noradek Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 Muže mi prosím někdo poradit jaké nejlepší svíčky mam dát do P306 1.6 auto je na pohon LPG,jaké máte kdo skušenosti a kdo jaké používáte.předem moc dík. [upravil dne 2.11.06 noradek] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
noradek Posted November 2, 2006 Author Share Posted November 2, 2006 Opravdu nikdo mi neporadí? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BobyD Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 bosch akorat je potreba srazit vzdalenost mezi elektrodami na 0,5 mm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
noradek Posted November 2, 2006 Author Share Posted November 2, 2006 Původně zaslal: BobyD bosch akorat je potreba srazit vzdalenost mezi elektrodami na 0,5 mm Mají to bejt nějaké konkrétní svíčky? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trnkoš Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 Někdo do auta na lpg dává normální svíčky ale mění je s olejem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BobyD Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 konkretne bosch ktere patri do tveho auta bohuzel presny typ ti nepovim ale zadny specialni lpg ty vetsinou stoji za prd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
noradek Posted November 2, 2006 Author Share Posted November 2, 2006 Jo díky po nějakých se poptam,jaké osobně kdo dáváte? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BobyD Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 clovece ty ses nakej narocnej ja uz je tam mam asi 2 roky uz si fakt nepamatuju konkretni typ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pinďa Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 Já používám tyto svíčky: Bosch FR 7 DC+ , ty jsou postříbřené, 1ks za 43 Kč, ale musí se nastavit na 0,6 mm. Měním je po 10.000 km. [upravil dne 2/11/06 Pinďa] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trnkoš Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 Tak to jsou celkem levný,myslím že kdo má lpg tak ušetří tolik peněz že svíčky po 10 000km vymění. A kdo ty peníze neušetří tak se mu lpg nevyplatí Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pinďa Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 Původně zaslal: Trnkoš Tak to jsou celkem levný,myslím že kdo má lpg tak ušetří tolik peněz že svíčky po 10 000km vymění. A kdo ty peníze neušetří tak se mu lpg nevyplatí Ono je důležité, že jsou postříbřené - lepší to zapaluje plyn, ale vydrží to jen 10 až 15tis. km Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilot Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 Díky zvýšeným teplotám je systém LPG náročnější na zapal. svíčky, jejich výměna se doporučuje při 20. tis., lépe při 15. tis., km. FR7DC+8 BOSCH SUPER, dobré jsou i BRISK SILVER LPG /DR 15 YS - 9/. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honzin Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 Doporučuji NGK (teď doufám, že tu zkratku nepletu) - jsou odzkoušené na LPG, přesný typ Ti řekne prodejce podle auta s tím, že jede na LPG. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kařka Posted November 4, 2006 Share Posted November 4, 2006 Na provoz LPG by se mněli davat kvalitní duležité pro spalovani LPG mam dobré skušenosti z NGK nebo DENSO. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferry Posted November 26, 2006 Share Posted November 26, 2006 tak jsem vcera vymenil svicky, dal jsem tam Brisk DR15YS s nastavenou mezerou 0.7mm. Ale auto ted jede hur nez predtim Motor ma dost divnej, takovej kovovej pridusenej zvuk a dost blbe se vytaci, predtim sel krasne bez znatelneho poklesu vykonu az k 6000 otackam a ted ho tezko dostanu nad 5000. Musim nekde sehnat merku na svicky a zkusim nastavit asi vetsi mezeru, kolik mate vy ? [upravil dne 27/11/06 Ferry] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BobyD Posted November 26, 2006 Share Posted November 26, 2006 ferry cece precti si par radek nahoru toto plati v kostce pro vsechna auto s lpg:mrk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pinďa Posted November 26, 2006 Share Posted November 26, 2006 Původně zaslal: Ferry tak jsem vcera vymenil svicky, dal jsem tam Brisk DR15YS s nastavenou mezerou 0.7mm. Ale auto ted jede hur nez predtim Motor ma dost divnej, takovej kovovej pridusenej zvuk a dost blbe se vytaci, predtim sel krasne bez znatelneho poklesu vykonu az k 6000 otackam a ted ho tezko dostanu na 4000. Musim nekde sehnat merku na svicky a zkusim nastavit asi vetsi mezeru, kolik mate vy ? FERRY: skus to spíše sklepnout na 0,5 až 0,6 mm (ty z fabriky někdy nejsou nastaveny přesně). [upravil dne 26/11/06 Pinďa] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferry Posted November 27, 2006 Share Posted November 27, 2006 Původně zaslal: Pinďa FERRY: skus to spíše sklepnout na 0,5 až 0,6 mm (ty z fabriky někdy nejsou nastaveny přesně). [upravil dne 26/11/06 Pinďa] myslis dat tam jeste o neco min ? A jaky mas zkusenosti s ruznyma vzdalenostma elektrod, jak se to projevovalo ? Jeste tam asi zkusim dat zpatky ty stary svicky, jak to pojede s nima, pak me jeste taky napadlo, jestli neni treba ucpanej katalyzator, pac v nem uz trochu chrastilo, protoze jinak ten motor na volnobeh a v nizsich otackach do 3500 jede uplne normalne, zadny zaskuby, nebo duseni se, ty stary svicky byly sedo-hnedy s lehounkym zanesenim, takze problem v bohatosti smesi asi taky neni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honzin Posted November 27, 2006 Share Posted November 27, 2006 Ferry, to jsi první od kterého slyším, že mají svíčky tak viditelný vliv. Já jsem zkoušel různé výrobce a nikdy jsem z jízdy necítil zásadnější rozdíl. Někdo mi v servisu vysvětloval, že kratší vzdálenost mezi elektrodami má silnější jiskru (i když kratší) a to prý LPG vyhovuje - ale co je na tom moc pravdy nevím, sám jsem s tím neexperimentoval. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jauda Posted November 27, 2006 Share Posted November 27, 2006 Dneska jsem dal 307 na plyn. Tak jsem zvědav. Ale jinak mám zkušenosti se svíčkama NGK a kontakty sklepnuté na 0,5mm. Maximalní spokojenost! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts