jindra73 Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 Zdravím, jen jsem si během týdne všimnul, že když zatočím volantem trošku doprava , ozve se pískot - svištění někde asi od pravého kola...ložiska obě jsou měněny před cca. 5000km .Pokud volantem otočím o trochu více doprava, tak se svištění z pravé strany ztratí. Projevuje se to v rychlostech od 40-80km/h. Jinak mám hodně sjeté kotouče a píská mi napínák klínového řemene , ale tam problém asi nebude? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medion Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 a tím se chlubíš jo??že máš sjetý kotouče,počkej až se ti rozlítnou a trfjej kolemjdoucího:xvul a klíňák si snad napneš.to umí i můj 12letej bratr.a s tim pískáním-nedělá ti to manžeta na poloose? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rimmer Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 ehm...nevim jestli teda budu za blbce, ale manzeta na poloose muze piskat ? myslime oba ten kus gumy navlecene na poloose? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medion Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 no může,sice to neni přímo pískání,ale je to takový svištění nebo něco takovýho.přes tu manžetu by měli bejt navlečený takový kroužky a zevnitř taky.máš je tam? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medion Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 mě to dělalo u 405 a chyběly mě tam ty kroužky a ta manžeta nedržela tvar a jak se o sebe třela tak vydávala šílený zvuky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rimmer Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 nevim, neresim..o to se stara servis...predpokladam, ze tam stahovaci nebo nejake pasky sou, nevim jak by to mohlo piskat, kdyz se ta poloosa toci relativne pomalu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medion Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 pomalu...to si jen myslíš.ta manžeta nedrží správnej tvar a pak se žmoulá a vydává ty zvuky.ale nevim může to bejt něco jinýho.zkus třeba zvednout auto a mrkni na to jestli to oběvíš Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freedom Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 Jestli máš sjetý kotouče tak to dělaj brzdový destičky - jak se kolo v zatáčení nakloní tak buď šoupou o kotouč či naopak Normál stav- po výměně kotoučů bude klid Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dakaros Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 Asi vím, co těma kroužkama myslíš, už jsem to asi párkrát viděl, ale přišlo mi to, jako kus drátu namotanýho do těch drážek manžety a myslím, že to tam bylo kvůli tomu, aby ta manžeta neporupala v těch ohybech. Já na manžetě žádný kroužky nemam a nic pískacího se mi neozývá (teda kromě levý vnitřní deštičky, která je nějaká pošahaná) a nikdy jsem neviděl, že by manžeta pískala (ale neřikám, že to neni možný!) možná nějaký nekvalitní. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jindra73 Posted November 3, 2006 Author Share Posted November 3, 2006 Kotouče(Ferodo 470kč/kus) i destičky(470pár) už mám koupené nové,ale sníh mě překvapil, tak to vyměním až o víkendu , jestli to staje a bude tepleji... píská napínák klínového řemene, když je auto v klidu a tak napnutí nepomůže, jen vyměnit napínák (prý stojí 800) tak to radši vydržím... No jinak kotouče jsou sjeté dost a ten u řidiče je zrezavělý a destička se dotýká plochou asi poloviční, tak je tam vyjetí drážka cca. 2cm a hluboká 2mm.No já teda brzdy moc nepoužívám, ono to stejně nikdy moc nebrzdilo...Ty kotouče jsou originál a je tam najeto 193 000km a je strhlý odvzdušnovací šroub na kole u řidiče , tak brzdí o dost víc kolo u spolujezdce , protože řidičovo kolo néé a néé pořádně odvzdušnit ( jde to vůbec, když je strhlý a zaslepený ten odvdušnovací sroub ?). Byl bych rád kdyby auto před zimou pěkně brzdilo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ajsik Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 jj mě to dělají taky kotouče ... je to tím rantlem na obvodu kotouče deska se tře o něj :-) na 306tce jsem hodil auto na hever shodil kolo, nastartoval a dal za jedna jedno kolo se ti točí a to na zemi sotjí. Vezmeš pilník a přiložíš na kotouč :-) a opiluješ tu hranu ... pak to samý na druhé straně a je klid ... ale pokud máš kotouče téměř v hájí tak je to zbytečné úsilí ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts