Guest Vlas Posted November 18, 2006 Share Posted November 18, 2006 Jakmnile sundám nohu z plynu tak hlavne na 2 a 3 stupěn lehce hučí převodovka, je to normální? Auto má najeto 180 tis.km a je to 1.816v Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted November 18, 2006 Share Posted November 18, 2006 Jak ti jde řazení? Je tam dost oleje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaris Posted November 19, 2006 Share Posted November 19, 2006 Zdarvím, když už se tady mluví o převodovce, tak bych jako první vyměnil olej. Já bych to chtěl taky udělat. Ale nevím kde se vypouští převodový starý olej. Hledal jsem i kudy ho nalít ale jedině mě napadlo vymontovat čidlo a tím tam lít nový. Mám Peugeot 406 2.1 TD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rimmer Posted November 19, 2006 Share Posted November 19, 2006 asito bude u vas trochu jinak, ale pro inspiraci: ja to nalil kontrolnim sroubem, co je z leveho boku prevodovky... strcil jsem tam hadici, vyvedl si ji na auto a pers trychtyr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pucmeloun Posted November 20, 2006 Share Posted November 20, 2006 Už se to tady probíralo - zkus vyhledávání - jsou tam i fotky a perfektní popis celé akce \"jak vymenit olej v převodovce\". Hodně štěstí Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syro Posted November 20, 2006 Share Posted November 20, 2006 Ešte keď som mal VW Golf III, tak sa mi stalo, že pri prezutí na zimné pneu (ale len pri studenom motore) mi začalo niečo hučať od predných kolies. Pripisoval som to zimnému prezutiu a nakoniec bolo málo oleja v prevodovke!!! Po doliatí sa to odstránilo (ešte že som s tým nejazdil nejak dlho)! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaris Posted November 20, 2006 Share Posted November 20, 2006 Tak to se omlouvám, už jsem to našel a až bude v nejbližší době čas, tak na to mrknu a zkusím to. Jinak díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Vlas Posted December 13, 2006 Share Posted December 13, 2006 Zimáky určitě nehučí ani nic jinýho, je to určitě převodovka, pouze když se brzdí motorem na 3 nebo na 2 kolem 2-3.tis otáček, je to takovej hučivej zvuk - něco podobnýho je slyšet ve strarejch autobusech karosa taky když pustí plyn.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rimmer Posted December 20, 2006 Share Posted December 20, 2006 nevim co mas za auto, ale otcova 406HDi kdyz sundas nohu z plynu tak ta prevodovka taky tak huci-selesti piskavym zvukem. Otazka je jestli je to chyba, nebo vlastnost Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Vlas Posted December 20, 2006 Share Posted December 20, 2006 Přesně, je to takovej pisklavej zvuk. Tak co máte to někdo také tak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nazder Posted January 13, 2007 Share Posted January 13, 2007 Lepsi varianta je koupit novou převodovku a zas maš na nějakej čas klid:papa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted January 13, 2007 Share Posted January 13, 2007 A kolik stojí nová??:myslim:myslim:myslim:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nazder Posted January 13, 2007 Share Posted January 13, 2007 Původně zaslal: OK406 A kolik stojí nová??:myslim:myslim:myslim:( Hele to přesně nevím kolik stojí úplně nová ale laciná zrouna není řádově 10 tky tisíc Kč. Zánovní z bouračky je o dost lacinější než úplně nová a službu taky splní. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted January 13, 2007 Share Posted January 13, 2007 Přesně tak, protože nová převodovka stojí mazec. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.mycTD Posted January 13, 2007 Share Posted January 13, 2007 taky jeden poznatek: nedavno jsem menil motor a pochopitelne jsem zapomel dolit do prevodovky olej, co vytekl pri vyndani poloos. Ten nasledny zvuk bych taky popsal jako pisklave huceni. Zajimave je, ze byl ruzny podle zarazeneho stupne, resp. na 1 a 2 to nehucelo. Kazdop. po doliti oleje to prestalo:papa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts