Peetan Posted November 6, 2006 Share Posted November 6, 2006 Ahoj, občas se projevuje problém - nejde zařadit žádná rychlost. Prostě nic tam neskočí, ani po vyšlápnutí spojky. Udělá to jednou za čas, pak se po dlouhem kvedlání tam něco povede a pak už to zase jde. Laicky si vysvětluji 2 možné problémy - mechanismus řazení nebo převodovka. Na mechanismus řazení to nevypadá, nasucho tam jdou všechny kvalty cvak cvak a pokud jde řadit, tak taky OK. Spíš jakoby se něco seklo v převodovce. Nemáte nějakou zkušenost - není to nějaká typ. závada ? Nerad bych hned někam dával převodovku na rozebrání, ale jelikož se závada projevuje sem tam (samozřejmě na křizovatce a v dopravní špičce :-) ) asi bude těžké to jinak diagnostikovat. Díky za odpověď Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pajsn Posted November 6, 2006 Share Posted November 6, 2006 Ja bych to tipnul na spojku ale je to jenom tip mě to dlalo u 205 a stacila pritahnout spojka a bylo to v klidu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jirirous Posted November 10, 2006 Share Posted November 10, 2006 mě to dělá taky...už jsi na to přišel?kde ti bere spojka?mě uplně dole.....chci to zkusit přitáhnout...na 205 co to šlo krásně...nevím jak se šteluje spojka tady...nevíš? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peetan Posted November 12, 2006 Author Share Posted November 12, 2006 ještě jsem se na to pro jinou práci nedostal - zkusím tu spojku jako první Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jirirous Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 a nevíš jak se to šteluje?bere ti až dole? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peetan Posted November 20, 2006 Author Share Posted November 20, 2006 jo spojka bere pomerne dost dole, díval jsem se na to stelování - je to pod akumulatorem - nic moc tam není videt - podle mne je konec spojkoveho lana uchycen v drzaku a pohybuje se na pace spojky konec bowdenu - tam by se to teoreticky mohlo nastavit. mozna tam bude lepe videt, az se vyjme akumulator. Dalsi pokus bude priste :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medion Posted November 20, 2006 Share Posted November 20, 2006 pokavaď bere spojka dole tak je ojetá.určitě ji zkuste přitáhnout.normálně by spojka měla brát skoro u vrchu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peetan Posted November 20, 2006 Author Share Posted November 20, 2006 no není to zrovna naopak ? Opotřebovanou spojku je nutné povolit. Pokud spojka zabírá dole, má vystavovacíé mechanismus velkou vůli a je nutno ji přitáhnout. Apropo : nemá náhodou P106 nějakou samostavitelnou spojku ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
106diesel Posted November 20, 2006 Share Posted November 20, 2006 Mě se zase na stejným autě stává to,ze kdyz jedu delší trasů,třeba hodinu po dálnici větší rychlostí,tak tomu nějak ztuhne řazení a rychlosti tam jdou dost blbě.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts