bartonekjan Posted November 18, 2006 Share Posted November 18, 2006 chci se zeptat jak často se mění olej v automatické převodovce, jaký olej použít a jestli to má i nějaký filtr, a ještě kde to má kontrolní měrku hladiny. předem moc díky. P.406 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raspa Posted November 18, 2006 Share Posted November 18, 2006 Nevím jak přesně u automatické převodovky ale olej v převodovce by se mělmyslím kontrolovat každých 60000km . Auto by mělo být nějaký čas v klidu a na vodorovné ploše. Na převodovce vyšroubuješ kontroní/plnící zátku.Hladina oleje by měla sahat k hraně otvoru pro zátku.Doporučuji prstem omáknout - protože když vyděláš zátku a olej ukápne neznamená to že je tam oleje dostatek.Tou samou zátkou to popřípadě doplníš. Olej do automatické převodovky bude pravděpodobně ATF D (Lije se též do posilovače řízení) POZOR do manuální přijde olej jiný.Záleží taky asi jaký ročník to auto bude a jaký tip převodovky tam bude. Pokud jsem něco uved nepřesně nebo milně tak mě opravte [upravil dne 18/11/2006 raspa] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raspa Posted November 18, 2006 Share Posted November 18, 2006 pokud máš chvilku TADY zadej si tu \"automatická převodovka\" najdeš tu spoustu reakcí Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartonekjan Posted November 18, 2006 Author Share Posted November 18, 2006 mám p.406 1,8 16v r.v.2000. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartonekjan Posted November 18, 2006 Author Share Posted November 18, 2006 tam jsem se už díval a nic jsem tam nenašel:myslim Původně zaslal: raspa pokud máš chvilku TADY zadej si tu \"automatická převodovka\" najdeš tu spoustu reakcí Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts