Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nedrží stopu


Chozé

Recommended Posts

Nevíte někdo,proč skoro nemůžu při rychlosti 120KM/H udržet auto na silnici?Dal jsem zimáky,185 60 R14 a od té doby to dělá,tak nevim,pneu mam nahuštěné,kola nově vyvážené a geometrie by měla být dobrá,když na letních to bylo OK.Na zadním kole nejdál od řidiče mám na jednom disku rozdílný ET 24 a na zbývajících ET 34,ale kluk co mi to prodával(ty disky) říkal,že to v žádném případě nemůže vadit!!!Fakt to plave jako......!:bojim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdybych někomu něco rodával, tak mu taky řeknu, že ta rez je přece v pořádku a je to hezký tuningový prvek...

Docela bych tomu věřil, že by se to mohlo projevit neklidností vozidla.

Otázkou je jak kvalitně jsou kola vyvážená. Už se mi stalo, že mi v Praze Holešovicích měnili a vyvažovali kola a za týden jsem je nechal raději překontrolovat (a převážit), protože se na tom nedalo jezdit. Můj dvorní pneumechanik v Opavě se nad tím křižoval a řekl, že toho experta by chtěl mít na svlíkací stolici... Celé to házelo a bylo to úplně špatně vyvážené, pak už jsem byl v pohodě. Taky je otázka, v jakém stavu jsou pneu. Měl jsem pneu z druhé ruky a měly plošky - říkal, že to vyvážil jakž takž a příští rok že už to chce nové...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je hukot - to máš jedno kolo s rozdílným ET než všechny ostatní ? :o))))

Tak to je mi tě líto :o( - to určitě nebude dělat dobrotu - navíc je to asi i proti předpisu (takhle to asi nemá projít technickou).

S vyvážením je to taky alchimie. Nechal sem si poslat gumy z jednoho nejmenovaného internetového obchodu - jedno bylo naprasklé, tak po měsící reklamace došlo nové - a strašný problém to kolo vyvážit - nakonec sem dal 300,- jen za závažíčka :o((( Prý se to stává - že může být v gumě nerovnoměrně rozložená hmota. Takže jak se to kolo bude sjíždět, tak se to zase bude měnit - stejnak nezbývá nic jinýho než převažovat každou sezonu.

Jo..a ten bombónek...kolo s nasazenou gumou technik asi třikrát upínal do centrovací mašiny a pokaždý to hodilo trochu jiný hodnoty závažíček (pořád se to zhošovalo :o)))) (Taky zkoušel pootáčel gumu v ráfku) Záleží jak se kolo nazuje na disk. Příště půjdu asi jinam.

Jo, a nekupovat gumu přes internet. V obchodě si to můžu nechat nazout, vyvážit a když to bude na závažích víc jak dvě kila(myslím 200,- českých), tak jim řeknu, že to je zmetek guma a že tam chci jinou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pozice kol samozřejmě měnit jde - a dokonce se to i doporučuje kvůli rovnoměrnému sjíždění. Ale musí se měnit přední za zadní (nebo naopak). V žádném případě levé za pravé.

Pokud je to směrový dezén tak je to uplně bez problémů (Levý nezaměníš za pravý - kvůli šipkám nakresleným na gumě)..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapy díky moc za rady,urychleně to dám do pořádku,volal jsem tomu svému prodejci a opětovně mi tvrdí,že to vůbec nevadí(to rozdílný Et).Dělám co můžu a sehnat ten disk s ET 34 se mi nějak nedaří.Nevíte jak zjistím na disku co je to za rozměry,je to někde vyražený nebo tak něco?:bojim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

No já mám na disku vyražený údaje zevnitř...ale nevím jestli to není jen firemní kód, který je nutno rozkódovat...kouknu na to zítra. Jinak hodně zdaru Chozé. Jestli tomu prodejci nevadí, že auto neprojde technickou, tak mu vyřiď, že by mu to teda vadit mělo. Na každé nápravě musí mít kola stejného typu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...