Jump to content
  • Current Donation Goals

Montáž zástěrek – Fotodokumentace

Leo

Recommended Posts

Protože v zimě jezdím v horách a posypový materiál lítá o 406 chtěl jsem dopředu a dozadu (tam spíše ze zvyku) namontovat zástěrky (lapače nečistot). V zadu to je bez problémů, protože tam pasovaly gumové univerzály a vrtalo se do plastu, takže nic nezrezne. Problém byl co dát dopředu, protože do plechu se mi z důvodu koroze vrtat nechtělo a taky jsem nechtěl, aby to na plechu leželo a případným chvěním a třením odřelo krycí lak. Nakonec jsem koupil v supermarketu univerzální (ploché), ty trochu sestříhnul a přišrouboval jako součást plastového krytu předního podběhu (zima ukáže jak to bude fungovat).

Postup montáže předních zástěrek:

- Před montáží doporučuji udělat na plastovém krytu v místě montáže podle vodováhy vodorovnou nebo kolmou čáru, ať se máte při montáži čeho držet.

- Odstranění předního kola.

- Sundání zadní části plastového krytu předního podběhu (při tom není špatné vymést všechny nečistoty z blatníku – já měl nad odtokovými dírami vedle dveří pěknou vrstvu bahna a jehličí).

- Přiložení zástěrek a označení výsledné pozice na plastovém krytu podběhu.

- Sestříhnutí zástěrky na patřičný tvar.

- Přišroubování zástěrky.

- Montáž plastového krytu do podběhu.

- Podle potřeby přihnutí spodního konce zástěrky pomocí horkovzdušné pistole.

- Montáž kola.

Přikládám pořízené fotografie.

Kryt a zástěrka před montáží:

[upravil dne 7/12/06 Leo]

post-0-14109595012159_thumb.jpg

Původně zaslal: komisar

dobrý návod sice bych bral zástěrky drobet větší vyšší,protože se znečištuje bok.bral bych asi takové jak jsem upravil na tvé fotce:myslim:myslim

Takové bych bral také, ale jak jsem psal na začátku, tak by už zasahovaly do plechu blatníku a do toho se mi nechtělo (špatné zkušenosti z jiných typů aut:myslim). Dopředu jsem je dal hlavně, aby kamínky nepraly přímo do prahu a spodní části karosérie v blízkosti kola (mají největší energii pro nepožadované opískování:grr). Prostě to jsou jenom taková „lízátka“;).

Původně zaslal: orgacek

Pěkně zdokumentované, jen víc takových dobráků s fotoaparátem a dobrou vůlí

ja mam jak fotoaparat, tak dobrou vuli a delal jsem uz spoustu veci( vymena cidla tachometru, rozebirani budiku, dodelavani destoveho senzoru, demontaz plata u zadniho okna ... ), jen mi pri nich nejak nezbyva fotit :) , vetsinou mam totiz spinavy ruce nebo chvatam, chtelo by to spis vzdycky jeste jednoho fotografa