Marcel505 Posted October 25, 2006 Share Posted October 25, 2006 Mám dotaz: Stalo se Vám někomu, že z kohoutu, který vám pouští teplou vodu do topení, začala kapat chladící kapalina? Já předpokládám, že aspoň 405ka to bude mít stejné jako já, nějak nevím, co s tím. Kape to hlavně když se pustí topení (otevře se kohout, kape to okolo plechu, který drží dva plastové dílu u sebe). Je možná nějaká oprava? Silikon? Dá se sehnat nový? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoby Posted October 25, 2006 Share Posted October 25, 2006 já měl za to, že přes topení teče teplá voda pořád a ovládá se to jen tím že ženeš vzduch přes topení nebo mimo. tudíž jsem netušil, že tam nějaký kohout je. [upravil dne 25/10/06 zoby] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomyka Posted October 25, 2006 Share Posted October 25, 2006 ja sa pamatam tak ze v 405ke ide horuca voda stale, len ovladas prudenie vzduchu okolo radiatoru Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel505 Posted October 25, 2006 Author Share Posted October 25, 2006 Možná to je u 405 jiné, nevím, ale každopádně já páčkou na teplý nebo studený vzduch ovládám přímo kohout, který v případě přesunu na modrou značku zabrání přívodu vzduchu (na přívod se natlačí gumička). Možná je to z toho důvodu, že to topení se přepíná podtlakem. Ale každopádně, šli by dva plasty spolu s gumičkou dohromady slepit nějakým silikonem??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pata Posted October 25, 2006 Share Posted October 25, 2006 Původně zaslal: Marcel505 Možná to je u 405 jiné, nevím, ale každopádně já páčkou na teplý nebo studený vzduch ovládám přímo kohout, který v případě přesunu na modrou značku zabrání přívodu vzduchu (na přívod se natlačí gumička). Možná je to z toho důvodu, že to topení se přepíná podtlakem. Ale každopádně, šli by dva plasty spolu s gumičkou dohromady slepit nějakým silikonem??? urcite, dal bych tam silikon na motory - je do 150°C Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted October 26, 2006 Share Posted October 26, 2006 205, 309 ani 405 nic takového nemá, voda jde přes radiátor stále. Plasty s gumičkou žádným \"silikonem\" neslepíš, nebude to držet, musl bys použít lepidlo, které je na to určené. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel505 Posted October 26, 2006 Author Share Posted October 26, 2006 Díky oddie, tak to jsem pěkně v pytli. Už druhý kohout (starší) teče. Čekal jsem, že to bude mít třeba 205ka stejné... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dakaros Posted October 27, 2006 Share Posted October 27, 2006 Mohu jen potvrdit, že u 205/309 voda protéká radiátorem stále a ovládacím kolečkem se pouze ovládá klapka, která to pustí buď přes radiátor, nebo obchvatem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts