Huhlanek Posted November 1, 2006 Share Posted November 1, 2006 Čau peugeoťáci, mám problém se startováním v mojí 405 1,9 SRi r.v. 1990. Přijel jsem normálně z práce a už cestou se mi nezdál zvuk morotu, ale v pohodě, jelo to jako jindy. Tak jsem normálka zaparkoval u baráku a když jsem po 10 minutách chtěl znovu nasednout a odjet, nepodařilo se mi nastartovat. Klíček jde ve spínačce normálně, rozsvítí se kontrolky dobíjení atd. jako normálně. Ale v poloze klíčku, kdy by se měl roztočit motor a naskočit se neděje nic. Motor ani neklapne. Baterka je taky v pohodě. Tak jsem zkusil prostříknout kontatkty od cívky a taky nic. Už fakt nevím, čím by to mohlo být? Poraďte mi prosím. Už se mi něco podobného stalo asi před půlrokem, ale po chvilce zkoušení to zničehonic naskočilo. Ten divnej zvuk motoru s tím asi nemá nic společnýho, že jo? Že by startér v pr.... ? Kolik stojí kdyžtak novej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f3Rd@ Posted November 1, 2006 Share Posted November 1, 2006 Kdyz je baterka ok a ani se to neotoci, tak to vypada na starter. zkus zkontrolovat, jestli na nej jde napeti - muze to byt jen preruseny drat... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Huhlanek Posted November 1, 2006 Author Share Posted November 1, 2006 Díky za tip, zkusím to. Jen blbej dotaz, kde tam je startér? To je ta \"krabička\" ke který vede pátej kabel z rozdělovače? Nebo je to jen cívka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Durexpepo Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 ten blby zvuk mohol robit starter asi sa ti zasekol pastorok a tocil sa ti celov cestov z prace az domov aj mne sa to stalo .Tedy som musel menit celu kotvu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fusion Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 Je ten startér opravitelnej? 306 mě to taky dělá, někdy nastartuje někdy ne. Poklepání na startér pomáhá. Když chytne tak místo pěknýho tytytydym to teď dělá chrrrchrrchrr. Huhlanek: startér hledej ve středu motoru zepředu na bloku takovej velkej válec do kterýho jdou tlustší dráty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.J. Posted December 6, 2006 Share Posted December 6, 2006 u 405 benzín 1904ccm 8V je startér KRÁSNĚ schován pod sacím potrubím, v podstatě nejde ani vidět.. Až když si tam posvítíš.. Navic je za hadicema od oleje a posilovače.. Je fakt sranda ho vytáhnout ven.. Jde to když vyndáš alternátor a pak lovíš šrouby které ho drží.. Kdybych to dělal znova, tak vyhodím airbox, sací potrubí s klapou a máš ho krásně volný.. A asi by to bylo i rychlejší řešení.. Repase startéru vyjde cca. na 1500,- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted December 7, 2006 Share Posted December 7, 2006 Taky to může být spínací skříňka, nebo spoje - konektorové fastony na skříňce nebo na cívce startéru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts