mirco406 Posted November 18, 2006 Share Posted November 18, 2006 zdar forumaci. xcem sa spytať kde môže byť chyba keď pri voľnobehu motor vydáva divne zvuky ako keby niečo rezonovalo.Može to byť zlá napínacia kladka na klinovom remeni? Vychádzam z toho že pri volnobehu keď sa pozriem na tu kladku tak kmitá a akonáhle pridám tak sa jej kmitanie stráca a aj ten zvuk mizne. Hladal som v historii fora ale našiel som len výmenu kliňáku a že kladka sa často nemení. čo stojí taká sranda? Je nutné ju vymeniť alebo stačí ju nejako upraviť dotiahnúť alebo niečo také može jej nevýmena poškodiť motor:myslim mam 1.9 TD 97´ za rady Vďaka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel505 Posted November 18, 2006 Share Posted November 18, 2006 Já se domnívám, že zde je několik možností: Je možné, že je kladka povolená, prostě že nedrží na motoru, ale to bys poznal pouhým ošaháním. Spíš je pravděpodobné, že ložisko v té kladce je špatné, pokud se dá vyměnit jen to ložisko, tak to nebude moc drahé. V nejhorším případě (pokud je ložisko špatné) se stane, že se kladka zastaví a přešoupe se ti ten řemen a praskne. Pak je ještě jedna možnost a to ta, že to ložisko v té kladce není zajištěné (většinou ségrovkou). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaris Posted November 19, 2006 Share Posted November 19, 2006 Napínací kladka většinou hučí. Protože je vyběhané ložisko. Kdybys ho musel vyměnit, tak se musí dát i nový rozvodový řemen. Aspon se to tak doporučuje a v servisu to je většinou pravidlem kvůli záruce. To ložisko na kladce se může zadřít a pak se poškodí řemen. A nebo to ještě může dělat vodní pumpa. Ta se taky doporučuje měnit při výměně rozvodů. Já to vše měním najednou. Napínací kladku, vodicí kladku a rozvodák s vodní pumpou. Už se mě stalo, že jsem nevyměnil vodní pumpu a začala cvakat. Takže jsem musel koupit nový rozvodák. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel505 Posted November 20, 2006 Share Posted November 20, 2006 Původně zaslal: Jaris Napínací kladka většinou hučí. Protože je vyběhané ložisko. Kdybys ho musel vyměnit, tak se musí dát i nový rozvodový řemen... Mluvil o kladce s klínovým řemenem... Původně zaslal: mirco406zdar forumaci. xcem sa spytať kde môže byť chyba keď pri voľnobehu motor vydáva divne zvuky ako keby niečo rezonovalo.Može to byť zlá napínacia kladka na klinovom remeni? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts