Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Voda v palivu?


Tommys

Recommended Posts

ahoj kluci potřeboval bych radu, už se s tím nějakou chvíli trápím, ale nemůžu se dohledat výsledku. Přijdu k autu, nahodim sitič, nastartuju, autí naskočí hnedka, volnoběh vyjede na 1500, nic neškytá, a nehoupe, asi tak minutu po nastartování, možná odhadem víc mi najednou začne auto dost bíle kouřit, pokud sitič vypnu je to lepší, ale pořád to dost hulý dokud se motor opravdu nezajede, pak to přestane. Kouř nijak výrazně nesmrdí, měl jsem před tím škodovku a tak vím jak to smrdí a vypadá když auto žere olej, nebo vodu, ale tohle není ani jedno z toho. Olej auto nežere a voda se mi taky neztrácí, bo ten problém sleduju už déle. Původně jsem myslel že je to bohatostí směsy, ale přídávání a ubírání delá jen to že kouř zbarvuje do modra nebo do bíla, množství kouře nemění. No a včera se mi stalo, že jsem nastartoval a do 2000 otáček motor OK, od cca 2000-3500 motor naprosto stratí výkon a chcípne, když jsem to prošláp aby se to udrželo tak nad 3500 to opět zabralo, tak jsem začal hledat příčinu. Svíčky jsem vyčistil, ale byli OK.Ale protože jsem před týdnem dával nové těsnění pod víčko karburátoru, tak jsem si řek že třeba fouklo, ale taky bylo netknutý, karburátor jsem přesto sundal a už jen tak ze srandy vylil benzín z plovákový komory nalil tam techničák a vymil, dal do kupy a ejhle bylo po závadě, přitom jsem prakticky nic neudělal jenom vylil tu plovákovku. Buď jsem vyplavil nějakou nečistotu, která ucpávala akcelerační trysku při prudším přidání, ale spíš mám podezření na to, že se mi do benzínu dostává voda a to z nádrže, z toho ten bílej kouř od nikud, že by to spalovalo tu vodu, ale právě nevím jestli je možný že by se ta voda v tom karburátoru nějak usazovala vlivem jiný hustoty než má benzín a za čas bránila průtoku benzínu(myšleno tak že by se nesmísila s benzinem), protože mi nejde do hlavy že po nastartování auto vůbec nekouří 1-2 minuty a pak začne, jakoby po tom co se znovu dopustí celá plováková komora novým palivem. Jak mě to napadlo mrknul jsem na to jak ten benzín na pohled vypadá, mám benzínovej filtr u motoru a tam jsem si všim že benzín v tom filtru nemá stejnou barvu, ale od přítoku přes filtr po výusť co pak vede benzín už do karbce je ten benzín světlejší, ze žlutý do čirý barvy, jako by se v tom filtru oddělovala voda od benzínu a bohužel ta čirejší složka jde do motoru. Docela mě to znepokojilo, bo jsem tomu předtím nevěnoval vůbec pozornost. Koupil jsem teda, přísadu do benzínu co má pročistit karburátor a pak odstraňovač vody z benzínu to jsem nalil do nádrže.Párkrát jsem to takhle projel, dvakrát do města, jednou do práce, ale stav se nijak nezměnil, pořád to kouří. Jak se pozná voda v benzínu, případně jak se tý vody v nádrži zbavit nadobro, a jaký jiný příčiny by mohl mít ten kouř?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vodu v benzinu normálně uvidíš, nikdy se s benzinem nesmíchá, je to jako bubliny ktery se v benzinu převalujou, pokud je to třeba ve sklenici tak se voda usadí dole a zřetelně vidíš hladinu vody a navrchu benzin. Je možny že se v trysce usadí bublinka vody a zamezuje dostatečny přivod paliva, něco podobnyho sem řešil u škodovice, z ničeho nic se začala dusit, vyčistil sem karbec a dobrý, a za tejden znova, na zabití. Vyřešil to až další filtr za skleničkou ktera je u palivovy pumpy. Ae ten bilej kouř je divnej, to by ty vody tam muselo jít víc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyzkoušej jet na benzín z flašky - dej si do flašky dobrý benzín, natáhni si hadičku do karburátoru a vyzkoušej - nasaj a flašku dej trochu výš. Z trochou dobrodružství můžeš zkusit i jízdu.

Ale myslím, že vodou v palivu to nebude - to by kuckalo a tarokovalo.

Možná voda z chlazení - ale s tím nemám zkušenosti.

[upravil dne 11.11.2006 P607Olda]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...