Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pomoc spojka


Pajsn

Recommended Posts

V pátek jedu po jižní spojce a najednou lup spojka na zemi. prasklo spojkovy lanko mimochodem bylo tam měsíc což je divný. Ale co je můj problém u 205diesla je mezi uchycením lanka na převodovce a pákou která hýbe spojkou takovej valeček kterej je tam úplně volně a jak praskne lanko tak vypadne. no a mě vypad někde na dálnici takže už jsem ho nenašel. nemate ho někdo doma nebo nevite kde by se dal sehnat? Případně poslat rozměry jak je to přesně velký a já ho snad z něčeho vyrobím. předem dík za reakce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Yo lanko - to dokáže potrápit, jen co je pravda a přitom je to taková maličkost, viď? Jo, to, že Ti to prdlo 2x během 3 neděl je vskutku žalostný. Já s tím nedávno bojoval taky - vydrželo mi tam nový lanko 5 dní!!! Nechal jsem si vyměnit spojkovou sadu a spojka jde o poznání lehčeji a snad už bude pohoda. Jako u každýho piškota jde spojka trošku ztuha...ale zase co je moc, je moc. U mě to dělal přítlačák - že byla tak tuhá - takže až budeš měnit lamelu - vyměň komplet celou sadu (lamela, přítlačný talíř a ložisko).

:xvulCo tam máš za motor?? (Jenom, že tu mám lamelu která je na XUD9 - možná i na jiný - to by se dalo zjistit - snad ji tu teda ještě mám a zvládla by určitě ještě 50tis km - přítlačák je taky OK, ale nevim, jak ložisko - do něj nevidíš ...)

[upravil dne 27/11/2006 Neon]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Tak je tam nový lanko to starý prdlo u pedalu pilovalo se o kastli jinak mi přijde že ta spojka jde docela normal. Ale ložisko už mám koupený ale nevim jakou mam koupit lamelu a přítlačák je jich prej víc druhu. mám 1,7diesel 1988. A objevil jsem další problém urezla mi miska na přednim tlumiči a nevim kde to sehnat na kolik vyjde uložení tlumiče nevite někdo? Jinak tlumiče tu mám jiný tak je hned vyměnim:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lamela a přítlačák na 1,8D by měla být jen jedna, byť tedy od více výrobců. Já dávám jen Valeo, ale je to tak trochu i o ceně...

Ad miska - jako nový díl je to za nesmysl, sežeň si to spíš z nějakého vraku, kde je ještě dobrá. Uložení tlumiče (to ložisko, co přijde do té misky), je v řádu pár stovek, přesně nevím, ale v katalogu to normálně najdeš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já při výměně převodovky jsem si tu tyčku udělal podle sebe, jak jsem potřeboval aby zabírala a šla tuho. Ze šroubu jde v pohodě udělat, uvázal jsem ji na provázek.

Změnou délky se regujuje předpětí lanka a chod a zvednutí pedálu.

Lehce polaborovat a dá se tak spojkový pedál vyštelovat v rámci možností, aby spínala ještě rozumně a pedál nebyl moc nahoře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...