cestarek Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 nevi nekdo jestli se daji sehnat do zadni napravy jehlova ložiska ? mam 306 combi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
harmal Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 určiťě daji-buť u Peugeota nebo přes servis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BobyD Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 dobry je prohlednout si nektere prizpevky v hledani je to stara pisnicka a prispevku jsou tam hromady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trsek Posted November 21, 2006 Share Posted November 21, 2006 Nachystej si ranec peněz kdysy jsem to chtěl udělat taky (mám rád tip top) a když mi to v peugeotu popsaly tak jsem zjistil, že bych zdvojnásobil cenu auta (cena dílů) tak jsem od toho upustil. protože ti doporučí vyměnit i duté hřídele (jeden cca 7 000) a jsou dva! ložiska taky řádově tisíce a min 2x a další nutný montážní materíál- je to AUUUUU zkus radši z boku vydloubat pastové krytky a něčím tam nacpat řidší vazelínu. a horkozdušnou pistolí opatrně nahřát aby zatekla. Asi to nepomůže jestli je hotová ,ale moct to nestojí a případná výměna je pak méně náročna na vytloukání ložiska ven. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted November 22, 2006 Share Posted November 22, 2006 Původně zaslal: trsek Nachystej si ranec peněz kdysy jsem to chtěl udělat taky (mám rád tip top) a když mi to v peugeotu popsaly tak jsem zjistil, že bych zdvojnásobil cenu auta (cena dílů) tak jsem od toho upustil. protože ti doporučí vyměnit i duté hřídele (jeden cca 7 000) a jsou dva! ložiska taky řádově tisíce a min 2x a další nutný montážní materíál- je to AUUUUU zkus radši z boku vydloubat pastové krytky a něčím tam nacpat řidší vazelínu. a horkozdušnou pistolí opatrně nahřát aby zatekla. Asi to nepomůže jestli je hotová ,ale moct to nestojí a případná výměna je pak méně náročna na vytloukání ložiska ven. Ono kdyby sis místo toho ptaní v peugeotu nejdřív přečet pár příspěvků k věci, možná bys přišel na to, že ty tvoje \"duté hřídele\" (jinak čepy) nestojí 7tis, a ani ložiska nejsou za tisíce. Co se třeba na tyhle díly zeptat třeba v Benexu, když už spolupracuje s klubem a dává slevy??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vector Posted November 22, 2006 Share Posted November 22, 2006 Původně zaslal: trsek Nachystej si ranec peněz kdysy jsem to chtěl udělat taky (mám rád tip top) a když mi to v peugeotu popsaly tak jsem zjistil, že bych zdvojnásobil cenu auta (cena dílů) tak jsem od toho upustil. protože ti doporučí vyměnit i duté hřídele (jeden cca 7 000) a jsou dva! ložiska taky řádově tisíce a min 2x a další nutný montážní materíál- je to AUUUUU zkus radši z boku vydloubat pastové krytky a něčím tam nacpat řidší vazelínu. a horkozdušnou pistolí opatrně nahřát aby zatekla. Asi to nepomůže jestli je hotová ,ale moct to nestojí a případná výměna je pak méně náročna na vytloukání ložiska ven. ) Zadní ložisko (sada) SKF 1159 CKZ , už vidim, jak to zdvounásobuje cenu auta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vvitty Posted November 22, 2006 Share Posted November 22, 2006 Původně zaslal: vector Původně zaslal: trsek Nachystej si ranec peněz kdysy jsem to chtěl udělat taky (mám rád tip top) a když mi to v peugeotu popsaly tak jsem zjistil, že bych zdvojnásobil cenu auta (cena dílů) tak jsem od toho upustil. protože ti doporučí vyměnit i duté hřídele (jeden cca 7 000) a jsou dva! ložiska taky řádově tisíce a min 2x a další nutný montážní materíál- je to AUUUUU zkus radši z boku vydloubat pastové krytky a něčím tam nacpat řidší vazelínu. a horkozdušnou pistolí opatrně nahřát aby zatekla. Asi to nepomůže jestli je hotová ,ale moct to nestojí a případná výměna je pak méně náročna na vytloukání ložiska ven. ) Zadní ložisko (sada) SKF 1159 CKZ , už vidim, jak to zdvounásobuje cenu auta. mrkni se do modelu/306 na tema vymazlena 306, a uvidis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fusion Posted November 22, 2006 Share Posted November 22, 2006 Původně zaslal: vector Původně zaslal: trsek Nachystej si ranec peněz kdysy jsem to chtěl udělat taky (mám rád tip top) a když mi to v peugeotu popsaly tak jsem zjistil, že bych zdvojnásobil cenu auta (cena dílů) tak jsem od toho upustil. protože ti doporučí vyměnit i duté hřídele (jeden cca 7 000) a jsou dva! ložiska taky řádově tisíce a min 2x a další nutný montážní materíál- je to AUUUUU zkus radši z boku vydloubat pastové krytky a něčím tam nacpat řidší vazelínu. a horkozdušnou pistolí opatrně nahřát aby zatekla. Asi to nepomůže jestli je hotová ,ale moct to nestojí a případná výměna je pak méně náročna na vytloukání ložiska ven. ) Zadní ložisko (sada) SKF 1159 CKZ , už vidim, jak to zdvounásobuje cenu auta. Nedíval ses ale na htb? kód VKBA3556 Nejlevnější na combi sem našel FAG - HK 2.940,00 (s DPH), SKF nějakých 3.850,00 To taky ale nezvojnásobuje cenu. Zřejmě to není jak u 605 kde se musí koupit ložisko s nábojem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted November 23, 2006 Share Posted November 23, 2006 Fusion: řekl bych, že jsi dost mimo, zde není řeč o ložisku kola. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bombarderik Posted November 23, 2006 Share Posted November 23, 2006 Ked sa mozem pridat k duchaplnej konverzacii, predvcerom mi repasli zadnu napravu na mojom striebornom sipe. Vymena lozisk, capy, tlmice, ... proste repas a stalo ma to 13 000 sk. Pochybujem ze moja pegi stoji 13 000 sk a zdvojnasobilo to hodnotu auta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted November 23, 2006 Share Posted November 23, 2006 13tis SK není moc, zvlášť když v ceně jsou i tlumiče. Kde ti to dělali? V ČR je těch možností víc, ale v SK tu ještě žádný rozumný odkaz na repasáře nebyl, co pamatuju, zato dotazů už tu bylo dost. Takže jestli máš rozumné doporučení... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bombarderik Posted November 23, 2006 Share Posted November 23, 2006 Kazdopadne sa s tym nechcem chvalit len som poznamenal ze ten prispevok ohladom dvojnasobku hodnoty auta je somarina. Robili mi to vo Zvolene (SR) servis vedla citroenu (Pavel Šmikniar), je to fajn chlapik a da sa s nim dohodnut ako a co clovek poterbuje. Ked vie pomoct pomoze so vsetkym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts