Jump to content
  • Current Donation Goals

Zapalovací svíčky LPG

noradek

Recommended Posts

Původně zaslal: Trnkoš

Tak to jsou celkem levný,myslím že kdo má lpg tak ušetří tolik peněz že svíčky po 10 000km vymění.

A kdo ty peníze neušetří tak se mu lpg nevyplatí

Ono je důležité, že jsou postříbřené - lepší to zapaluje plyn, ale vydrží to jen 10 až 15tis. km :(

• 4 weeks later...

tak jsem vcera vymenil svicky, dal jsem tam Brisk DR15YS s nastavenou mezerou 0.7mm. Ale auto ted jede hur nez predtim :( Motor ma dost divnej, takovej kovovej pridusenej zvuk a dost blbe se vytaci, predtim sel krasne bez znatelneho poklesu vykonu az k 6000 otackam a ted ho tezko dostanu nad 5000. Musim nekde sehnat merku na svicky a zkusim nastavit asi vetsi mezeru, kolik mate vy ?

[upravil dne 27/11/06 Ferry]

Původně zaslal: Ferry

tak jsem vcera vymenil svicky, dal jsem tam Brisk DR15YS s nastavenou mezerou 0.7mm. Ale auto ted jede hur nez predtim :( Motor ma dost divnej, takovej kovovej pridusenej zvuk a dost blbe se vytaci, predtim sel krasne bez znatelneho poklesu vykonu az k 6000 otackam a ted ho tezko dostanu na 4000. Musim nekde sehnat merku na svicky a zkusim nastavit asi vetsi mezeru, kolik mate vy ?

FERRY: skus to spíše sklepnout na 0,5 až 0,6 mm (ty z fabriky někdy nejsou nastaveny přesně). :(

[upravil dne 26/11/06 Pinďa]

Původně zaslal: Pinďa

FERRY: skus to spíše sklepnout na 0,5 až 0,6 mm (ty z fabriky někdy nejsou nastaveny přesně). :(

[upravil dne 26/11/06 Pinďa]

myslis dat tam jeste o neco min ? A jaky mas zkusenosti s ruznyma vzdalenostma elektrod, jak se to projevovalo ? Jeste tam asi zkusim dat zpatky ty stary svicky, jak to pojede s nima, pak me jeste taky napadlo, jestli neni treba ucpanej katalyzator, pac v nem uz trochu chrastilo, protoze jinak ten motor na volnobeh a v nizsich otackach do 3500 jede uplne normalne, zadny zaskuby, nebo duseni se, ty stary svicky byly sedo-hnedy s lehounkym zanesenim, takze problem v bohatosti smesi asi taky neni.

Ferry, to jsi první od kterého slyším, že mají svíčky tak viditelný vliv. Já jsem zkoušel různé výrobce a nikdy jsem z jízdy necítil zásadnější rozdíl. Někdo mi v servisu vysvětloval, že kratší vzdálenost mezi elektrodami má silnější jiskru (i když kratší) a to prý LPG vyhovuje - ale co je na tom moc pravdy nevím, sám jsem s tím neexperimentoval.