Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

skrat?


malyhonza

Recommended Posts

kluci chtěl jsem se zeptat na jednu věc. asi před dvěma měsíci mi vykradli auto a ukradli rádio. od té doby se mi furt vybíjí baterka! myslel jsem že nedobíjí alternátor, tak šel na repasi ale ono nic! když neodpojím baterku tak je za dva dny K.O! nemohlo by to nějakým skratem nebo alarmem? je tady neorigo alarm.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bude to chtít základní znalosti o elektrice, nebo autoelektrikáře. S ampérmetrem a se vším vypnutým změřit průtok proudu (na Aku indukčním ampěrmetrem). Pokud tam bude něco odebírat, pak vylučovací metodou měřit jednotl. větve a eliminovat alternátor, startér a pokračovat. Proměřit i jednotl. pojistky, pokud nějaká bude vykazovat průtok nad obvyklou mez (hodiny, alarm apod.), projít komponenty, které napájí. Nebo i ten alarm sám. Zjisti jeho deklarovaný a skutečný odběr. Nebo nějaká zapomenutá žárovka - kufr, kaslík. Pokud tam máš Aku asi kolem 80Ah, tak při dvou dnech výdrže to jsou necelé 2A, což je cca 20W spotřeby.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak, tak, ampérmetr a odpojovat pojistky až se zjistí, kde to teče a pak jít po tom. Netuším ale jestli to může souviset s tím vyrvaným rádiem. Ale možný to je. Máš tam už jiný?

P.S. Já někoho chytit i u cizího auta, jak ho vykrádá, tak mu zlámu obě pazoury a tak rozmlátím xicht, že by na to do smrti nezapomněl... A to jsem jinak docela klidnej člověk.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě mě napadlo, zkus znovu prověřit altík, jestli má v pořádku ty tři diódy v pomocném regulátoru. Celkem je tam na můstku 9 diód, 6 hlavních a ty tři menší jsou proto, aby se v klidu nevybíjel Aku přes vinutí altíku. Blbě se to měří, protože jsou všechny na jednom můstku, ideální je ho rozebrat a proměřit každou diódu zvlášť. Pomocná dióda může být proražená a altík funguje, jen vybíji Aku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...