mand Posted October 31, 2006 Share Posted October 31, 2006 Mám novou 307 BREAK (1,6, 16V, 80 kW) a kromě závad, o kterých v servisu prohlásili, že to je normální (chybná indikace vadného ABS, rachtavý zvuk motoru při volnoběhu - a to nemám nafťák! - , poruchové odemykání dveří zavazadlového prostoru atd. atd.), mám závadu, která mi fakt drásá nervy: je to nepřestávající HVÍZDÁNÍ ČERPADLA POSILOVAČE ŘÍZENÍ. (Toto začnou dělat některá auta zhruba po 10 letech provozu.) Dle vyjádření servismana je to u peugeotů běžná záležitost, jiným to prý nevadí a na funkci to nemá negativní vliv. Mám si na to zvyknout. Hotovo. Protože nemám možnost si nikde 307 poslechnout, může mi někdo z vás sdělit vlastní zážitek s tímto pískáním? Zatím se mi podařilo zjistit, že 206 to nedělá. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jezkovi.voci Posted October 31, 2006 Share Posted October 31, 2006 Není tam málo kapaliny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mand Posted October 31, 2006 Author Share Posted October 31, 2006 Byl jsem s tím v servisu, kde provedli odvzdušnění, a předpokládám, že by kapalinu v případě jejího nedostatku dolili. Trvají si na svém, že to není závada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baal333 Posted October 31, 2006 Share Posted October 31, 2006 Zdar, souhlas, mam 206 a nejakeho piskani posilovace rizeni jsem si rozhodne nevsimnul a taky jsem to nezaregistroval ani na 307, kterou jsme meli z pujcovny kdyz jsem byl pred 3 tydny ve Francii, auto bylo zanovni cca 9.000 Km. B. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pata Posted October 31, 2006 Share Posted October 31, 2006 Původně zaslal: mand Mám novou 307 BREAK (1,6, 16V, 80 kW) a kromě závad, o kterých v servisu prohlásili, že to je normální (chybná indikace vadného ABS, rachtavý zvuk motoru při volnoběhu - a to nemám nafťák! - , poruchové odemykání dveří zavazadlového prostoru atd. atd.), mám závadu, která mi fakt drásá nervy: je to nepřestávající HVÍZDÁNÍ ČERPADLA POSILOVAČE ŘÍZENÍ. (Toto začnou dělat některá auta zhruba po 10 letech provozu.) Dle vyjádření servismana je to u peugeotů běžná záležitost, jiným to prý nevadí a na funkci to nemá negativní vliv. Mám si na to zvyknout. Hotovo. Protože nemám možnost si nikde 307 poslechnout, může mi někdo z vás sdělit vlastní zážitek s tímto pískáním? Zatím se mi podařilo zjistit, že 206 to nedělá. Vymen servis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leitlik Posted October 31, 2006 Share Posted October 31, 2006 Joooo taky mám ten problém a řekli,že je vše O.K. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pája Rybišár Posted October 31, 2006 Share Posted October 31, 2006 A nepíska ti nahodou klínový řemen pro pohon servočerpadla??Dělá to při menším otačce volantu nebo jen v krajních polohách??Jestli v krajních tak by to mohl byt malo napnutý klínak,protože se zvýší tlak v potrubí a řemenicí čerpadla jde tíž otáčet=prokluz řemene....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pája Rybišár Posted October 31, 2006 Share Posted October 31, 2006 Joo a takovýhle servisáky nakopat do prdel....protože jaká sebemenší závada(prokázaná nezaviněním řidiče) by měla byt na požádaní zákazníka odstraněna!To je tím že v těch servisech dělaj pěkný lemplové(NE všichni)-----------okamžita změna servisu........ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leitlik Posted October 31, 2006 Share Posted October 31, 2006 No mě to dělá jen když mám volant \"na dorazu\".Dobrá rada,dík !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pája Rybišár Posted October 31, 2006 Share Posted October 31, 2006 Není zač,zkus to a uvidiš,řeší se to tady věčně,ale spíš u starších modelu....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BobyD Posted October 31, 2006 Share Posted October 31, 2006 Na druhou stranu nektery servisy pokusne vymeni pulku auta nez toto prohlasi takze na to obvzlast pozor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pája Rybišár Posted October 31, 2006 Share Posted October 31, 2006 Jo to mas pravdu,ale meli by se alespoń pokusit tu zavadu diagnostikovat.....přece ten autorizovanej servis by se mel chovat seriozne a pečovat dobře o zákazníka,protože děla obrázek Peugeotu.A že tam někde naberou automechaniky co mají takovýhle přístup k zákazníkovi a i vlastně k praci je problem těch vedoucích,ale lidi si pak udelaj vetšinou negativní obrazek ne na jednotlivy lidi,ale na Peugeot........ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mand Posted October 31, 2006 Author Share Posted October 31, 2006 [upravil dne 31.10.06 mand] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mand Posted October 31, 2006 Author Share Posted October 31, 2006 Pískavý zvuk mění svoji výšku a intenzitu v závislosti na 1/ poloze volantu, 2/ rychlosti otočení volantem, 3/ rychlosti vozidla. Pískání/houkání naopak není závislé na otáčkách motoru. Servisní technik prohlásil, že jde o normální zvuk elektromotoru čerpadla, tedy ne špatně napnutého klínového řemenu. Nezaregistroval někdo z vás podobný zvuk u 307 v malé míře ani při vypnutém rádiu a klimatizaci? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuboSE Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 mne tiez niekedy piska servo na mojej 406 ale vzdy to prestane asi po minute a piska uz pri miernom potoceni volantu len pri mne to bude asi studeny servo olej-stuhnuty tak asi kym sa rozhejbe ale dako to moc neriesim lebo ako som uz povedal robi to len pri studenych startoch a navysse po minute to prestane... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mand Posted November 3, 2006 Author Share Posted November 3, 2006 Původně zaslal: Leitlik No mě to dělá jen když mám volant \"na dorazu\".Dobrá rada,dík !! Ještě stále to dělá nebo rada pomohla? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fusion Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 Měly by to být špatný ložiska uvnitř serva. Moje 306 to začla dělat zhruba ve 170tis. Více méně to nemá na nic vliv akorát je to debilní zvuk. Píská to při studeným startu tak 3min a pak samozřejmě jak se otáčí volantem podle toho jakej je odpor kol a na dorazech. Správně by to určitě dělat nemělo, 15 let stará 605 to nedělá, tam servo jenom lehce syčí. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mand Posted November 3, 2006 Author Share Posted November 3, 2006 No právě, je to debilní zvuk a jako takový mě slušně řečeno irituje. Stejně tak mě irituje přístup servisu, který s tím nechce nic dělat - asi proto, že auto mám teprve půl roku a vztahuje se na něj dvouletá záruka. Třeba až s tím přijdu po vypršení záruční lhůty, tak mi to spraví. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts