Ferin007 Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 Je problém, pokud na auto nazuju pneu s nižším rychlostním indexem, než je v TP, ale vyšším nebo stejným, než je maximální rychlost vozu? PS: Nemyslím prakticky, ale z hlediska pojišťoven a poldů, příp. STK. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 Vyšší nevadí. U menší, než udává výrobce by mohl být problém. Záleží na situaci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dress Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 já mám v techničáku poznámku že pneu s nižším rychlostním indexem lze použít, avšak max. rychlost vozidla je tak omezena tímto indexem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 Samozřejmě. S tím se musí počítat. V podstatě o nic nejde. Jen se nesmí index překročit. Pokud by se stala DN a zjistila se rychlost vyšší než je index na pneu, tak to je velký problém. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferin007 Posted November 3, 2006 Author Share Posted November 3, 2006 Chci na 307 SW hodit UG7 s indexem do 190 km/h. Maximálka je myslím 183 nebo 187 km/h. Komisar: Co musí být nalapený na palubce? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 Než jsem koupil zimáky, tak jsem se ptal na STK jestli to může být, řekli mi že u zimních gum se nižší index připouští, protože některá auta by nemohla mít zimáky vůbec:papa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommy306 Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 indexy jsou delany s rezervou..nemyslete si ze kdyz je guma do 190 tak pri 191 km/h se vam rozleti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fusion Posted November 4, 2006 Share Posted November 4, 2006 Jezdím od minulýho podzimu na zimních Michelinech (225*60R16) i přes léto a gumy jsou naprosto nejlepší co sem měl. Rychlostní index si nepmamatuju ale je blbost s něma jezdit 210, já jel v klídčku 170. Pokud seženu stejný tak budu na nich jezdit celoročně - výborná přilnavost v dešti - jaro - léto - podzim - zima, léto vyzkoušeno 170km/h a 120 ostrá. Navíc tyto gumy sem měl \"na dojetí\" od listopadu 05, přitom se sjely maximálnš jako letní. Jinými slovy, jestli seženi zimní Michelin typp XXX (zjistím) tak budu jezdit celoročně a prdím na všechno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fusion Posted November 6, 2006 Share Posted November 6, 2006 Tak sou to zimní Michelin XM+S 330. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts