Petr5110 Posted October 31, 2006 Share Posted October 31, 2006 Ahoj. mám takový dotaz - blíží se zima a už je nejvyší čas abych nějak utěsnil těsnění kolem předního skla na pravé venkovní straně se mě totiž odchlipuje takže by mě zajmalo čím utěsnit?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ladis Posted November 1, 2006 Share Posted November 1, 2006 Já mám velmi dobrou zkušenost s klasickým karosářským tmelem v 310 ml kartuši. Po zaschnutí zůstává krásně pružný, nepraská, nepropouští vodu, nespůsobuje korozi oproti věcem na základě silikonu. Bohužel se nedělá ve vícero barevných odstínech, či transparentní. I ten silikon jako takový není špatný a dobře poslouží. Body taky dělá jakousi černou konzistentní nezasychající \"pastu\" ale mám s ní po mechanické stránce spíš špatné zkušenosti. Pokud už máš pod těsněním binec, tak asi bude potřeba to nějak rozumně očistit, aby to na sebe chytlo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted November 1, 2006 Share Posted November 1, 2006 Klasicky silikon v zadnem pripade, nedrzi na gume. Bud polyuretanovy karosarsky tmel, nebo lepe MS polymer - FixAll. Superfix..., nebo primo lepidlo na sklo - Dinitrol atd. Pripadne medvedi ho.no, pokud uz to sklo nebude nikdo vyndavat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ladis Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 Silikon nedrží na gumě? Jsem něvěděl, gunu bočního okna jsem dotěsnil sanitárním sikonem a prozatím drží. Je možný že zima tomu dá zabrat a silikon se odlepí. Chtěl jsem tam dát karosářský, ale mám ho v bílé barvě a kastli mám černou tak aby jsem z toho neměl zebru Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 Drží, ale blbě, což pro těsnění není příliš ideální. Hlavně je šíleně háklivej na vlhko a prach při aplikaci. Kdysi jsem ho taky zkusil použít, a za púl roku jsem jej z té spáry pod oknem vyškrabával, začalo to téct znovu. Jo a ještě je taky prů.er použít obyčejný kyselý silikon - ten dělá divy... když už silikon, tak neutrálníé. Nicméně, po nástupu těch MS polymerů jsem silikony přestal používat úplně - ono je to sice 3x dražší, ten FixAll a spol, ale práce s tím opravdu nesrovnatelná (mmch tomu ani moc nevadí vlhkost při aplikaci - v rozumné míře). Jinak na střešní okna u mých starých šlupek, a podlepení gumového těsnění oken u téhož jsem celkem suše použil ono \"medvědí hovno\" - tedy butylenový tmel - akorát musí člověk mít na paměti, že když to bude jednou sundavat, tak se zasere i po několika letech... ale těsní to bezkonkurenčně. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ladis Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 Jo, nebýt medvědů, tak by jsme splakaly nad výdělkem. No, já se u toho zašvihám i při aplikaci. Budu se muset zamyslet nad nějakým efektivním nánášením. Prozatím netuším, jestli ten cep jde nazvat do nějaké výtlačné pistole. Určitě na to musí něco existovat, prozatím jsem po tom moc nepátral. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenduch Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 Samo. Jsou výtlačné pistole na kartuše (silikon atd), které stojí od 50kč, a na tuby (medvědí ho... atd), které stojí od 160kč. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 I to medvědí ho... se prodává v klasických 310 kartuších, nejen v igelitové jitrnici. Ta jitrnice je vhodná na profi použití ve větším množství, vychází to pak levnějc, ale na doma se to v klasické kartuši koupí v pohodě. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tutman Posted December 6, 2006 Share Posted December 6, 2006 já taky těsnil přední sklo a použil jsem od den-bravenu ,,auto těsnění\" a drží dobře, je pružné a dá se dobře uhladit prstem namočeným v nějakým jaru:papa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts