Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Leasing nebo spotřebitelský úvěr?


Sova

Recommended Posts

Ahoj,chci si vzít auto na leasing,nebo spotřebitelský úvěr,ale nemám o tom ani páru,co je výhodné apod.Chci koupit auto za 300.000,- a hotově jim složím 120.000,- nabízí mi to za 4500,- měs. po dobu 5 let,včetně povinného a havarijního pojíštění...je to výhodné?A je vůbec výhodné to sjednat u té společnosti kterou oni nabízí?Jinak jedno auto už sem koupil R11 Turbo...takový veterán:aut

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no musíš to vzít na to co ti tam nabízej akorát u leasingu musíš platit havárko a u spotř.úvěru se neplatí.poviný ručení musíš mít. a hlavně si zjisti nebo spočítej kolik přeplatíš aby ses pak nedivil až budeš dávát 50%navrch.a taky si hlavně přečti co podepisuješ!!!!!!!!!přeju hodně štěstí:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Leasing se nevyplácí protože o dost přeplácíš auto , taky hodně peněz spolke havarijka protože leasingovka chce mít všechno pojištěný né li na tom vydělat. A pokud nedej bože bude auto odcizeno dostane peníze stejně prvně leasingová společnost.

Doporučuji si vzít ROZUMNÝ úvěr či nějakou půjčku a auto je tvoje ne leasigovky a vychází to levněji (ikdyž v něm jezdíš je to jejich majetek dokud vše nesplatíš) a auto rozumě pojistit. Tím bude auto tvoje - pak splácíš \"jen\" půjčku či úvěr.

[upravil dne 16/10/2006 raspa]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: P607Olda

60 x 4500 = 270 000 + 120 000 = 390 000

Pokud je to na 5 let včetně povinného (5 x 8000) a havarijního (5 x 12000 hrubý odhad), tak to není špatné.

Ale já bych do toho nešel, raději bych si za 120 000 koupil starší. Těch 5 let být zavázán...

To je trošku blbost, resp. tomu nevěřím, nicméně auto nemá cenu zásadně kupovat na dluh a když už není zbytí, jedině na úvěr od vlastní banky do 12% ročně a bez povinných pojištění... Nikdy ne leasing či úvěr typu GE, s vyjímkou že nepodnikáš, ale to asi není tenhle případ že?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... a nové auto taky - a to i v případě, že to máš na firmu, neúčtuješ náklady paušálem a najezdíš toho za rok pro firmu prokazatelně moc (tj. alespoň nějakých těch 50 000 km/rok), takže se Ti vyplatí účtovat si do nákladů amortizaci za ujeté km.

Leasing je výhodnější pouze při koupi nového auta \"na firmu\" při nižším ročním nájezdu a pokud má pak to auto sloužit i pěkných pár let po skončení leasingu nebo pokud je firma účetně ztrátová (takže \"zisk\" při prodeji ojetého auta, který se rovná rozdílu mezi cenou prodejní a zůstatkovou cenou po skončení leasingu, nebude progresivně zdaněn).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Leasing ne... Jednak přeplatíš hodně jak všichni říkají a hlavně auto není tvoje takže když se něco stane je to v pr... Doporučuji nějaký rozumný spotřební úvěr. U takovéto výše ale budeš nejspíš potřebovat nějaké zajištění, nejlépe asi ručení třetí osoby... Určitě vše dobře spočítat!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

PRO SOVA: Auto určitě na úvěr...je to levnější. Mám úvěr, auto je moje, můžu s ním dělat co chci, v úvěru mám zahrnuto pojištění, takže se o nic nestarám a jen jezdím.

PRO ALL: Píšete tady že je havarijka drahá, ať si to udělá bez ní. Ale pokud kupuje auto za 300.000,- tak už bude docela dobrý a v případě nehody či nedejbože krádeže mu zbydou oči pro pláč. Havarijka je zbytečná u straších aut,ale u novějších je to dle mého nutnost. Já ji mám (i rovnou ve splátkách) a jsem za to rád. Nemusím se strachovat, že mě někdo ve městě odře a ujede,nebo že nedopatřením to někde nedobrzdím, nebo na něj někde spadne větev či se utopí při povodni nebo že přes noc mi nezmizí celé auto či jen části. Vše pojišťovna zacáluje. Dneska jsou totiž havarijka kompletní i s odcizením a živly. Bez ní bych nové či zánovní auto nebral.

TUDÍŽ PRO SOVA: BEZ HAVARIJKA DNESKA S DOBRÝM AUTEM NEJEZDI!!! Dělám v oboru kde často vidím lidi jak \"oplakávají\" své odcizené drahé auto a litují že šetřili na pojištění, že jim nikdo nic nedá. I kdyby ta pojišťovna dala spoluúčast a nějakou amortizaci, je lepší dostat za svých 300.000 třeba jen 200.000,- než nic. Zvlášť když ho budeš splácet-představ si že ti ho ukradnou za rok, ty budeš bez pojistky, takže ti nikdo nic nedá ale stejně ještě 4 roky budeš platit za nic.

PRO REBIKA A SPOL.: půjčka od vlastní banky má samozřejmě lepší úrok, ale po připočítání placení pojistek (povinné a havarijko-proč tuto jsem již zmiňoval) to asi výhodnější je ale o zas nějakou úžasnou částku to není.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, já radím za hotové, sice jsem si vzal úvěr, ale s tím, že budu mít kdykoliv možnost úvěr splatit, ale bez stornopoplatků a bez doplacení výše úvěru. Takže když jsem získal prachy, tak jsem to okamžitě ukončil. Důležité je, aby sis zjistil ani tak ne výši úvěru, ale výši RPSN, tj. roční procentní sazby nákladů, protože to je to, co tě to bude stát.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A jak je to se zkušební dobou v zaměstnaní?Požadují banky mít jí za sebou,nebo ne?Změnil sem zaměstnání...Jo a to auto co chci vzít na ten úvěr je ta 206 RC,kterou sem dříve chtěl...ta stříbrná se spoilerem z GT...nemůžu odolat:potlesk

[upravil dne 17.10.06 Sova]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...