla (odchází častěji než tlumiče).

[upravil dne 7.12.2006 P607Olda]

Ja jsem to zkoušel že jsem měl auto na zvedaku a pod napravu jsem dal tyčku a trochu jsem ji přizvedaval a zkoumal jsem co to klepe.Jedině kde jsem citěl klepani bylo na te vrchni tyčce tlumiče.A přes tlumič by se to klepani nedostalo az na tu tyčku.