miloge Posted November 1, 2006 Share Posted November 1, 2006 Zdravim, tak po delším bezproblémovém období mám zase jeden problém...zničeho nic mi zajízdy začala jit spojka nějak podivně...jde hodně ztuha a zabíra až skoro na podlaze...doted bylo vsechno OK, sla zlehka a zabírala cca uprostřed...je to motor 14i r.v. 94. Nevíte někdo čím to? Jo a taky se mi behem jizdy začalo ozývat od pravého kola nějaký hučení...to po chvíli přestalo a asi po 500km se začalo ozývat od druhého kola a taky to přestalo...to je celkem podivný ne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medion Posted November 1, 2006 Share Posted November 1, 2006 to hučení od kol můžou dělat ložiska.a kolik máš nalítaný? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milhaus65 Posted November 1, 2006 Share Posted November 1, 2006 Spojkové ložisko Ti protlačilo přitlačák. Vyměň celou spojku i lanko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medion Posted November 1, 2006 Share Posted November 1, 2006 Původně zaslal: Milhaus65 Spojkové ložisko Ti protlačilo přitlačák. Vyměň celou spojku i lanko. to sem si taky myslel a proto sem se ptal kolik má nalítáno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
harmal Posted November 1, 2006 Share Posted November 1, 2006 popraskal ti přítlačák taky se mi to stalo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miloge Posted November 2, 2006 Author Share Posted November 2, 2006 Nalítáno mám 120000. vyměnit celou spojku? To bude stát asi baťoh ne? Jinak ložiska to nebudou mam je meněný nedávno...a hlavne to hučení se ozývalo jenom kdyz sem pustil plyn nebo zařadil N...spis to byl takovej umelej zvuk...nebo gumovej jako by se o něco dřela guma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medion Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 Původně zaslal: miloge Nalítáno mám 120000. vyměnit celou spojku? To bude stát asi baťoh ne? Jinak ložiska to nebudou mam je meněný nedávno...a hlavne to hučení se ozývalo jenom kdyz sem pustil plyn nebo zařadil N...spis to byl takovej umelej zvuk...nebo gumovej jako by se o něco dřela guma. no to je ta spojka.a cema je kolem 4 tis. http://obchod.autokelly.cz viz foto: [upravil dne 2.11.06 Medion] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fusion Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 Supr ceny - http://katalog.mjauto.cz/detail.phtml?kod=valeo801411& Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medion Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 Původně zaslal: Fusion Supr ceny - http://katalog.mjauto.cz/detail.phtml?kod=valeo801411& čéče to je až moc podezdřele levný,aby to nebyl nějakej šit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fusion Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 Původně zaslal: Medion Původně zaslal: Fusion Supr ceny - http://katalog.mjauto.cz/detail.phtml?kod=valeo801411& čéče to je až moc podezdřele levný,aby to nebyl nějakej šit Houbelec. Kupuju tam všechno a maximální spokojenost. Když je tam napsaný Valeo nebo Sachs tak dostaneš výrobek Valeo nebo Sachs. Kelly sou předražení. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miloge Posted November 3, 2006 Author Share Posted November 3, 2006 Ještě taková menší technická otázečka:mrk Stane se něco když s tim budu jezdit dal a necham to opravit az na jare...Asi blbej dotaz no, ale ja vubec nemam tuseni jak ten pritlacak vypada a co plni za funkci...jsem spis pres elektriku:cool: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medion Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 a to ti ta spojka chodí normálně,pokavaď teda nemyslim že de ztuha.a pokavaď to je jen přítlačák tak stačí vyměnit jen jeho a když s tim budeš jezdit tak můžeš odkráglovat i něco jinýho Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
orgacek Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 mně to taky dělalo a najel jsem s tím ještě asi tak 3000km pak vymenil, cena 3500Kč v servisu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milhaus65 Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 Moc dlouho to tak nevydrží. Cena spojk. ložiska + přítlačak je většinou stejná plus minus pár stovek jako celá sada včetně lamely. Tady se moc ušetřit nedá. Originál repasovaná sada spojky od Peugeota cca 4000 kč vč DPH. Určitě u toho vyměnit gufero na klice a lanko. V lanku je samostav. mechanizmus, který se snaží dorovnat prodřený přítlačák a ložisko a většinou už ho nedostaneš do správné polohy. Potom to po výměně spojky nejde seřídit, nebo tam to lanko vůbec nenasadiš zpět. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
orgacek Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 Jak říká Milhaus, zavčasu bych to vyměnil, je to dobra investice.Ja jsem tehda nemel penizky, tak jsem s tim jezdil i nadale Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts