Vopičí Posted November 15, 2006 Share Posted November 15, 2006 Tak bych se vás zase chtěl na něco zeptat. Z prostoru motoru jsou slyšet velice podivný zvuky:nevim. Je to takovej kňoukavej zvuk, hlubšího tónu. Je to slyšet hlavně když jedu při nízkejch otáčkách (1500-2000), při vysokejch jsem to ještě neslyšel. Je to jako kdyby dřela nějaká guma o dutý místo. Je znatelný, že se ten pazvuk šíří po táhlech řízení, nebo od kol i do volantu. Má to něco společnýho s otáčením kol (popřípadě převodovkou, ale to bych spíš vyloučil). Pokud mám neutrál, auto stojí a já prošlapávám plyn, tak to nevydá ani hlásku. Mohly by to bejt poloosy, ale ty pokud jsou Ko tal lupou ne? Všem dík za rady. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommys Posted November 15, 2006 Share Posted November 15, 2006 A co ložiska kol, nemohlo by to dělat to, mě to vydávalo taky takovej neurčitej hlubokej ton, spíš hučení a přesně jak říkáš bylo to slyšet když jsem jel pomalejc, při rychlejší jízdě se to ztrácelo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vopičí Posted November 16, 2006 Author Share Posted November 16, 2006 To nebude ono, kdyby bylo např levý ložisko (pohled z místa řidiče) v háji, tak by to hučelo v pravotočivý zatáčce a naopak. Ale tohle se projevuje nejvíc, když jedu rovně nebo malilinko vychyluju směr jízdy. A není to souvislý hučení, ale jako když něco o něco drhne a je to asi taj 4krát hlučnější, než když hučí ložisko. Vůbec netuším,co to je:myslim. [upravil dne 16/11/06 Vopičí] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
durino81 Posted November 16, 2006 Share Posted November 16, 2006 Moze to byt polos - co aj asi je, nemusi len lupat, ale aj vrzgat. Niekde tu v diskusii bol aj vzorovy zvuk. Skusim to najst... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
durino81 Posted November 16, 2006 Share Posted November 16, 2006 Tu to je: http://web.quick.cz/rallyart/zavada.htm Je to z vlakna: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vopičí Posted November 21, 2006 Author Share Posted November 21, 2006 Tak co jsem dale zjistil, dela to jen pri tech nizkejch otackach a kdyz motor ani netahne, ale ani nebrzdi. A taky jsem zjistil, ze je to nekde pod pedalama smerem do motoru. Az dorazim ze skoly domu, tak jeste poslechnu ty audio ukazky a pak dam vedet. Ale uz zacinam tusit, ze je leva poloosa KO Diky kluci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vix Posted November 21, 2006 Share Posted November 21, 2006 zlatej prokluzující klíňák - přes ten nejsou ty ostatní hluky vůbec slyšet je-li levá poloosa KO, tak to cvaká v pravých zatáčkách ( a nepříjemně to škube) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommys Posted November 21, 2006 Share Posted November 21, 2006 když jsme u těch kraválů co jdou z auta, taky Vás všechny jako mě štve, že jak je teďka zima, naše nekvalitní plasty v 205 zcvrklý a ztuhlý, jako to všechno vrže a křípe?Když jsem auto v létě kupioval byla to pohodička nic nevrzalo říkal jsem paráda, tedka jak jsou teploty u nuly a auto stojí venku přes noc, tak to je kravál když člověk něco přejede. Tenhle jev jsem sledoval už u škodovky v létě ticho, v zimě je slyšet uplně všechno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vopičí Posted November 21, 2006 Author Share Posted November 21, 2006 Původně zaslal: Tommys když jsme u těch kraválů co jdou z auta, taky Vás všechny jako mě štve, že jak je teďka zima, naše nekvalitní plasty v 205 zcvrklý a ztuhlý, jako to všechno vrže a křípe?Když jsem auto v létě kupioval byla to pohodička nic nevrzalo říkal jsem paráda, tedka jak jsou teploty u nuly a auto stojí venku přes noc, tak to je kravál když člověk něco přejede. Tenhle jev jsem sledoval už u škodovky v létě ticho, v zimě je slyšet uplně všechno Jj, přesně tak, je to hold pravá plastová palubka :D:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vopičí Posted November 21, 2006 Author Share Posted November 21, 2006 Původně zaslal: vix zlatej prokluzující klíňák - přes ten nejsou ty ostatní hluky vůbec slyšet je-li levá poloosa KO, tak to cvaká v pravých zatáčkách ( a nepříjemně to škube) Tak to mi nedělá, ten pazvuk to vyluzuje jenom když jedu rovně. Ale co není, může časem bejt:D O víkendu ho zkusím zvednout(jak je v odkazu od durino81) a uvidím). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vopičí Posted November 21, 2006 Author Share Posted November 21, 2006 Jo a ještě jsem si teď pustil ten zvuk od durino81 a když vemu v uvahu menší zkreslení oproti realitě, tak už si chystám prašule na poloosu ....... autí asi letos k vánocům dostane dražší dárek než já:D:D [upravil dne 21/11/06 Vopičí] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vix Posted November 21, 2006 Share Posted November 21, 2006 zase to tak drehé být nemusí - u Glogara stojí poloosa na můj koráb příjemných 1200,- (teda, musíš ji čenžnout za tu svou starou) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vopičí Posted November 21, 2006 Author Share Posted November 21, 2006 Původně zaslal: vix zase to tak drehé být nemusí - u Glogara stojí poloosa na můj koráb příjemných 1200,- (teda, musíš ji čenžnout za tu svou starou) To je dobrá cena, tu bych bral:). Jenže asi koupím na obě strany, aby to bylo v cajku, ta druhá na tom nebude o moc líp, Pažout už hold má něco najeto. A asi rovnou i koupim ramena, jsou už taky takový všelijaký......a bude z toho zase nový auto:D........Ježíšek bude mít letos co dělat, aby to unes:D:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vopičí Posted November 22, 2006 Author Share Posted November 22, 2006 Tak už je to 100% jistý, kratší poloosa je KO. Dnes jsem zvedl auto a bylo vymalováno, nechal jsem točit kola a poslechl jsem si....děs:o.....lupe , cvaká a chrastí. Když jsem vytočil volant úplně doprava, tak se začla tak mrskat, že jsem myslel, že se rozskočí. Všem díky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vix Posted November 23, 2006 Share Posted November 23, 2006 Holt musíš jezdit do pravých s vyšlápnutou spojkou MMCH: Glogar mění poloosu na místě za 380 Kč. [upravil dne 23/11/06 vix] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vopičí Posted November 24, 2006 Author Share Posted November 24, 2006 No asi si udělám menší výlet:D Jo a myslíte Miroslav Glogar-AMG Petrovice 201....jen pro jistotu. [upravil dne 24/11/06 Vopičí] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts