Davids Posted November 18, 2006 Share Posted November 18, 2006 Mam 205 gti,r.v.90, loupe se mi ta tenounka vrstvicka bezbarvýho laku na blatníku. Je to výrobní vada, nebo následek opravy. Auto je jinak v dost dobrém stavu. Poradte, dik [upravil dne 18.11.06 Davids] [upravil dne 18.11.06 Davids] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted November 18, 2006 Share Posted November 18, 2006 Může to být jak výrobní vada, tak následek opravy. Tyhle ročníky po čase problém s loupajícím se krycím lakem měly, setkal jsem se s tím vícekrát, ale častější je následek opravy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrD406 Posted November 18, 2006 Share Posted November 18, 2006 Pár starších aut má v čudu i celou kapotu,s toho si nic nedělej, v 90 letech se začaly objevovat na trhu akrylátový barvy (neplést a akrylem vodou ředitelným) a někdy se kombinovylo použití nových metalíz na bázi akrylátů a původní lak co se používal dřív (tenkrát to byla dost drahá záležitost) a nějak se to nespojilo:P A zub času to dokoná. Je to jako dva plátky salámu, dokud jsou \"mastný\"drží u sebe a časem odpadnou. Přestříkni to a je to. Na blatník je potřeba tak 1,5 - 2 dcl metly, jak kdo, A asi stejně laku. Když hodně, tak dcl stojí kolem 100,- a lak buď za 500,- litr, nebo ti ho prodají i po dcl. Nebo dát do lakovny. Víc jak 1000,- by za to snad neměl nikdo chtít. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fusion Posted November 18, 2006 Share Posted November 18, 2006 Mě se na 306 sloupla celá kapota, jeden blatník, jedny přední a jedny zadní dveře Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f3Rd@ Posted November 18, 2006 Share Posted November 18, 2006 me se zacal loupat pravy zadni blatnik, ale kompletne i s brvou, tak jsem sloupl co nedrzelo a znova nalakoval.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raspa Posted November 18, 2006 Share Posted November 18, 2006 Původně zaslal: Davids Mam 205 gti,r.v.90, loupe se mi ta tenounka vrstvicka bezbarvýho laku na blatníku. Je to výrobní vada, nebo následek opravy. Auto je jinak v dost dobrém stavu. Poradte, dik [upravil dne 18.11.06 Davids] [upravil dne 18.11.06 Davids] Kámoš má právě taky 205 r.v.90 , též se mu to začalo loupat , ale u dveří , auto tenkrát prý kupoval nové , a nikde neboural - tudíž zde šlo o výrobní vadu [upravil dne 18/11/2006 raspa] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ladis Posted November 20, 2006 Share Posted November 20, 2006 Mně se taky začala loupat střecha na 205 (88\'). Příčinou je ale si myslím leštící vosk který mi na střeše zamrznul a už nešel rozleštit. Říkal jsem si že se nic neděje, na jaře půjde dolů a přez zimu bude chránit kastli. Opak byl pravdou, celá střecha na jaro zmatněla, nešla ani přebrousit, začaly se loupat šupiny vosku i s lakem (zřejmně kombinace rozdílné tepelné roztařnosti obou materiálů + vzájemné chem. působení ... ). Výsledek je dost neradostný. Tam kde nebyl vosk je původní lak, ten je super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vix Posted November 20, 2006 Share Posted November 20, 2006 Ono jak co - ale taky jsem viděl 205 (černé XS) kompletně oloupanou - stála tam chudák 2 roky a loupala se a loupala. Pak ji sešrotovali. Pochybuji, že by si někdo v Germánii dal práci s přelakováváním celého auta. Takže buď výrobní vada, nebo špatná oprava - co je věrohodnější, netuším. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts