Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zaseklej zamek u dveri ridice


Xantik

Recommended Posts

Chlapi, jak se dostat k zaseklimu zamku u ridice. Dvere nejdou otevrit, central funguje normalne cudliky vyjedou vsechny ctyri, ale hned zase zajedou zpatky. Nejde otevrit ani zevnitr auta ani z venku klickem.

Zrejme se zasekl zamek ve dverich a bude se muset rozebrat tapecirung zevnitr, ale bohuzel se nejde dostat ke vsem sroubkum. Mate nejakej figl jak na to, jak se k tomu dostat. V podstate nejdou oddelat dva sroubky co jsou schovane, jeden kryje palubovka, druhej vnitrni kryt B sloupku. Jinak to je Kia Rio, bohuzel jsem nikde nic nenasel, tak se ptam aspon tady jestli nahodou nekdo tohle neresil, myslim, ze by to mohlo byt podobny u hodne aut. Dik vsem za napady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nene, když vytahnu pojistku nebo dopojim baterku tak se nic nedeje. Spolujezdcovi dvere itevrit jdou, ale musim rychle nez zajedou cudliky zpet. Jinak otocit klickem jde i u ridice, central vyjede vsechno se chova skoro normalne az na to ze kdyz capnu rychle za dvere tak nejdou otevrit, jak z venku tak ani zevnitr, neni problem v centralu, ze by zustaval vyset kontakt a zamykalo se to. problem je zrejme v zaseklym zamku. WDčkem bych to prostřikal, kdyby se k tomu šlo nějak dostat. Řikam, ke dvoum šroubkum se da dostat jen když sundam celou palubku a kryt B sloupku a to je prace jako prase. Tak mě zajima nějakej figl, určitě to nejsou jediny dveře, kde šroubek kryje palubka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím, jestli úplně chápete, co znamená, když se zasekne zámek. Pokud se to dostalo do takové polohy, že se navzájem blokuje zámek a mechanismus zavírání, tak vám žádné šaškování s baterkou ani centrálem nepomůže - jedině sundat tapecír, nebo aspoň kousek odtáhnout, strčit tam ruku a to dotyčné táhlo či páku odblokovat. Jak u Kia nevím, ale u starších Peugeotů se jedná o závadu docela častou, a pochopitelně před zinou se objevuje tím častěji. A může se projevit jak tím, že dveře nejdou dovřít (nedrží zavřené) tak bohužel i tím, že nejdou otevřít.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To P607Olda: Dik za rady, ale opravdu to neni centralem, neni to nic elektrickeho, ale zasekla mechanicka cast zamku.

Je to presne jak pise Oddie, kouslo se to, na svym Peugeotu jsem to delal u zadnich dveri prace max. na 2 hodky komplet s vymenou. Ted jsem dojel ze servisu a tam mi sdelili, ze asi nebude jina moznost nez vylamat komplet celej tapec a dat novej, aby se slo k tomu dostat. prej cca 3000,-Kc. Prej to delali na Oktavce, kde se taky k tomu neslo dostat a ze prej 3500,-Kč to vyšlo toho dotyčného. Tak nevím, jestli to takhle je tak musím konstatovat, že ty nový auta jsou pěknej paskvil, když se ani nedá dostat zevnitř ke šroubkům.

Ještě jednou opakuji, neni zava v centralu ani žadne elektrické části. Central funguje tak jak ma. Kličkem mužu otačem jak chci, zrovna tak klikou zevnitř auta a dveře se ani nehnou. Je zasekla zapadka v zamku, ktera drží dveře a nechce je pustit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, u toho B sloupku by to snad nějak ze šikma šlo, spíš mě trápí ten druhej co je schovanej pod palubkou, ale snad když to povolím tak to půjde vyhnout.

pak by mě zajimalo, kde koupim zamek na tohle auto. Dival jsem se v autokelly a elitu a nic tam nemaj a na vrakači pochybuju, že něco takovyho na Korejce seženu. Tady jsou vrakoviště jen na evropsky autiii.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A když bys odšrouboval vše co jde, tak tam fakt neprotáhneš ruku? I kdyby sis posunul sedačku dozadu? Pokud odšroubuješ madlo, tak někdy ty tapecírunky držet na kolíčcích, takže za něj zatáhneš a on vyskočí. Když bys to takhle odehnul aspoň u zámku, tak by to mohla výplň přežít a šáhnout na ten zámek.

P.S. Takže do auta lezeš dveřmi spolujezdce? To nechci vidět policejní kontrolu... Asi by se divili...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...