Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Váha vzduchu - úprava sání


Jezkovi.voci

Recommended Posts

No jednoduše, upravím ten první díl sání. Jelikož to saje vzduch za plechem masky, seříznu ho tak, aby proud vzduchu vstupoval přímo do sání. No a z podtlaku v sání by měl vzniknout mírný \"přetlak\". Teda aspoň doufám, že by to tak mělo fungovat. Otázka je jak se to projeví na chodu motoru. (jestli se to vůbec projeví ... ) :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To voči z ježka :)

Neprojeví se to vůbec nijak. Tlak za turbínou je tak kolem 1,8 - 1,9 atmosféry. Rychlost jakou by si musel vyvinout pro dosažení takovýho tlaku měkolikanásobně překračuje povolený dálniční limity. Tudy cesta nepovede. Naopak. Sací potrubí atmosfericlého motoru je laděný na konkrétní podmínky a vzduchové rázy by chodu motoru moc neprospěli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mi pripomina tipka na srazu, kterej mi se svitem v ocich vykladal, jak si da do Feliny el. vetrak, jak mu to bude \"tlacit\", ze to musi bejt poznat a pod blaboly... tak jsem mu spocital, kolik litru vzduchu potrebuje motor vzduchu ve 4tis/min a kolik je schopnej dat ten zuppa vykonej ventilator :-))) a nebylo o cem dal debatovat :-)))

zajimavejsi uprava je omotani vyfukoveho potrubi medenou trubickou, kterou proteka voda hnana vyfukovyma plynama ze spec pridav nadrzky, vnikne para/nutne zlo kvuli dokonalemu zplynovani/ a jde do sani motoru, kde nasledne snizuje teptloty horeni, cimz se oddali bodd vzniku detonacniho horeni, tim padem se muze posunout nastaveni predstihu a zvysit plnici tlak turba... ale nepochybuju, ze je vas tady plno moudrejsich, takze vas s tim nebudu obtezovat :-)))

je zase čas udělat pápá...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

206WRC to je sice pekne ale pochybujem ze tuto dotazovatel ma vo svojej 306 1,4i turbo :D:D:D ak sa mylim, berte to ako moj hlboky omyl :D.Co sa tyka tychto uprav a v tomto rozsahu je nezmysel .

staci spotrova vlozka alebo otvoreny KIT ale v tom pripade je potrebne dobre vymysliet odizolovanie Airboxu lebo inak to bude nasavat teplo z motora a pojde to este horsie nez predtym .takze siska je skvela ale musi byt poriadne odizolovana inak to pojde este horsie ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...